Juniorka díky čtyřem bodům Sysaly udolala Hodonín a postupuje mezi trojici nejlepších

04.03.2016, René Chyla

Porubská juniorka mohla v pátečním zápase stvrdit postup do závěrečné kvalifikace a od začátku k tomu měla ty nejlepší předpoklady. Dominik Moravčík poslal RT TORAX do dvoubrankového vedení již v první třetině, Drtiči ale nehodlali prodat svou kůži lacino a podařilo se jim dokonce díky hattricku hodonínského Andrease Jajcaye ve třetí třetině srovnat. Vyrovnaný duel se lámal až šest minut před koncem, kdy dokázal překonat Štěpanovského počtvrté Adam Kropka. Definitivum porubského postupu pak podtrhl do prázdné klece dvoubrankový David Sysala (2+2). Porubští borci tak zahájí svou kvalifikační misi již příští pátek, kdy budou na svém ledě hostit Písek, který prohrál ve 35 zápasech pouze jedinkrát!

Liga juniorů - PO2 pá 4.3.16:00
SHK Hodonín
HC RT TORAX Poruba
3:5(1:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 20. Jajcay (Andrýsek), 37. Jajcay (Maršálek), 49. Jajcay (Ling) – 6. Moravčík (Pěnčík, Smrčka), 19. Moravčík (Pěnčík, Sysala), 36. Sysala (Gola R.), 54. Kropka (Sysala, Gola R.), 60. Sysala (Mládek). Rozhodčí: Doležal – Rampr, Polák. Vyloučení: 6:7, navíc Venclík (HOD) 10 min. OT. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 59. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 3:3, 3:5. Konečný stav série: 0:2.
SHK Hodonín: Štěpanovský – Lišaník, Weber, Kulyk, Crlík, Maršálek, Andrýsek – Venclík, Ling, Jajcay, Stanislav, Šála, Gombarčík, Janás
HC RT TORAX Poruba: Šrámek – Štěpán, Šustala, Široký, Kropka, Hranoš, Jendruš, Boháč – Gola P., Gola R., Sysala, Moravčík, Stupka, Vilček, Pěnčík, Mládek, Smrčka, Csabala, Kurnik

Porubští, kteří měli v zádech mečbol ze středečního duelu hraného v Ostravě, začali druhý zápas play-off lépe, když už v šesté minutě po Pěnčíkově nahrávce poslal kotouč za Štěpanovského záda Dominik Moravčík – 0:1. V čase 18:16 mohli být Ostravané o něco klidnější. Marek Pěnčík při přesilové hře vyzval znovu ke skórování Dominika Moravčíka, který ani tentokrát nepohrdl – 0:2. Drtiči se ale nadechli a ještě do první pauzy stačili snížit. Tomáš Andrýsek našel přesně Andrease Jajcaye, který bleskově odpověděl – 1:2.

Dlouho to vypadalo, že ve druhé třetině zůstanou branky pro snajpry obou táborů zakleté, nakonec ale ve 36. minutě přeci jen Porubští skórovali znovu a vzali si dvoubrankové vedení zpět. Robin Gola nahrál Davidu Sysalovi, který překonal hodonínského gólmana potřetí – 1:3. Hodonín ale znovu nesložil zbraně a za minutu znovu korigoval. Andrease Jajcaye tentokrát našel v početní převaze přesně Matěj Maršálek – 2:3.

Drtiči ale prahli po vyrovnání, což se jim nakonec ve 49. minutě povedlo. Ondřej Ling přihrával lépe postavenému Andreasovi Jajcayovi, který srovnal a zkompletoval svůj hattrick – 3:3. Porubští ale obrat domácího mužstva nedopustili a šest a půl minuty před koncem byl na konci kombinace Adam Kropka, jenž rozhodl o vítězi a postupujícím mezi trojici nejlepších – 3:4. Hodonínští zkoušeli ještě v závěru hru bez gólmana, to se jim ale stalo osudným, jelikož David Sysala po přesné nahrávce Jonáše Mládka poslal puk do opuštěné hodonínské svatyně – 3:5.