V Porubě se točila dvanáctka, RT TORAX smetl neškodné Bobry! Seidler zaznamenal hattrick

16.02.2014, Redakce

Velkým hitem jsou poslední dobou pivní speciály, do jejichž tvorby se v nedělním podvečeru pustili i porubští hokejisté. A soupeř z Valašského Meziříčí zaujal roli pozorného diváka. Už v prvním dějství položila parta okolo trenéra Tomáše Sršně velmi slušný základ ke spokojenosti fanoušků, kteří se nakonec dočkali lahodné dvanáctky, jejíž příchuť lze charakterizovat různě – pro domácí pořádně sladká, pro hosty příšerně hořká. Hlavním sládkem byl Petr Seidler, jenž se blýskl hattrickem a navrch přidal jednu asistenci. Čtyři body si do statistik připsal i zkušený veterán Luděk Krayzel. Porubská mašina se opět rozjíždí a před vyřazovacími boji si patřičně zvedá sebevědomí, nejvyšší výhra v sezoně je toho důkazem.

2. liga - skupina Východ - 42.kolo ne 16.2.17:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Bobři Valašské Meziříčí
12:1(6:0, 4:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Seidler (Krayzel, Šindelář), 7. Vaněk (Vrána), 9. Zachar, 14. Krayzel (Seidler, Šindelář), 19. Krayzel (Seidler, Šindelář), 20. Vrána (Prokop, Javín), 25. Javín (Kilnar), 26. Zachar (Peslar), 32. Sedlář, 38. Seidler (Sedlář), 41. Vrána (Vaněk), 43. Seidler (Sedlář, Krayzel) – 54. Randýsek (Zábojník, Kvapil). Rozhodčí: Šutara – Bojda, Mikler. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 201. Průběh utkání: 12:0, 12:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Tihlář – Vajda, Šindelář, Javín, Peslar, Wolf, Slavík, Prokop – Vaněk, Sedlář, Krayzel, Kilnar, Zachar, Vrána, Seidler, Buček, Pavlačka, Zuber.
HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (21. Sekula) – Matušenko, Hartmann, Heča, Kvapil, Tomiga, Zábojník, Randýsek, Kubáč, Kundera, Martiník, Matějek, Pavlas, Varga Mar., Novosad, Varga D., Škutchan.

Přítomní diváci se ještě nestačili ani pořádně usadit a porubští hokejisté už byli ve vedení. Úvodní dějství ukrojilo pouhých dvanáct sekund, když našel Krayzel mezi kruhy ideálně postaveného Petra Seidlera, jenž prokázal čich na góly a nekompromisní střelou poprvé překonal Slováka. V tu chvíli ještě strážce bobří rezervace netušil, že se pro něj úvodní dějství promění v pořádnou noční můru. RT TORAX byl totiž zjevně při střelecké chuti.

Při vlastním oslabení se skrz valašskými zadáky protáhl štírek Rostislav Vaněk, jenž trefil přesně skulinu mezi Slovákovými betony. Za další dvě minuty využil obrovské hrubice hostující obrany David Zachar, jenž zvolil obdobné zakončení jako Vaněk a v čase 8:32 už svítilo na světelných tabulích skóre 3:0. Když pak v přesilové hře dostal ideální přihrávku do gólové pozice veterán Luděk Krayzel, ve vzduchu už byl cítit pořádný debakl.

Pak sice poslední tým tabulky vydržel pět minut bez inkasované branky, jenže v závěru jednostranné úvodní dvacetiminutovky pro něj přišla další pohroma. Situaci dva na jednoho vyřešilo ideálně duo Petr Seidler – Luděk Krayzel a druhý jmenovaný se nekompromisní střelou z první nemýlil. Devět sekund před první sirénou přidal šestou trefu při dvojnásobné početní výhodě Lukáš Vrána, jenž měl lehkou úlohu trefit odkrytou klec.

Od druhé tercie se v brance hostí představil teprve osmnáctiletý Ondřej Sekula. Několik závarů sice dokázal vyřešit, ale čisté konto mu přesto vydrželo jen necelých pět minut. Kapitán Miroslav Javín řešil přečíslení přesnou střelou nad jeho lapačku. Za dalších jednatřicet sekund už porubské vedení narostlo na hrozivě vypadajících osm gólů. Peslar vybídl ke skórování Davida Zachara a ten jen potvrdil domácí pohodu střelou do růžku.

Těsně po polovině duelu neudržel Sekula puk ve výstroji a Marek Sedlář už měl vcelku lehkou úlohu dopravit jej do prázdné klece. Hosté v tu chvíli asi chtěli brzký konec zápasu, jenže do jeho konce zbývalo stále osmadvacet minut. Porubští sice mírně ubrali z plynu, ale ještě do přestávky stihli přidat jubilejní desátý zásah do černého. Petr Seidler dostal před brankou až příliš prostoru, čehož dokázal chladnokrevně využít.

Kdo čekal, že v závěrečné periodě se porubský brankostroj zastaví, byl těžce na omylu. Pouhých osmapadesát sekund po druhé přestávce našel Vaněk před brankou Lukáše Vránu, jenž si vychutnal hostujícího gólmana a zakončoval do zcela odkryté branky. Zanedlouho se domácí střídačka radovala už podvanácté. A ještě větší radost měl střelec Petr Seidler, jenž svou další trefou zkompletoval hattrick. Čepic se ale po vzoru NHL nedočkal.

Porubským hokejistům už jako by bylo zdecimovaného soupeře líto a v závěru už evidentně ubrali na tempu a zápas se v podstatě jen dohrával. Necelých sedm minut před koncem se Valašské Meziříčí přece jen dočkalo alespoň čestného zásahu, který zhatil Tihlářovy plány na čisté konto. V početní výhodě tečoval dělovku od modré Marek Randýsek. V závěru ještě za domácím gólmanem zazvonilo břevno, ale na výsledku 12:1 už se nic nezměnilo.

Ostatní výsledky 42. kola II. ligy – sk. B (Východ):

HC Lvi Břeclav – LHK Jestřábi Prostějov 3:6
VHK Vsetín – HC Slezan Opava 4:0
HC Orlová – HC ZUBR Přerov 2:5
VSK Technika Brno – HC Frýdek-Místek 4:3 sn.
SHK Hodonín – HC Nový Jičín 3:5

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Zápas se nám opravdu povedl, dobře jsme bruslili, dařily se kombinace a padly i rychlé góly. Pak už byl zápas jednoznačně pod naší kontrolou. Určitě je dobře, že si kluci dali góly, ale pro nás to nic neznamená, protože play-off začíná za týden a před námi je stále dost práce.

Jan Vavrečka (HC Bobři Valašské Meziříčí): Blahopřeji Porubě, podala jednoznačný výkon. V první třetině, kterou jsme prohráli 0:6, jsme přihráli na tři branky, i ve vlastní přesilovce. Nelíbil se mi přístup hráčů, nevím, čeho se tak báli. Čekal jsem, že se popereme, že předvedeme výkon podobný posledním dvěma utkáním, kdy jsme odehráli výborně zápasy na Vsetíně a s Technikou. Čekal jsem, že odehrajeme zápas na jednu dvě branky a v závěru se to pokusíme zvrátit, bohužel ne. Poruba nás jednoznačně přebruslila i přestřílela.