Poruba podlehla Opavě gólem z úplného závěru, o čtvrté místo musí stále bojovat

13.02.2013, Adam Bagar

Porubští hokejisté v dohrávce 40. kola hostili nedalekou Opavu. Slezan se sice ujal v přesilovce vedení, ale RT TORAX dokázal skóre obrátit na svou stranu. Opavští rychle srovnali krok, ovšem svou druhou trefou v zápase přiblížil domácí ke třem bodům Lukáš Vrána. Nakonec Poruba své bodové konto nerozšířila. Deset minut před koncem totiž svěřenci trenéra Karla Suchánka vyrovnali a v úplném závěru využili přesilovku pět na tři, která tak rozhodla o osudu utkání. Sršňův výběr měl už na vyrovnání málo času a po šesti domácích výhrách v řadě padl. Opavě podlehl 3:4 a o vytoužené čtvrté místo tabulky musí nadále tvrdě bojovat.

2. liga - skupina Východ - 40.kolo st 13.2.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Hokejový klub Opava
3:4(1:1, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 13. Vrána (Seidler), 32. Slavík (Seidler), 46. Vrána (Seidler, Šindelář) – 9. Wolf P. (Kysela, Galvas), 35. Tichý (Polok, Vítek), 50. Mlýnek (Kysela, Černý), 60. Galvas (Měch, Černý). Rozhodčí: Šutara – Vengřín R., Rožánek. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 349. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2, 3:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich – Mládenka, Wolf R., Šindelář, Hruzík, Slavík, Hašek – Kysučan, Krayzel, Vaněk – Buček, Vrána, Seidler – Chaloupka, Pavlačka, Holuša.
Hokejový klub Opava: Šafránek – Bednárek, Kukol, Kysela, Galvas, Tichý, Mosler – Kocián, Chalupa, Herman – P. Wolf, Měch, Mlýnek – Pavelek, Polok, Vítek – Černý.

Úvod utkání byl z obou stran poněkud opatrný. Mírně aktivnější byla Opava, ta však své akce nedokázala dotáhnout do konce a když už, tak Gleichovu klec minula. V následné přesilovce opavští zadáci posílali na domácí branku jednu střelu za druhou. Po jedné z nich se na brankovišti nejlépe zorientoval Kysela, posunul kus černé pryže na Petra Wolfa a ten se již nemohl mýlit.

Po situaci dva na jednoho mohlo být opavské vedení již dvoubrankové, to by však musel Pavelek po Polokově příhře lépe zamířit. Porubským pomohla až krátká pauza na opravu mantinelu. Po ní Šafránek vyrazil Seidlerovu střelu pouze k nekrytému Lukáši Vránovi a ten již měl lehkou úlohu trefit prázdnou klec. V úvodní třetině tak byla na každé straně k vidění jedna branka.

Druhá část zpočátku příliš pohledný hokej nepřinesla a hra navíc byla kouskována častými přerušeními. Až těsně po polovině utkání si našla cestu až za Šafránkova záda přízemní střela obránce Marka Slavíka a RT TORAX rázem vedl. Radost mu však vydržela pouhé tři minuty. Polok poslal puk ideálně mezi kruhy na najetého obránce Josefa Tichého a ten přesnou střelou k pravé tyči nedal Gleichovi šanci.

Pro RT TORAX přišla v závěru prostřední části kritická dvouminutovka, když ve stejnou chvíli byli na trestnou lavici posláni Hašek a Kysučan. Slezan však dlouhou přesilovku pět na tři sehrál velice staticky a využít ji tudíž nedokázal. Před závěrečným dějstvím svítilo na světelné tabuli nerozhodné skóre 2:2.

Ve třetí třetině si svou druhou početní výhodu zahrála i Poruba. Ta ji sice využít nedokázala, ale za pouhých sedm vteřin od návratu vyloučeného hráče se již dočkala. Seidler v předbrankovém prostoru vymyslel přihrávku na lépe postaveného Lukáše Vránu a ten zamířil do poloprázdné svatyně. Odpověď Slezanu přišla za pouhé čtyři minuty. Michal Mlýnek sice napoprvé neuspěl, ale důrazně si dojel pro dorážku a poslal touš do branky.

Zdálo se, že střetnutí směřuje ke spravedlivému prodloužení. Jenže RT TORAX si závěr zkomplikoval dalšími vyloučeními. Tentokrát už Slezan téměř minutovou přesilovku pět na tři využít dokázal. Necelou minutu před třetí sirénou napřáhl z vrcholu levého kruhu David Galvas a svým přesným zásahem trefil hostům tři body. V závěru se ještě domácí pokusili o hru bez brankáře, ale další branka už nepadla. Poruba tak podlehla Opavě, která si tím zajistila play-off, 3:4.

Ostatní zápasy 40. kola II. ligy – sk. Východ:

HC AZ Havířov 2010 – HC Baník Karviná 3 : 5
VHK Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 4 : 2
HC Nový Jičín – HC Frýdek-Místek 4 : 3
HC ZUBR Přerov – HC Bobři Valašské Meziříčí 4 : 3 sn.

Předehrávka 41. kola II. ligy – sk. Východ:

HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov 4 : 2

Ohlasy k utkání

Tomáš Sršeň (HC RT TORAX Poruba 2011): Myslím si, že to bylo vyrovnané utkání, ale pak jsme se dvakrát nechali zbytečně poslat do tří. Podruhé už nás soupeř v úplném závěru dokázal potrestat. Z naší strany to však nebylo dobře odehrané utkání, soupeř se po našich chybách až příliš často dostával do protiútoků.

Karel Suchánek (HC Slezan Opava): Vítězství se rodilo velice těžce, ale jsme za něj rádi. V první třetině jsme v prvních osmi minutách jeli asi třikrát do situace dva na jednoho, ale neproměnili jsme to. Ve druhé třetině jsme nebyli tak důslední a chyběla tomu větší bojovnost o play-off. V závěrečné části ty fauly na naše hráče byly a rozhodli jsme o výhře minutu před koncem, takže je potřeba hráčům poděkovat, že se semkli a bojovali až do konce.