Z Frýdku-Místku si Poruba odváží vysokou porážku

06.10.2012, Adam Bagar

Po domácí porážce s Prostějovem jela Poruba do Frýdku-Místku s cílem bodovat. První třetinu ovšem nesehrála dobře a odcházela do šatny s tříbrankovým mankem. Ani ve druhé části diváci příliš zajímavý hokej neviděli. Na další gól se čekalo až do jejího závěru, kdy ukončil téměř stominutové porubské čekání na gól Martin Buček. V závěrečné tercii se již RT TORAX na zvrat nezmohl a naopak Frýdečtí ještě svůj náskok navýšili. Za hosty pouze kosmeticky upravil výsledek obránce Lukáš Prokop. Porubští hokejisté nakonec po špatném výkonu odjížděli z Frýdku-Místku bez bodového zisku, když podlehli vysoko 2:6. V dalším duelu hostí svěřenci trenéra Aleše Tomáška ve středu Karvinou.

2. liga - skupina Východ - 5.kolo so 6.10.17:00
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
6:2(3:0, 0:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 8. Kelner (Hrubý), 9. Ovšák (Rozum), 18. Kraft (Kanko), 46. Kanko, 49. Sluštík O. (Škatula), 51. Hrubý (Krutil, Kelner) – 37. Buček, 48. Prokop (Holuša). Rozhodčí: Fiala – Mikler, Řezáč. Vyloučení: 4:7. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 324. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2, 6:2.
HC Frýdek-Místek: Lániček – Ovšák, Gajda, Teper, Tomis, Krutil, Měkýš, Kudláček, Rozum, Hrubý, Kelner, Štubňa, Slovák J., Kraft, Sluštík O., Sluštík J., Slovák P., Kanko, Škatula, Gogolka.
HC RT TORAX Poruba 2011: Gleich (18. Tihlář) – Wolf, Hruzík, Zientek, Slavík, Prokop, Šindelář, Spusta, Axman – Krayzel, Matějka, Buček – Vaněk, Pavlačka, Seidler – Sedlář, Holuša, Vrána – Galajda, Vidlák, Zuber.

Po vyrovnaném začátku, kdy se oba celky jakoby rozkoukávaly, se jako první dokázali prosadit domácí hokejisté. Roman Kelner si povyjel šikovně k levé tyči a zakončil přesně do levého horního růžku Gleichovy branky. Následně měl Slezan k dispozici dlouhou přesilovku pět na tři. Tu dokázal využít již po pěti vteřinách, když na modré napřáhl exporubský obránce Milan Ovšák a s pomocí teče překonal Gleicha podruhé.

Poruba nadále předváděla špatný výkon. V dalších šancích nebezpečně stříleli Jan Sluštík a Milan Ovšák. Frýdečtí navýšili své vedení necelé tři minuty před koncem třetiny. Kanko na sebe natáhl dva obránce a poslal touš na volného Daniela Krafta, který se trefil přesně o tyč. To už bylo na Gleicha příliš a přenechal své místo Radku Tihlářovi. Další branka již v první části nepadla a Porubští odcházeli do šatny s tříbrankovým mankem.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky měl RT TORAX velké štěstí, když minul zcela prázdnou branku Kanko. Na druhé straně v podobné pozici neuspěl ani Krayzel. V dalším průběhu pokračovala spíše nudná partie. Až Štubňa přinesl nějaký vzruch, když se dostal za porubskou obranu, vykoupal Tihláře, jenže ztroskotal opět na vlastní střelecké nemohoucnosti.

Zahrozit dokázali také hosté. Holuša se prosmýkl mezi dvěma obránci, ale dostal se již do těžkého střeleckého úhlu a trefil jen připraveného Láníčka. Ten o chvíli později poprvé inkasoval, když se Martin Buček prezentoval pohlednou individuální akcí s gólovým koncem. Snížit mohl také Pavlačka, v situaci dva na jednoho ovšem na Láníčka nevyzrál a po čtyřiceti minutách svítil na světelné tabuli stav 3:1.

Ve třetí třetině se hosté ještě něco snažili udělat s výsledkem, ale nedokázali si vypracovat prakticky žádnou šanci. Naopak na druhé straně se bezprostředně po buly dostal k touši agilní Petr Kanko, jenž propálil Tihláře. Zanedlouho ještě vrátil hostům naději Lukáš Prokop, když na modré propálil vše, co mu stálo v cestě.

Brankové hody pokračovaly i nadále. Chybu porubských zadních řad dokázal potrestat Ondřej Sluštík. V situaci dva na jednoho se trefil přesně nad lapačku bezmocného Tihláře. V následné přesilovce domácí přidali další gól, když hostující zadáci zcela zapomněli na Petra Hrubého a ten se z dobré střelecké pozice nemýlil.

Frýdečtí byli nadále při chuti, ale mohla zahrozit také Poruba. Prokop ovšem z prostoru levého kruhu trefil jen tyč Láníčkovy branky. V závěru se již nic zajímavého neudálo a utkání tak skončilo vysokým vítězstvím domácích v poměru 6:2.

Ostatní výsledky 5. kola II. ligy – sk. Východ:

HC Slezan Opava – HC Bobři Valašské Meziříčí 4 : 2
LHK Jestřábi Prostějov – HC AZ Havířov 2010 3 : 2
Baník Karviná – HC ZUBR Přerov 1 : 3
VHK Vsetín – HC Nový Jičín 6 : 3

Ohlasy k utkání

Jan Vavrečka (HC Frýdek-Místek): Máme teď takovou úspěšnou vlnu. Jsem rád, že jsme to potvrdili i v dnešním utkání a hokejový puk je stále na naší straně. I když byly v utkání situace, kdy jsme museli hráče nabádat, aby jen neútočili a soustředili se také na obranu. O našem vítězství rozhodla již první třetina, ve které jsme se dostali do tříbrankového vedení.

Aleš Tomášek (HC RT TORAX Poruba 2011): Začali jsme velice špatně a v první třetině byl Frýdek-Místek jasně lepším týmem a po našich hrubých chybách si vytvořil rozhodující náskok. V průběhu druhé třetiny jsme se do toho dostali a snížili. Po čtvrté inkasované brance, které předcházela další hrubá chyba, už bylo prakticky po zápase a utkání se již spíše dohrávalo.