Juniorka ztratila slibně rozehraný zápas a podlehla tak Vítkovicím 4:5

08.01.2008, Adam Bagar

Juniory, kteří si v posledním zápase s chutí zastříleli a připsali si tak povinné tři body, tentokrát čekal mnohem těžší soupeř - celek HC Vítkovice Steel. Juniorka ale do zápasu vstoupila více než dobře a zdecimovaného soupeře jasně přehrávala. Po dvou trefách Martina Bartoše a následném gólu Petra Tomise byl stav utkání po devíti minutách již 3:0. Vítkovice nevěděly co hrát a byly doslova zralé na ručník. Ovšem hostům prospěla výměna gólmana a od desáté minuty již byly Vítkovice domácí Sareze rovnocenným soupeřem. Navíc to hosté dokázali vyjádřit i gólově, když ještě do konce druhé části stačili dát dvě branky. Do kabin se tak odcházelo za stavu 3:2 pro domácí. V úvodu druhé třetiny byli hosté aktivnějším celkem a dalšími dvěma brankami v rozmezí čtyř minut dokázali skóre parádně otočit. V závěru druhé části Sareza přidala a Ivo Mocek dokázal srovnat, čímž stanovil stav po dvou třetinách na 4:4. V poslední třetině se usmálo štěstí na hosty v podobě páté branky. I přesto, že poté měli domácí několik dobrých příležitostí ke srovnání, tak si hosté již své jednobrankové vedení pohlídali, a tak si za výhru 4:5 odvážejí do nedaleké Čez Arény všechny tři body.

- 34.kolo út 8.1.17:00
HC Sareza Ostrava
HC Vítkovice Ridera
4:5(3:2, 1:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 3. Bartoš (Falter, Mikula), 5. Bartoš (Mikula, Pindur), 9. Tomis (Mikula, Řezáč), 39. Mocek I. (Bartoš, Mikula) - 12. Hlinka (Bursík), 17. Vrána (Palát), 23. Seidler (Polášek), 27. Hlinka (Noga, Bursík), 48. Palát (Vrána). Rozhodčí: Husička - Langer, Štěpán. Vyloučení: 5:8. Využití: 2:2. Diváci: 150. Střely na branku: 33:24. Průběh utkání: 3:0, 3:4, 4:4, 4:5.
HC Sareza Ostrava: Gleich - Měkýš, Tomis, Pindur, Parma, Vajda D., Poláček - Falter, Ciupa, Bartoš M., Řezáč, Mocek I., Bartošek, Richter, Mikula, Jelšík, Vajda R., Široký.
HC Vítkovice Ridera: Michalec (od 9. min. Taťák) - Hrubý, Polášek, Sedlák, Hartmann, Mlynář, Slavík, Krause - Vrána, Galajda, Hlinka, Noga, Bartoš V., Palát, Seidler, Kucsera, Bursík, Chaloupka.

Sareza začala zápas velmi famózně a již ve druhé minutě dokázala vybojovat první přesilovou hru, kterou následně dokázala v čase 2:18 využít, když Falter střílel od modré a Martin Bartoš se snažil kotouč dorazit do branky, ovšem jeden z vítkovických obránců mu práci ulehčil a o jeho nohu se kotouč odrazil do vítkovické klece. V páté minutě předvedl na druhé straně únik po straně Palát, ale trefil pouze připraveného Gleicha. Hned z protiútoku využili domácí špatné komunikace mezi obránci hostí a situaci dva na jednoho zakončil po krásné přihrávce Mikuly do odkryté branky opět Martin Bartoš. Po této brance viděli diváci něco neskutečného, když si hostující hráči vzájemně vytýkali, kdo tuto branku zavinil. Nechybělo málo a hráči Vítkovic se téměř pobili, situaci musel řešit trenér rázným křikem a posláním obránce Hrubého do šatny! Sareza i nadále soupeře přehrávala. Ovšem Bartošova střela z blízkosti gólmana Michalce skončila jen na tyči. Sareza si zanedlouho vynutila další vyloučení hostujícího hráče, kterého dokázala opět velmi rychle využít. V čase 8:32 se trefil parádní střelou z mezikruží Petr Tomis. Vítkovice působily v tu chvíli opravdu velmi nedobře a nebýt střídání gólmanů, které vždy každému celku psychicky pomůže, tak by odjely asi s velkým debaklem. Až první přesilová hra, kterou hostům rozhodčí Husička nabídl ve dvanácté minutě, postavila hosty zpátky na nohy. V čase 11:39 ji totiž dokázali využít, když Michal Hlinka napřáhnul z levého kruhu a prostřelil tak Gleicha. Hrálo se ve fantastickém tempu, ale příliš šancí k vidění nebylo. Až v čase 16:49 prostřelil Lukáš Vrána Gleicha podruhé nenápadnou lehčí střelou z pravého kruhu, kterou domácí gólman v překvapení všech pustil za svá záda. V závěru úvodní třetiny měli domácí ještě další početní výhodu. Dokázali sice celé dvě minuty kombinovat v soupeřově obranném pásmu, ale to nejdůležitější chybělo – střely. První třetina tak skončila možná pro domácí až moc krutým výsledkem, když i přes parádní výkon vedli jen 3:2.

Úvod druhé části pro změnu vyšel velmi dobře hostujícímu celku. Hned v čase 22:01 předvedl parádní průnik přes celé kluziště Petr Seidler, který prošel mezi dvěma obránci a ačkoliv byl zahákován, tak vystřelil do horní části branky, čímž nedal Gleichovi žádnou šanci. Po vyrovnávací brance měli hosté puk častěji na svých hokejkách, ale k další brance jim pomohla až další početní výhoda, kterou dokázali využít v čase 26:08, když předvedli parádní kombinaci na jeden dotyk na jejímž konci stál již do prázdné branky zakončující Michal Hlinka. Ve 29. minutě měli hosté další šanci, ale střelu Bursíka zpoza kruhů Gleich vyrazil. O chvíli později na druhé straně dostal Široký pěknou přihrávku až před branku Taťáka, ale nedokázal se těsně trefit do brankového prostoru. Poté následovala pětiminutová pasáž, ve které se musel také ukázat hlavní rozhodčí Husička, který během chvilky poslal na trestnou lavici hned pět hráčů. Ve 37. minutě měl obrovské problémy domácí gólman Gleich, který se nedokázal ideálně domluvit s jedním z obránců, čehož hosté málem využili ke skórování. O další minutu později se ocitli ve výhodných pozicích před Taťákem Vajda a Ciupa, ale oba trefili pouze ochránce vítkovické svatyně. V čase 38:30 se již domácí hráči mohli radovat, když další chyby hostující obrany dokázal využít Ivo Mocek, který po pěkně naservírované přihrávce Bartoše dokázal z první trefit horní část Taťákovy branky. Ve druhé třetině byli pro změnu lepším mužstvem hostující hráči, a tak remíza 4:4 byla po dvou třetinách spravedlivá.

Ve 41. minutě mohli Vítkovičtí zpět odskočit soupeři o jednu branku, ale šikovné Nogovo objetí branky gólman Gleich parádně vyřešil rychlým přesunutím betonu k druhé tyči. O minutu později mohl svou první juniorskou branku vstřelit Richter, ale tváří v tvář Taťákovi minul branku. Ve 47. minutě namazal vítkovický gólman ideálně Mockovi, ale ten byl asi touto šancí dost zaskočen, a tak jeho zadovka skončila jen na betonu Taťáka, který se již stačil přesunout zpět do branky. O chvíli později dokázali hosté využít situaci dva na jednoho, když v čase 47:52 zakončil po Vránově přihrávce střelou k tyči Ondřej Palát. Ti, kteří si mysleli, že by vítkovické tato branka mohla povzbudit a Sarezu naopak poslat do kolen, tak byli pěkně v omylu. Domácí se drali do útoku a za každou cenu chtěli vyrovnat stav, ale střely Mikuly i Jelšíka v brance neskončily. V 53. minutě měli velkou šanci naopak hosté, ale Noga trefil před úplnou prázdnou brankou kuriózně místo puku jen hokejku jednoho z domácích obránců, která skončila místo puku v síti. Dvě minuty nato stál úplně sám před hostujícím gólmanem Mikula, ale trefil pouze Taťákovu masku. O chvíli později zase nevyužil ideální příležitost Mocek, který byl asi překvapen tím, že přihrávka na něj prošla přes několik hokejek až k adresátovi, ale ten trefil opět pouze gólmana. Když v poslední minutě nedokázal Mikula skórovat střelou z mezikruží a následně byl vyloučen domácí Mocek, tak již bylo jasné, že si hosté odvezou všechny tři body. I přesto, že v každé třetině vyhrála na střely Sareza a utkání bylo více než vyrovnané, tak si domácí nepřipisují nakonec ani bod.