Poruba přehrála polského mistra. V nájezdech rozhodl Bitten

24.08.2021, Pavlína Vítková

Porubané se v rámci letní přípravy vypravili do Polska, kde se v odvetném utkání opět střetli s tamním mistrem - JKH GKS Jastrzębie. RT TORAX se opakovaně dral do vedení, soupeři se ale povedlo třikrát srovnat. Nakonec o porubské výhře rozhodl v nájezdech Sam Bitten.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 24.8.18:00
JKH GKS Jastrzębie
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(1:2, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Mlynarovič (Razgals), 21. Rác (Bahaleisha, Kasperlík), 50. Razgals (Giminski, Kalns) – 5. Guman (Žovinec), 12. Stloukal, 40. Korkiakoski (TS), rozh. nájezd Bitten. Rozhodčí: Neuvedeno. Vyloučení: 3:5 + Houdek (POR) 10 min. OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 221. Střely na branku: 35:27. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4.
JKH GKS Jastrzębie: Nechvátal – Bahaleisha, Ševčenko, Jass, Giminski, Horzelski, Pavlovs, Wroblewski – Bashirov, Rác, Kasperlík – Razgals, Mlynarovič, Kalns – Ševčenko, Jarosz, Nalewajka – Ševčenko, Plachetka, Pelaczyk.
HC RT TORAX Poruba 2011: Muštukovs – Szathmáry, Kozák, Voráček, Žovinec, Slavík, Husa, Houdek – Korkiakoski, Vachovec, Guman – Gřeš, Bitten, Jenyš – Hrníčko, Hotěk, Stloukal – Šilhavý, Toman, Kanko.

Úvod zápasu vyšel lépe Ostravanům. Již v čase 4:42 se totiž prosadil Tomáš Guman a poslal porubský výběr do vedení. Zhruba po dvou minutách ale bylo vyrovnáno. Za polského mistra totiž skóroval slovenský útočník Samuel Mlynarovič. RT TORAXu se nicméně ještě před koncem třetiny povedlo opět zvrátit výsledek ve svůj prospěch. Autorem druhé české branky byl Petr Stloukal.

Start prostřední části naopak vyzněl lépe pro Poláky. Stačilo jen pár vteřin na ledě a stav byl díky střele Romana Ráce opět nerozhodný. Česká strana si však dokázala vybudovat náskok i potřetí. Ve 40. minutě se domácí provinili faulem na Šimona Szathmáryho, načež Markus Korkiakoski proměnil nájezd.

Ve třetí periodě se však znovu povedlo polskému týmu srovnat. Střelcem branky byl v padesáté minutě Lotyš Frenks Razgals. Stav 3:3 vydržel až do závěru základní hrací doby, zápas tedy musely rozhodnout až nájezdy (bez předchozího prodloužení). V těch se trefil jediný hráč, a to Samuel Bitten. Poruba tak z Polska veze vítězství.

Ohlasy k utkání

Jiří Šejba (HC RT TORAX Poruba 2011): Konečně bylo vidět, že jak jsme minulý týden přitlačili spíš na obranu, bylo patrné, že hrajeme dobře ve středním pásmu. Někteří hráči nám ale pořád pokulhávají v obranném pásmu. Soupeř nám pak jezdí kolem mantinelu a nejsme schopni to tam zavřít. Myslím si, že obránce máme velké, takže v tomhle směru budeme dál pracovat. Ale celkově je to pozitivní. Výhra sice na penalty, soupeř to byl nepříjemný. Hráli jsme dobře, chce to ale zlepšit tu hru v obranném pásmu a jak říkám pořád dokola - zakončení, zakončení, zakončení.