B-mužstvo si smlslo na posledním Novém Jičínu a už je čtvrté, Peslarová vychytala nulu

17.01.2018, René Chyla

Porubské béčko splnilo svou povinnost. Proti beznadějně poslednímu Novému Jičínu si ve středu zastřílelo a z ledu odcházelo s blahým pocitem a vítězstvím 7:0. Klára Peslarová má v krajské lize první nulu, na čtyřech brankách měl lví podíl David Sysala, stejnou měrou přispěl také Vladimír Rosypka! Porubští tak poskočili díky vítězné dohrávce ze šestého na čtvrté místo, které budou hájit už v neděli proti dotírajícímu pátému Českému Těšínu.

Krajská liga Moravskoslezského kraje - 18.kolo st 17.1.18:00
HC RT TORAX Poruba "B"
Ďáblové Nový Jičín "B"
7:0(3:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 1. Sysala (Štěpán), 14. Baca (Sysala, Rosypka), 17. Rosypka (Sysala, Korec), 26. Chomič (Gola R.), 31. Sysala (Rosypka, Štěpán), 36. Gola R. (Široký, Bernát), 53. Baca (Rosypka, Korec). Rozhodčí: Polášek – Klimek, Srníček. Vyloučení: 1:1. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 46:13 (13:6, 15:4, 18:3). Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba "B": Peslarová – Baca, Štěpán; Ščurek, Široký; Prepsl, Bijota – Rosypka, Sysala, Korec – Bernát, Gola R., Chomič – Dvořák, Veselý, Černín
Ďáblové Nový Jičín "B": Majoroš – Krása, Holáň, Kysučan J., Nikl – Ertel, David, Juříček, Hermann, Žídek M., Tvrdý, Kanovský, Humplík, Fajmon

Hvězdy zápasu

David Sysala (POR) (2+2)
Vladimír Rosypka (POR) (1+3)
Robin Gola (POR) (1+1)

Řádění první formace v úvodní dvacetiminutovce

Porubské béčko šlo v utkání s B-týmem Nového Jičína do vedení hned z první střely na branku. Matěj Štěpán sice cíl netrefil, kotouč se ale odrazil od zadního mantinelu na druhý kruh, odkud David Sysala zamířil do prázdné – 1:0. Hned z další šance mohli Porubští přidat další branku, Václav Chomič ale orazítkoval pouze tyč Majorošovy brány. V sedmé minutě se v brankovišti s pukem objevil Vladimír Rosypka, proti jeho střele do prázdné branky ale fantasticky skočil hostující brankář. Ostravané navýšili vedení z nenápadné akce, když se od modré čáry prosadil Jakub Baca, jenž zamířil nad levý beton Robina Majoroše. V sedmnácté minutě pak David Sysala nahrával z pravého kruhu k pravé tyči Vladimíru Rosypkovi, který už měl jednoduchý úkol – 3:0.


Druhá lajna doplnila první, což znamenalo vedení 6:0

Druhou třetinu začali Ostravané náporem, na gól si však přítomní diváci museli počkat až do 26. minuty. Robin Gola nahrával na pravý kruh Václavu Chomičovi, který se trefil pod lapačku – 4:0. Porubští byli i nadále aktivnějším týmem a krátce po uplynutí základní hrací doby slavili Pavlačkovi svěřenci popáté. David Sysala zužitkoval mezi kruhy nahrávku Vladimíra Rosypky a střelou mezi betony nezaváhal – 5:0. Domácí poté hráli přesilovku a ihned po jejím skončení se HC RT TORAX trefil do černého pošesté. Robin Gola napřáhl na pravém kruhu a střelou ke vzdálenější tyči se nemýlil – 6:0. Robin Gola mohl následně přidat i další branku, křížnou nahrávku Václava Chomiče ale nezužitkoval.


Baca podtrhl vítězství, Robin Gola smolařem a parádní zákroky Majoroše

Domácí ve třetí třetině zahrozili nejprve ve vlastním oslabení. Kotouč se totiž po nepředvídatelném odrazu od mantinelu dostal nečekaně mezi kruhy, kam si už sjížděl Robin Gola, ten byl ale natolik překvapen nastálou situací, že přestřelil. Definitivní tečku za zápasem s Novým Jičínem udělal zkušený bek Jakub Baca, který se stejně jako u své první branky trefil od modré nad levý Majorošův beton – 7:0. Robin Gola by mohl být vyhlášen za smolaře večera. V 58. minutě totiž dostal nabito na pravý kruh, novojičínský brankář se ale stačil parádně proti jeho střele do prázdné klece přesunout. A Robin Majoroš se vytáhl i o minutu později, kdy se do úniku dostal Jan Korec, ten ale na osmnáctiletého brankáře nevyzrál.


Ostatní zápasy 18. kola

Frýdek-Místek "B"vs.Orlová2:3
Bohumínvs.Studénka4:2
Rožnov pod Radhoštěmvs.Český Těšín5:13
Krnovvs.Horní Benešov8:4

Ohlasy k utkání

Marek Pavlačka (HC RT TORAX Poruba "B"): Od začátku zápasu jsme sice diktovali tempo hry, ale co se předvedeného výkonu týče, tak to z naší strany žádná hitparáda nebyla. Mohu být spokojen pouze s prvními deseti minutami druhé třetiny, kdy jsme bruslili a soupeře jsme zavřeli, takže se na to dalo docela i dívat. Zbytek utkání byl ale ve vlažném tempu, před soupeřem ovšem smekám, protože se na to za žádného stavu nevykašlal a bruslil až do konce. Směrem dozadu jsem spokojen s tím, že jsme udrželi nulu, v útočné fázi jsme ale také plno šancí zase neproměnili. Doufám, že jsme si něco nechali na neděli, kdy nás čeká těžký zápas s Českým Těšínem o čtvrtou příčku. Za body jsem rád, protože nás posunuly zpět na čtvrté místo, které bychom rádi udrželi.

Filip Ohera (Ďáblové Nový Jičín "B"): Do zápasu jsme šli s tím, že chceme co nejdéle udržet bezbrankový stav, abychom byli co nejdéle v zápase, ale už v prvním střídání se nám tato taktika nedařila naplňovat. Podobný start se netýká pouze tohoto utkání, ale je to dlouhodobější problém. Byli jsme ve všem o krok pozadu, zejména v osobních soubojích, což rozhodlo. Pro Porubu to bylo jednoduché utkání, šance, které mají, umí proměnit a byť jsme měli pár situací dva na jednoho, tak jsme se v těchto situacích nerozhodovali dobře a bránu jsme nedokázali moc ohrozit. Jsme nezodpovědní v obraně a domácím gratuluji k vítězství.

Tabulka po dohrávce 18. kola

mužstvo zápasyskórebody
1.Orlová 22106:6653
2.Bohumín 22122:6848
3.Studénka 21113:7546
4.Poruba "B" 22132:7840
5.Český Těšín 22126:9039
6.Krnov 2393:9339
7.Frýdek-Místek "B" 2296:7933
8.Horní Benešov 2172:12218
9.Rožnov pod Radhoštěm 2389:14313
10.Nový Jičín "B" 2134:1621