​VIDEO: Budu muset poprosit o vyšší kapesné, směje se Maxim Vehovský po trefě za A-tým

​VIDEO: Budu muset poprosit o vyšší kapesné, směje se Maxim Vehovský po trefě za A-tým

Lukáš Bajgar, 02.03.2023
V lednu oslavil osmnáctiny, pravidelně nastupuje v reprezentační osmnáctce a v dresu vítkovické juniorky sbírá extraligové body. O kom je řeč? O Maximu Vehovském, autoru bronzové branky prvoligové Poruby.

Za A-tým HC RT TORAX Poruba 2011 odehrál zatím jen čtyři utkání, přesto se může pyšnit brankou, která se zapíše do historie místního klubu. „V podstatě jsem o tom vůbec nevěděl, kdybyste mi to teď neřekli. Je to paráda, ale myslím si, že na tom mají obrovskou zásluhu kluci a celý realizační tým,“ neskrýval překvapení Maxim Vehovský po utkání. Poruba, která většinu letošního ročníku dominovala celé soutěži, nakonec dosáhla úspěchu v podobě třetího místa prvoligové tabulky. A právě trefa nadějného reprezentanta byla ta, která vše zařídila.

Z ledu Zlína nakonec odjela Poruba s jedním bodem po porážce 2:3 po nájezdech, jaké tedy bylo samotné utkání? „Bylo to vyrovnané utkání, myslím si, že byl Zlín na nás připraven. Byl to poslední zápas před playoff a oba týmy se chtěly na něj dobře naladit.“ Maxim Vehovský přitom dvakrát vystřelil na bránu a na ledě strávil téměř 14 minut čistého času.

„Puk jsem si schoval, po zápase mi ho donesl Míša Barinka a pogratuloval mi,“ odpovídá útočník se čtyřiatřicítkou na zádech na dotaz, zda si památný puk uschoval. „A jestli mě to bude něco stát? Myslím si asi, že budu muset doma poprosit o vyšší kapesné,“ směje se Vehovský a věří, že bude na něj kabina hodná.