Dorostenci se se sezónou loučí prohrou a šestým místem v tabulce nadstavby

09.03.2024, Gabriela Juříková

V sobotu 9. března odehráli dorostenci poslední utkání sezóny 2023/2024 na malé hale porubského zimního stadionu. Soupeřem jim byla Kometa Brno, která hrála o postup do playoff. Moravcovi svěřenci z 19 střel nevytěžili branku, čtyři ale inkasovali. Se soutěží se tedy loučí prohrou a šestým místem v tabulce nadstavby.

Extraliga dorostu – Východ - 20.kolo so 9.3.14:00
HC RT TORAX Poruba
HC Kometa Brno
0:4(0:2, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Prchal (Brabenec, Beroun), 7. Šulla (Vyhlídal, Kubín), 35. Kerbler (Brabenec, Vyhlídal), 48. Kubín (Štulo, Vyhlídal). Rozhodčí:Šutara – Hanzlík, Gančarčík . Vyloučení: 6:10, navíc Stibůrek (KOM) 5+OK. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 69. Střely na branku: 19:43. Průběh utkání: 0:4.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Korbel, Majkowski, Dragon, S Stasjuk, Planka – Dietrich, Stryczek, J. Žídek – Ostřížek, T. Vehovský, Skorochod – Ignatěnko, Indrst, Bobok – Václavek.
HC Kometa Brno: J. Váňa – Vyhlídal, Polák, Panasenko, Krämer, J. Veselý, Beroun – Štulo, Kubín, Šulla – Kerbler, Brabenec, Šebela – Š. Daněk, Stibůrek, Prchal – Čajka, Kukleta.

První třetina byla herně i gólově v režii Komety. Od čtvrté minuty vedla gólem Jaroslava Prchala při signalizovaném vyloučení, když si sjel po pravém křídle do třetiny a vystřelil na bližší tyč. Po třech odehraných minutách se radovali Brňané z druhého gólu. Vyhlídalovu střelu před Láryšem tečoval Jakub Šulla. Následovala pasáž vyloučení, i vzájemných, která ale nebyla nijak protistranami využitá.

Domácí ve druhém dějství svou hru zlepšili. Soupeři se vyrovnali, což ale gólově nestvrdili. Puky létaly přesně Váňovi do výstroje. Šance dostával RT TORAX v početních výhodách, jenže paradoxně měl větší gólové možnosti soupeř. Ve druhé polovině třetiny se hrálo nahoru dolů a po jednom dalším průniku do útočné třetiny střílel od mantinelu Jan Kerbler. Puk se otřel o vzdálenější tyč a zaplul do brány. V závěru druhé periody se útočnými fauly Kometa oslabila a do třetí třetiny si RT TORAX přenesl přes minutu dlouhou přesilovku pět na tři.

Třetí třetina byla opět na tresty bohatá, gólově si polepšila jen Kometa gólem Vojtěcha Kubína v osmé minutě třetího dějství. Porubané na začátku třetiny nevyužili minutovou početní převahu pět na tři, nepodařilo se ani smazat Váňovi nulu v druhé polovině dvacetiminutovky. Sezónu tak HC RT TORAX ukončuje na šestém místě nadstavbové tabulky.