Další drama s vítězným koncem! Proti Třebíči rozhodl v prodloužení Petr Mrázek

25.10.2023, Pavlína Vítková

V rámci 16. kola Chance ligy do kravařské Buly Arény zavítala SK Horácká Slavia Třebíč, aktuálně osmý tým tabulky. A fanoušci se opět dočkali dramatického závěru. O výsledku se muselo rozhodovat až v prodloužení.

CHANCE LIGA - 16.kolo st 25.10.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SK Horácká Slavia Třebíč
2:1p(1:0, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 19. Šedivý (Mrázek, Klimíček), 65. Mrázek (Klimíček, Krenželok) – 46. Psota (Dočekal, Bořuta). Rozhodčí: Úlehla, Kubičík – Kleprlík, Otáhal. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 512. Střely na branku: 32:27. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Dolejš – Sedlák, Doudera, Lemcke, Klimíček, Gutwald, Voráček, Adamec – Tvrdoň, Střondala, Šoustal – Klímek, Berisha, Christov – Häring, Vachovec, Gřeš – Mrázek, Krenželok, Šedivý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Vodička, Štebih, Baláž, Bořuta, Poizl, Kříž – Ferda, Malý, Dočekal – Psota, Bittner, Vodný – Horváth, Kučera, Frömel – Michalčuk, Maty. Svoboda, Matě. Svoboda.

Úvodní perioda nabídla vyrovnanou hru. První větší šance měla Horácká Slavia při vyloučení Víta Christova, jenž se provinil podrážením. Jakub Malý ovšem Dolejše nepřekonal. Třebíč si poté vypracovala solidní akci i po skončení přesilovky, ani Michal Vodný s Matějem Svobodou ale nebyli úspěšní. Za Porubu to zkoušeli například Tomáš Gřeš a Michal Vachovec. Skóre se nicméně stále neměnilo. Zhruba v polovině třetiny se přesilové hry dočkal i RT TORAX. David Michalčuk vyfasoval dvě minuty za nedovolené bránění. Gól z toho ovšem nebyl. Na konci třetiny ale na trestnou lavici putoval ještě Miha Štebih, což už Ostravané zužitkovali. Autorem domácí radosti byl kanonýr Ondrej Šedivý, který skóroval z dorážky.

Prostřední část následně příliš hokejové krásy nepřinesla. Daniel Häring se dopustil hákování a porubská defenziva tedy musela být ostražitá. Dalším provinilcem byl poté navíc i Tomáš Šoustal, Třebíč se tedy mohla usadit před Dolejšem. Žádnou vyloženě gólovou akci nicméně hosté nevymysleli. A podobně to na ledě vypadalo i při vyloučení Jiřího Klimíčka, jenž obdržel trest za podrážení. Na konci třetiny se přesilovky dočkala i Poruba. Ani to ovšem na průběžném výsledku nic neměnilo. Gólman Mičán si totiž vypomohl posunutím brány. Do kabin se šlo za stavu 1:0.

Také koncovka následně odstartovala ostravským oslabením. Hříšníkem byl tentokrát Aaron Berisha. Jen o chvilku později navíc rozhodčí potrestali také Ondreje Šedivého. Třebíč si tak mohla otestovat dvojnásobnou přesilovku, která k porubské nelibosti skončila vyrovnáním. Matěj Psota totiž dopravil kotouč do odkryté klece a pohotově upravil na 1:1. To hostům dodalo ještě více elánu a hnali se do ofenzivy. RT TORAX si ale s náporem poradil. Posléze si šel na dvě minuty sednout Radim Ferda, Poruba tudíž měla příležitost vzít si vedení zpět. Mrázek ani Šedivý nicméně kotouč do cíle nedopravili. A do zaznění sirény se poté už nic podstatného nestalo.

Zápas tedy musel pokračovat prodloužením. A také třebíčským oslabením. Při tom měl výhru na holi Tomáš Šoustal. Trefil ale pouze tyč. V čase 64:59 ale nakonec uspěl Petr Mrázek a zařídil domácí výhru.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Je těžké odehrát celý zápas na 1:0, ve třetí třetině jsme bohužel inkasovali v oslabení. Měli jsme hodně vyloučení. Pořád to řešíme a bavíme se o tom. Podle mě máme tak silný tým a čtyři vyrovnané útoky, že nemusíme faulovat. Když hrajeme bez faulů, máme sílu, ale při vyloučeních se ztrácí. Někteří hráči mají malý ice time, jiní jsou zase na ledě pořád. Nemá smysl ale hráče pokutovat, na to musejí přijít sami. Pak jsme ale v prodloužení vrátili Třebíči ten gól sekundu před koncem, kdy doma vyrovnávala v čase 59:59. Jsou to pro nás důležité dva body, kterými jsme natáhli naši sérii na domácím ledě. Opět děkujeme i fanouškům, že nás přijeli do Kravař podpořit.

Jaroslav Barvíř (SK Horácká Slavia Třebíč): Do utkání jsme vstoupili dobře a drželi se plánu, který jsme měli připravený. V první třetině jsme si vytvořili dost gólových příležitostí, jeli jsme třikrát sami na gólmana, ale bohužel jsme je neproměnili. Pak jsme neubránili druhé oslabení a prohrávali jsme, i když se třetinou jsme byli herně spokojeni. Ve druhé části se nám naskytly přesilovky, ale nevyužili jsme je, což nám na sebevědomí nedodalo. Pak jsme ubránili oslabení tři na pět, což bylo klíčové pro to, abychom získali bod. Rozhodly speciální formace na obou stranách, z přesilovky jsme srovnali. Ke konci jsme se sice dostali trošku pod tlak, domácí nás zmáčkli, ale ubránili jsme to už. Cením si toho, že jsme v prodloužení zvládli oslabení tři na čtyři, ale pak sekundu před koncem dostaneme rozhodující gól. Bod bereme, byl to náročný zápas a kluci se v něm vydali. Musíme však zlepšit disciplínu, měli jsme moc vyloučení, která nás stála hrozně sil. Nemůžeme tak kvalitnímu týmu nabízet tolik přesilovkých her.