Poruba zvládla i 2. kolo. Kolín porazila těsným rozdílem 3:2

16.09.2023, Pavlína Vítková

Ve druhém kole Chance ligy Poruba přivítala ve svém provizorním kravařském „domově“ soupeře z Kolína. A hned v první třetině dokazovala, že chce navázat na středeční výhru ze Zlína.

CHANCE LIGA - 2.kolo so 16.9.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
SC Marimex Kolín
3:2(3:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 8. Šedivý (Doudera, Razgals), 15. Razgals (Šedivý, Lemcke), 18. Mrázek (Šoustal, Pohl) – 31. Síla (Skořepa, Král), 57. Síla (Morong, Piegl). Rozhodčí: Kubičík, Koziol – Veselý, Peluha. Vyloučení: 4:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 629. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 3:0, 3:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Gutwald, Pohl, Lemcke – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – O. Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Klímek – Brodek, Adamec, Häring.
SC Marimex Kolín: Soukup – Hampl, Němec, Piegl, Naar, Pinkas, Moravec – Vrhel, Koukal, Král – Dlouhý, Skořepa, Morong – Síla, Moravec, Ouřada – D. Šedivý.

Úvodní minuty duelu nabídly vyrovnanou hru, zdálo se, že obě strany naskočily do zápasu aktivně. Od osmé minuty ale Poruba jasně ukázala, že chce i ve druhém ligovém kole zapsat vítězství. V čase 7:42 se totiž k odraženému puku dostal Ondrej Šedivý a navázal na své střelecké úspěchy ze Zlína. Následovala vyloučení v obou táborech, to však na průběžném stavu nic nezměnilo. V patnácté minutě se pak znovu ke kotouči probojoval Šedivý, jeho ránu ale gólman Soukup vyrazil před sebe. Na to nicméně ještě pohotově zareagoval Frenks Razgals a zvýšil na rozdíl dvou branek. Ani ne o tři minuty později ovšem už ani toto skóre neplatilo. Ke střele se totiž dostal Petr Mrázek, propálil kolínského brankáře a upravil na 3:0.

V prostřední části RT TORAX poněkud polevil v důrazu i tempu hry. Kozlové si tudíž začali vytvářet větší množství ofenzivních akcí. Skvělou možnost ke snížení měl Vojtěch Síla, jeho pokus ale minul pravou tyč. Kolínský tlak nicméně pokračoval. A tak se v čase 30:23 Síla přeci jen gólu dočkal, když propasíroval puk až za Bláhu. A hosté byli očividně při chuti, i v následujících minutách přidělávali Bláhovi pomyslné vrásky na čele. Porubský gólman byl nicméně ostražitý. Na konci periody se ještě Skořepa provinil podrážením. Většina jeho trestu se ovšem přelila až do koncovky. Do kabin se šlo za stavu 3:1.

Poruba zahájila poslední dvacetiminutovku tlakem, přesilovku ale využít nedokázala. Poté navíc musel na trestnou lavici pro změnu putovat Andrej Adamec, který dostal dvě minuty za hákování. Ani Kolín ovšem nabídnutou početní výhodu nezužitkoval. Pak se znovu vylučovalo na opačné straně, dalším hříšníkem byl Daniel Šedivý. Stav ale zůstával totožný. Kolínští pak mohli snížit díky trestnému střílení po Douderově hákování, Kryštof Ouřada nicméně neuspěl. I tak se ovšem hosté branky dočkali. V čase 56:43 opět skóroval Vojtěch Síla. To už ale bylo vše. Ostravané tedy zapisují výhru v poměru 3:2.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Výsledek po první třetině sice vypadal jednoznačně, ale Kolín hrál velice dobře, což dokázal ve zbylých dvou částech. Nejhorší je vést 3:0. To si už myslíte, že to půjde samo, soupeř přitom kouše a je z toho drama až do posledních sekund. Ale důležité je, že kluci utkání zvládli a tři body zůstaly doma. Děkujeme také fanouškům, kteří nás přijeli do Kravař povzbudit, jsme za jejich podporu moc rádi.

Petr Martínek (SC Marimex Kolín): Zápas jsme domácím strašně usnadnili v první třetině, kterou jsme jednoznačně prohráli. Dostali jsme tři laciné góly, což rozhodlo o osudu celého utkání. Od druhé třetiny jsme byli více než vyrovnaným soupeřem a v závěru jsme sahali po bodu, ale bohužel jsme v úvodu urazili Pána Boha a odjíždíme s prázdnou. Jsme z toho zklamaní. Se vstupy do zápasů máme už delší dobu problém. Nevím proč, ale venku jsme nějací bázliví. Něco jsme si v kabině řekli a doufám, že příště už do utkání vstoupíme tak, jak chceme. Na jednu stranu je škoda, že nevezeme ani bod, na druhou je to možná dobrá facka a další venkovní zápas už začneme jinak.