Vítězné zakončení přípravy. Poruba nasázela Katowicím tři góly a napravila si reputaci

05.09.2023, Pavlína Vítková

Poruba v posledním duelu letní přípravy přivítala v kravařské Buly Aréně soupeře z polských Katowic. A tentokrát si chtěla napravit reputaci, v posledním vzájemném klání totiž prohrála rozdílem 2:4.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 5.9.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
GKS Katowice
3:0(1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 13. Razgals (Střondala), 36. Střondala (Berisha, Sedlák), 47. Berisha (Pohl, Střondala). Rozhodčí: Cabák, Šutara – Vengřín, Hladík. Vyloučení: 9:8, navíc Berisha (POR) a Fraszko (KAT) 5 + OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 186. Střely na branku: 18:35. Průběh utkání: 3:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Pohl, Lemcke, Voráček, Gutwald – Mrázek, Vachovec, Šoustal, Häring, Tvrdoň, Klímek, Berisha, Moravec, Střondala, Gřeš, Razgals, Brodek
GKS Katowice: Murray – Delmas, Kruczek, Fraszko, Smal, Bepierszcz, Varttinen, Koponen – Michalski, Monto, Hitosato, Cook, Wanacki, Marklund, Sokay, Olsson, Maciaś, Chodor, Kovalčuk, Moś, Lebek, Kaczyński

Ostravané vstoupili do zápasu o něco lépe, jejich útočná snaha se navíc poměrně rychle vyplatila. V čase 12:19 otevřeli skóre, když se nejprve Vojtěch Střondala pokoušel o střelu v pádu, kterou poté do brány pohotově dorazil Frenks Razgals a udělal tak radost domácí střídačce.

Prostřední část utkání pak přinesla hru nahoru / dolů. V polovině periody už to vypadalo na srovnání stavu, polský gól ovšem nebyl uznán z důvodu posunuté brány. V šestatřicáté minutě ale druhý úspěšný pokus zaznamenala Poruba. Aaron Berisha vystřelil, kotouč padl za brankáře, polský bek se poté snažil vyhodit, ale pouze nahrál na hůl Vojtěcha Střondaly a ten zvýšil na 2:0. Solidní šance měla i druhá strana, v porubské kleci ovšem čaroval Ondřej Bláha, Poláci tedy měli smůlu.

Třetí třetina následně přinesla více bojovnosti, ale i nedovolených zákroků. Mezi hráči to na ledě jiskřilo a trestů postupně přibývalo. Situace ovšem opět dopadla lépe pro Porubany, přidali totiž další branku. Jejím autorem byl tentokrát Aaron Berisha, který po krásné spolupráci s Pohlem a Střondalou přesně vypálil a korigoval na 3:0. Pro Vojtěcha Střondalu to navíc byl už třetí bod v zápase. Zhruba pět minut před finálním hvizdem pak došlo ještě na pěstní souboj, jehož aktéry byli Berisha a Fraszko. Oba zúčastnění si za to od sudích vysloužili trest pět plus do konce zápasu.

Na skóre už se ale nic nezměnilo. Poruba tedy zakončila letní přípravu vítězně. Celkem během léta zapsala šest výher a čtyři prohry.

Ohlasy k utkání

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Byl to těžký zápas. Podobně jako ve Zvolenu, bylo to důrazné, nepříjemné, mají v kádru plno cizinců. Chvilkami to jiskřilo. Ale nakonec jsme poslední utkání před ligou vyhráli, tak, jak jsme si řekli. Kluci to odpracovali výborně. A ve středu to všechno začíná naostro. Tak snad nám vyjde vstup do sezony.