Porubě nepomohl ani mohutný závěr, s Třebíčí prohrála potřetí v sezóně

15.12.2018, Aleš Koubík

RT TORAX vyrukoval na neoblíbenou Třebíč se změnami v sestavě, když se po zranění vrátil Jakub Illéš. Soupisku ostravského celku pak doplnili dvě nové akvizice, a to ruského útočníka Alexeie Alekseeva a obránce Rostislava Šnajnara. Z extraligových Vítkovic do zápasu zasáhli obránci Daniel Krenželok, Tomáš Černý a útočník Jaromír Pytlík. Třebíčskou branku hájil extraligový gólman Komety Brno Karel Vejmelka. A byl to právě brněnský brankář, který jako první lovil kotouč ze své sítě, když ho už ve třetí minutě prostřelil Jaromír Pytlík. Vyrovnaní přišlo záhy, když za tři minuty ve vlastním oslabení vyřešil přečíslení Lukáš Nedvídek přesnou střelou k tyči. Tentýž hráč se výraznou měrou podílel i na druhé brance domácích, když jeho střelu dorazil za Kůdelova záda pohodlně Vladimír Brož. Další branky se dočkala KHNP Aréna až v závěru druhé třetiny a opět lovil ze sítě Kůdela, když situaci dvou na jednoho vyřešil opět střelou Michal Vodný. Třetí třetinu zahájila Poruba ubráněným oslabením, aby ve čtyřiačtyřicáté minutě prostřelil Pastor od modré čáry vše, co stálo v cestě. Třebíč se však dostala k dvojnásobné početní výhodě, kterou využila do puntíku, když se trefili Kusko a po něm i Raška. RT TORAX zbraně nesložil a do střely Pastora vložil hůl Jaromír Pytlík, který nasměroval kotouč za Vejmelku. To nebylo všechno! Za minutu a čtyřiačtyřicet vteřin se z první trefil i Jakub Illéš a rázem to bylo o jeden gól. Vyrovnat se však porubskému týmu už nepodařilo a Třebíč získala třetí vítězství v sezóně.

CHANCE LIGA - 35.kolo so 15.12.17:30
SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011
5:4(2:1, 1:0, 2:3)
Branky a nahrávky: 6. Nedvídek (Nedbal, Vágner), 13. Brož (Nedvídek, Kusko), 38. Vodný (Raška, Vágner), 49. Kusko (Vodný, Szathmáry), 50. Raška (Kusko, Brož) – 3. Pytlík (Dufek), 44. Pastor (Pytlík, Toman), 55. Pytlík (Pastor, Illéš), 57. Illéš (Šnajnar, Toman). Rozhodčí: Micka, Šindel – Tvrdík, Šimán. Vyloučení: 5:6, navíc Černý (POR) 10 OT. Využití: 3:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 837. Střely na branku: 34:22 (9:8, 16:6, 9:8). Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 5:2, 5:4.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka (Svoboda) – Brož, Szathmáry, Vágner, Nedbal, Čejka, Furch – Vodný, Raška, Kratochvíl – Kusko, Nedvídek, Havlát – Süss, Mlynář, Novák – Malec, Tadeáš Král, Paták – Ferda.
HC RT TORAX Poruba 2011: Kůdela (41. Dvořák) – Slavík, Ovčačík, Krenželok, Matějíček, Pastor, Černý, Padrnos, Šnajnar – Toman, J. Káňa, Guman – Kanko, Vymazal, Illéš – Dufek, Pytlík, Alexeyev – Ollender.

Hvězdy zápasu

Jaromír Pytlík (POR) (2+1)
Silvester Kusko (TRE) (1+2)
Adam Raška (TRE) (1+1)

Třebíč se prosadila v oslabení i početní výhodě a otočila první třetinu

Úvodní vhazování vyhráli domácí a hned se vydali do pásma, kde se ale k žádné vážnější střele nedostali. Na druhé straně s nenápadné akce, ale branka padla. Jan Dufek se zmocnil ve středním pásmu kotouče a nabruslil do pásma, kde viděl v mezikruží najetého Jaromíra Pytlíka, který v čase 2:10 propálil Karla Vejmelku. RT TORAX dál pokračoval v aktivitě a odměnou mu byla početní výhoda, ve které ale inkasoval! Martin Vágner po vyhraném buly v obranném pásmu našel milimetrově přesně napříč celým kluzištěm Lukáše Nedvídka, jenž možnou situaci dva na jednoho bleskově vyřešil střelou k bližší tyči a v čase 5:43 vyrovnal. Poruba se mohla ještě v téže přesilové hře vrátit do vedení, ale pokus Jana Káni z mezikruží neměl potřebné parametry. Šancemi oba týmy následně šetřily. V desáté minutě se puk odrazil k Tomanovi, ale nezakončil ideálně. Za další dvě minuty se z voleje opřel do kotouče třebíčský Raška po přihrávce Kratochvíla, ale Kůdela byl na místě. Horké chvíle pokračovaly dál, a když byl vyloučen navíc Slavík, tak zámek domácích vygradoval vedoucí brankou! Po střele Nedvídka se dostal k dorážce Vladimír Brož, který pohodlně zakončil do poloprázdné branky v čase 12:40. V další šanci se ocitl Mlynář, ale tentokrát hostujícího gólmana neprostřelil. O permanenci Vejmelky se starali Pastor s Černým, ale ani jeden recept na vyrovnaní nenašel. Třebíč se také do výraznější šance už nedostala a první třetina skončila.

Třebíč navýšila vedení v závěru třetiny

Druhá perioda začala útočnou snahou na obou stranách kluziště, ale žádná gólová šance nepřišla a navíc se na delší dobu hru přerušila pro zranění domácího Havláta. Vzápětí se Třebíč dostala ke dvěma početním výhodám v krátkém sledu po sobě, když byli vyloučeni Pastor a Káňa, ale všechny střelecké pokusy kryl Kůdela. Bez gólového efektu naložil se svou výhodou i ostravský celek, který zahrozil jen po tečované střele Ovčačíka a ještě se musel obávat, když do situace dva na jednoho ujížděli Raška s Kuskem. Tentokrát však pohotově zakročil jeden z obránců. Navýšit vedení chtěl nejproduktivnější obránce domácích Vágner, ale neseřídil mířidla přesně. Od modré čáry po dalším závaru střílel přes hlouček těl Brož, ale Kůdela pohotově zasáhl. Třebíč měla více ze hry a po nepřesné rozehrávce Ovčačíka se dostal do šance Kratochvíl po přihrávce Rašky, ale Kůdela svou tyč utěsnil. Porubě se nedařilo přes precizní obranu soupeře dostávat do šance, a byli to domácí, kteří hrozili z protiútoku. Ferda tvrdou střelou prověřil pozornost Kůdely zpoza modré čáry a další zákrok přišel po další dělové ráně Vágnera. Do dalšího rychlého protiútoku se dostal po přihrávce Rašky Michal Vodný, který v čase 37:16 vyřešil situaci dvou na jednoho přesnou střelu mimo dosah Kůdely. Třebíč se vypracovávala další šance a výsledkem tentokrát bylo jen vyloučení Slavíka vteřinu před sirénou.

Gólovou přestřelku ve třetí třetině vyhrála Poruba, ale zápas Třebíč

Třebíč vstoupila do třetí třetiny s početní výhodou v zádech, ale branky nedosáhla. Leckdy až příliš překombinované akce hostující obrana dokázala pokrývat nebo se vytáhl zákrokem střídající Tadeáš Dvořák, který nahradil Kůdelu. RT TORAX převzal po ubráněném oslabení iniciativu a naději vykřesal v čase 43:41 Tomáš Pastor, který propálil od modré čáry Vejmelku, jenž měl zakrytý výhled hned dvěma hráči. Záhy mohlo být dokonce vyrovnáno, když se do samostatného úniku dostal Alekseev, ale Vejmelka ho vychytal. Poruba nevyužila ani nabídnutou přesilovou hru a sama se musela následně bránit dvojnásobnému oslabení. A šestnáct vteřin před návratem prvního vyloučeného domácí vyšachovali obranu a přihrávku Szathmáryho v čase 48:20 využil Silvester Kusko. Třebíč se s jednou brankou nespokojila a dokázala využít ještě dobíhající přesilovou hru pět na čtyři. Szathmáry sice trefil jen břevno, ale další jeho střela se odrazila ke Kuskovi, který vybídl ke skórování Adama Rašku, jenž v čase 49:26 zamířil přesně do poloprázdné branky. Ostravané se přesto nevzdávali a krátce po skončení početní výhody snížil v čase 54:42 Jaromír Pytlík, jenž vložil hůl do střely Tomáše Pastora. A bylo zaděláno na drama, když se za minutu a čtyřiačtyřicet vteřin trefil v početní výhodě i Jakub Illéš, jenž se prosadil střelou z první. Domácí se rázem strachovali o výsledek, ale urputnou obranou nepustili soupeře do větší šance ani delší hry bez brankáře a porazili Porubu i potřetí v sezóně.

Ohlasy k utkání

připravujeme...



×
Dnes v 17:30 | Jun.
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011