Starší dorostenci se nedisciplinovaností připravili o lepší výsledek

16.01.2016, Gabriela Juříková

V únavě poznáš kvalitního hráče a to se dnes, tedy v sobotu 16. ledna na ledě Motoru České Budějovice potvrdilo. Takové hráče RT TORAX Poruba ve starším dorostu nemá! Plus nedisciplinovanost k tomu a výsledek byl na světě. To se ale netýká hráčů r. 2000, kteří se po kladenském úspěšném pátku neztratili ani v Budějovicích. Zaspaný začátek zápasu byl první kritický bod, a přestože David Malát svým prvním gólem sezóny vyrovnal a ve třetí třetině přidal další branku, byl jedním z těch, kteří svou nedisciplinovaností připravili tým o možnost uhrát lepší výsledek. 30 trestných minut hovoří za vše! Motor využil tři přesilovky a tím rozhodl o svém vítězství 6:2.

NOEN extraliga staršího dorostu - 34.kolo so 16.1.12:30
ČEZ Motor České Budějovice
HC RT TORAX Poruba
6:2(2:1, 2:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 1. Bláha (Káník), 17. Tejko (Pánek), 27. Kondelík (Tintěra), 28. Hadžič (Kondelík, Matys), 47. Bláha (Kondelík), 54. Matys (Sigmund, Hadžič) – 13. Malát (Bijota, Střondala), 44. Malát (Irgl). Rozhodčí: Mertl – Brůha, Flegl. Vyloučení: 7:10, navíc Irgl (POR) 10 min OT. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 117. Střely na branku: 39:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2, 6:2.
ČEZ Motor České Budějovice: Hauser – Hadžič, Kubeš, Dosek, Tintěra, Rákosník, Dudáček, Novák – Bláha, Pánek, Matys, Rolínek, Kondelík, Tejko, Toman, Káník, Sigmund.
HC RT TORAX Poruba: Bayer (28. Škoda) – Prokeš, Bijota, Timura, Dobeš, Prepsl, Skokan – Holub, Bernát, Krupa – Irgl, Malát, Žídek – Bochnak, Střondala, Havránek – Voznička Stach, Klíma

Domácí měli parádní vstup do utkání. Už v první půlminutě dostal Motor do vedení Michal Bláha za přispění Káníka. Pak se porubská obrana zkoncentrovala a byla vyrovnaným soupeřem. Vyrovnat se hostům povedlo až v přesilovce, první přesilovce, kdy si na modré prohodili kotouč Havránek s Bijotou a druhý jmenovaný napálil puk směr brána. Před brankoviště ještě protečoval puk David Malát, pro kterého to byl vůbec první gól sezóny. Nerozhodný stav vydržel čtyři minuty. RT TORAX byl ve hře pasivní a byl za to potrestán. Střelu od modré čáry Miroslava Tejka Sebastian Bayer viděl na poslední chvíli.

Utkání nebylo pro Porubské ztracené! Hráli obdobně jako v pátek na Kladně. Srazila je až akce Motoru před Bayerovou bránou, kde se domnívali, že soupeř gólmana atakoval po odpískání a k ohlášenému trestu se přidal ještě jeden, takže Poruba hrála ve třech. A to ještě hostující střídačka následně postrádala deset minut jednoho útočníka, který vyfasoval osobní trest. Přesilovku 5/3 domácí využili po více jak minutě, kdy se nad Bayerovo rameno z levého kruhu trefil Jáchym Kondelík. Třiceti osmi vteřinovou klasickou početní převahu Motor nevyužil.

Hostující tým nemohl najít rytmus hry a dělal chyby v obranném pásmu. Přestal bruslit a tak byl na puku později než by si přál. Čtvrtý gól Motoru vsítil další hráč, který si v tomto utkání připsal první branku sezóny. Porubským gólmanem Sebastiánem Bayerem několikrát odražený kotouč, za jeho záda nakonec doslal obránce Alen Hadžič a zároveň jej poslal na střídačku. Do brány RT TORAX Poruby se postavil Marcel Škoda. Po druhé výměně stran se hosté dostavili na ledovou plochu nabuzeni a odhodláni nepříznivý stav změnit.

To se povedlo při hře čtyři na čtyři, kdy byl u druhé tyče sám David Malát a nahrávku od Irgla pohotově nasměroval za přesouvajícího se Hausera. Protiútok Českých Budějovic a jejich důraz na brankovišti vyprovokovali Maláta k faulu a přesilovku v jejím závěru Motor využil střelou Michala Bláhy z pravého strany. Před Škodou přejel vlastní hráč a puk si nešťastně srazil přes rameno do branky. Do 54. minuty se hrálo o každý centimetr ledu a častěji vyhrával hokejově lepší tým, Motor. Hosté si utkání kazili nedisciplinovaností a při dalším oslabení inkasovali šestou branku. Lukáš Matys byl na konci kolotoče nahrávek okolo celého pásma. Porubští hráči lítali za pukem jako hadr na holi.

Zbývajících šest minut bylo hodně vypjatých po emoční stránce. Hosté neudrželi disciplínu, domácí tým trošku provokoval a tak rozhodčí rozdával trestné minuty. Ve skóre se již nic nezměnilo, brankáři si připsali pár zásahů do statistik. Motor vyhrál zaslouženě! Potrestal nedisciplinovanost RT TORAX Poruby, která si pokazila herní projev ze začátku utkání a také zkomplikovala bytí v extralize.