Každý chvilku tahal pilku, prémiový bod získal RT TORAX

20.02.2015, Gabriela Juříková

Brzké páteční vstávání a dlouhá cesta do Prahy starším dorostencům nakonec přinesly radost v podobě získání dvou bodů. Cesta za nimi však lehká nebyla. Nejdříve smazali jednobrankové vedení, aby do první přestávky šli s jednou trefou navíc. Jenže druhá třetina patřila domácím Letcům, kteří utkání třemi góly strhli na svou stranu. RT TORAX do druhé pauzy snížil a ve třetím dějství pět minut před konce základní hrací doby vyrovnal. Prodloužení v jednadvacáté minutě rozhodl David Nardelli, který byl i autorem vyrovnávací branky ve třetí třetině. Zítra 21. února se svěřenci trenéra Petra Rambouska představí na ledě Litvínova.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 41.kolo pá 20.2.13:30
HC Letci Letňany
HC RT TORAX Poruba 2011
4:5p(1:2, 3:1, 0:1 - 0:1)
Branky a nahrávky: 7. Řepík (Burda), 28. Procházka (Průžek), 31. Urban (Mařík), 37. Průžek (Danov, Katriňák) – 13. Dang (Irgl, Stach), 13. Dohnal (Široký, Olšr), 40. Korec (Nardelli, Horváth), 55. Nardelli (Široký), 61. Nardelli (Horváth, Halška). Rozhodčí: Würtherle – Gabriel, Zháňal. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 67. Střely na branku: 33:32. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 4:2, 4:3, 4:5.
HC Letci Letňany: Hamalčík (5. Vlas) – Pařík, Antoš, Brabec, Kubát, Chvála, Katriňák – Pražienka, Burda, Procházka, Urban, Průžek, Danov, Řepík, Nedorost, Horák, Mařík, Kučera, Babčuk
HC RT TORAX Poruba 2011: 1. 34. Škoda (32. Bayer) – Široký, Olšr, Bijota, Halška, Prepsl, Prokeš, Skokan – Nardelli, Horváth, Dohnal – Bialoň, Malát, Korec – Irgl, Stach, Konvička – Šustala, Střondala, Dang – Žídek

První větší šance vznikla před hostujícím gólmanem Škodou, když se jej nejdřív pokoušel bekhendem překonat Mařík a v následné nepřehledné mele na brankovišti dorážel mezi bruslemi a čepelemi Burda. Kotouč nakonec vyvezl porubský Irgl. Pak po odehrané porubské přesilovce zazvonila po střele Stacha Hamalčíkova levá tyč a vzápětí napřáhl z kruhů Konvička. V sedmé minutě domácí potrestali porubskou chybu a Dominik Řepík překvapivou střelou překonal Škodu a otevřel skóre zápasu.

Ve třinácté minutě se hostům povedlo zápas otočit dvěma góly. Po dlouhém dobývání Letňanské brány, kterou od dvanácté minuty hájil Vlas, vyrovnal za přispění Stacha a Irgla Michal Dang a posléze nabídnutou přesilovku za napadení útočícího hráče před brankovištěm využil střelou od modré Ivo Dohnal. RT TORAX tak sedm minut před konce první třetiny vedl 2:1.

V začátku druhého dějství Škoda chytil Lukáši Procházkovi trestné střílení, ale už nestačil na jeho střelu ze hry, která znamenala v osmadvacáté minutě vyrovnání. Letcům se brzy podařilo převážit misky vah vítězství na svou stranu, když ledabylost v bránění potrestal Marek Urban – 3:2. Hrálo se tvrdě ale fér a hra měla náboj a spád. Šance se střídaly na obou stranách. Irglova střela po ledě z levého křídla jen těsně minula vzdálenější tyč a Konvička jako druhé křídlo nestačil dobruslit na dorážku.

Jednobrankové vedení si Letci pojistili tři minuty před koncem druhého dějství, kdy z protiútoku byl porubský gólman překonán střelou pod horní tyč z hole Jiřího Průžka. Hosté v závěru třetiny začali opět bruslit a střílet na bránu, a když k tomu přidali i důraz na brankovišti, tak padesát vteřin před druhou sirénou snížil gólové manko po přetlačované před Vlasem Jan Korec.

Po druhé přestávce se vrátil na led nový porubský RT TORAX. Letci sice střelecky hrozili více, ale hosty držel skvělými zákroky gólman Marcel Škoda. Radost z vyrovnání projevili Porubští v přesilovce šest minut před koncem třetí dvacetiminutovky, kdy po nahrávce Širokého střílel David Nardelli. Utkání tak dospělo do prodloužení, které po jednadvaceti vteřinách rozhodl svou druhou brankou utkání David Nardelli a Poruba získala cenný druhý bod.