Čtyřmi góly otočili zápas ve svůj prospěch, Letňany opět ztratily dobře rozehrané utkání

09.01.2015, Gabriela Juříková

V pátém kole skupiny o udržení domácí v osmé minutě nad Letci Letňany vedli 2:0, ale nakonec první třetinu prohráli o tři góly. Ve druhém dějství se od dvacáté osmé minuty povedlo Porubským tří gólové manko smazat a to díky bojovnosti a chuti po vítězství. Třetí třetina byla o tom, kdo udělá první chybu. Poruba měla i trestné střílení, které Csabala neproměnil, ale zápas ve svůj prospěch RT TORAX zvrátil pět minut před konce utkání gólem Dohnala. Letci sáhli po power–play, ale přes veškerou snahu zápas do prodloužení nedovedli. Utkání se povedlo Davidu Nardellimu, který dva góly vsítil a na jeden nahrál. Další dvougólový střelec byl kapitán Lukáš Horváth. V sobotu budou svěřenci trenéra Rambouska hostit od 13:30 Litvínov.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 33.kolo pá 9.1.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Letci Letňany
6:5(2:5, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Stach (Csabala, Žídek), 8. Horváth (Dohnal), 29. Horváth (Dohnal, Nardelli), 37. Nardelli (Šustala, Malát), 40. Nardelli, 55. Dohnal (Csabala) – 12. Pařík (Horák), 14. Burda (Katrinák, Pařík), 17. Burda (Chalupa), 17. Kučera (Řepík), 20. Burda (Horák, Katriňák). Rozhodčí: Jeřábek – Rajnoch, Stonavský. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 107. Střely na branku: 29:33. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 6:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: 1., 20. Škoda (17. Dobečka) – Široký, Olšr, Bijota, Boháč, Prepsl, Prokeš, Skokan – Nardelli, Horváth, Dohnal – Csabala, Malát, Šustala – Irgl, Stach, Žídek
HC Letci Letňany: Nahodil (37. Hamalčík) – Pařík, Antoš, Brabec, Kubát, Kolenatý, Chvála, Babčuk, Šimon, Katriňák – Pražienka, Burda, Procházka, Chalupa, Urban, Průžek, Řepík, Horák, Mařík, Kučera

Utkání začali domácí skvěle. Ve čtvrté minutě vedli gólem Jakuba Stacha a v osmé minutě brankou Lukáše Horvátha to bylo již 2:0. Ale Letci nic nevzdali a po poznání soupeře zaútočili a úvodní třetinu nakonec vyhráli o tři góly. K obratu zavelel ve dvanácté minutě Michal Pařík, pak v přesilovce o dvě minuty později vyrovnával reprezentant Václav Burda.

Na začátku sedmnácté minutě zvyšoval Václav Burda na 2:3, a na konci téže minuty Jan Kučera s patřičným štěstím překonal Škodu počtvrté. Do domácího brankoviště byl poslán Jan Dobečka, který si pořádně nesáhl na kotouč, když těsně před přestávkou inkasoval z hole Václava Burdy, který tak zkompletoval hattrick.

Po přestávce se do porubského brankoviště vrátil Marcel Škoda, a jestliže posledních devět minuty první třetiny patřily Letcům, tak od poloviny utkání patřil led domácím hráčům. Po využité přesilovce Lukášem Horváthem se domácí zvedli a začali si více věřit ve všech herních činnostech. V třicáté sedmé minutě se po krásné nahrávce Šustaly přes brankoviště trefil střelou z první David Nardelli a poslal gólmana Dominika Nahodila na střídačku. Bránu Letců hájil Jan Hamalčík, který o tři minuty později, těsně před koncem druhé třetiny, nezabránil Davidu Nardelli po dorážkách vyrovnat na 5:5.

Třetí třetina byla o první chybě. Domácí mohli vést po nařízeném trestném střílení, ale Csabala jej neproměnil. Přetahovanou a čekání na chybu soupeře vyhráli pět minut před koncem třetího dějství porubští hráči, když zvolnili tempo hry a s klidem šachového hráče přelstil Ivo Dohnal jak letňanskou obranu, tak i gólmana Hamalčíka. Po vybojování puku v pravém rohu obranného pásma Letců objel bránu a stihl puk zasunout k levé tyči.

Hostům k vyrovnání nepomohla ani závěrečná power–play. RT TORAX si jednobrankové vedení pohlídal obětavým leháním do střel a úspěšným vyhazováním puků. Letňany ztratily body v dalším dobře rozehrané utkání.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Vítězství se nerodilo vůbec lehce. Po první třetině, kterou jsme dobře rozehráli a vedli 2:0, jsme si mysleli, že je utkání hotové, ale bohužel nebylo. Během chvilky jsme prohrávali 5:2 a byli jsme na ručník. „Ještě, že to bylo po 1. třetině“. Pak jsme si něco řekli v kabině a od té doby kluci plnili pokyny a trpělivě čekali na svou příležitost. Zvrat odstartovala využitá přesilovka. Kluci zjistili, že mohou i s tak kvalitním soupeřem uhrát dobrý výsledek.

Milan Antoš (HC Letci Letňany): Po vedení v první třetině o tři branky nastalo u hráčů asi uspokojení. Tohle máme už několikátý zápas za sebou a nedaří se nám to zvládnout. V tomhle se musíme do budoucna zlepšit, ale co hrajeme o záchranu, hrajeme čím dál tím hůř. Máme sice v sestavě reprezentanta Burdu, ale není to jen o něm. Špatně bráníme, nedáváme tomu co je potřeba a ve finále to gólmani nevytrhnou. Postupové ambice sice nemáme, ale dlouhodobé problémy s udržením dobře rozehraného zápasu hodně mrzí.