Poruba v dramatickém zápase na ústeckém ledě získala dva body! Nájezdy rozhodl Bartoň

25.01.2014, Gabriela Juříková

Po náročném utkání v Litvínově starší dorost změřil následující den síly s Ústeckými lvy. V devatenácté minutě šli svěřenci trenéra Petra Rambouska po gólu Bialoně do vedení. Jenže domácí po přestávce rychle vyrovnali, přidali gól v pěti proti třem a do dvoubrankového vedení šli v 39. minutě. Poruba dokázala před druhou přestávkou gólem Radka Bartoně snížit a v závěru poslední třetiny vyrovnala za minutu dvanáct při power-play brankou Patrika Goly. V dramatickém prodloužení byli ke gólu blíže hosté, ale o vítězi nakonec rozhodovaly nájezdy. Za RT TORAX se nemýlil Csomor a vítězný nájezd proměnil Radek Bartoň. Poruba odjela spokojenější a po reprezentační pauze ji čeká trip do Písku a Mladé Boleslavi.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 36.kolo so 25.1.13:00
HC Slovan Ústí nad Labem
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(0:1, 3:1, 0:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 21. Macek (Hucek, Amirov), 37. Kopta (Macek, Hucek), 39. Navarra (Rubeš, Tůma) – 19. Bialoň (Dohnal, Štěpán), 40. Bartoň (Síkora, Gřeš), 60. Gola (Bartoň), rozhod. nájezd Bartoň. Rozhodčí: Hladík – Baránek, Biedermann. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 137. Střely na branku: 28:32. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:4.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zvědělík – Amirov, Navarra, Hucek, Kopta, Koval, Macek, Tůma, Drha, Michajličenko, Ozom, Rubeš, Zdvořáček, Benda
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Olšr, Štěpán, Síkora, Šípek, Ščurek, Široký, Boháč – Bartoň, Gola, Gřeš – Csomor, Mládek, Kurnik – Bialoň, Dohnal, Šustala

Od samého úvodu se hrál rychlý hokej, málo se přerušovalo, hra měla spád. Šance se střídaly na obou stranách. Z domácího týmu se o pěknou akci postaral Rubeš, ale neměl komu přihrát, tak o kotouč přišel. Po něm to zkoušel navrátilec do sestavy Ústí Navarra, ale ani on neuspěl. Na druhé straně měl Zvědělík plné ruce práce s Golou, který dostal od obránců hodně prostoru, ale domácího brankáře nepřekonal.

Od 19. minuty prohrávali domácí brankou Jakuba Bialoně, který byl na konci rychlých přihrávek od Štěpána a Dohnala. Slovan mohl vyrovnat, ale Macek svou šanci nevyužil, takže po první třetině Poruba vedla 1:0.

Do druhé třetiny vstoupilo Ústí velmi dobře. Dvacet pět sekund stačilo k vyrovnání Marku Mackovi, který dostal ideální přihrávku od Hucka a trefil se parádně. Lvíčata hrála dobře, Navarra se ve vlastním oslabení dostal ke střele, nebyla ovšem přesná. Za hosty prověřil brankáře Zvědělíka Ščurek, jenže ani on neseřídil mířidla přesně. Ve 25. minutě se Slovan dostal do útočného pásma, ale Navarra ani Macek nestříleli přesně.

Poruba se dostala do tří a když v čase 36:45 získal puk Ondřej Kopta, vystřelil z nulového úhlu a puk se odrazem o Srokův beton dostal do branky. Ústí využilo přesilovku pěti proti třem a vedlo 2:1. Ve 39. minutě dostal Roman Navarra pěknou přihrávku od Rubeše. Přikopl si kotouč a ukázkovým blafákem poslal puk pod horní tyč – 3:1. Hosté snížili před koncem druhé třetiny brankou do šatny.

Radek Bartoň dostal od domácí obrany hodně prostoru, kterého využil. Po dvou třetinách vedlo Ústí 3:2. Ve třetí třetině domácí hokejisté bránili těsný náskok. Na Zvědělíka nevyzrál Gola, Bartoň a posléze ani Csomor. S ubývajícím časem se nápor hostů zvyšoval a Slovanu docházely síly.

Dvacet sekund před koncem základní hrací doby nakonec vyrovnal Patrik Gola. Zápas dospěl do prodloužení, ve kterém branka nepadla a zápas musely rozhodnout nájezdy. Domácí Macek Sroku nepřekonal, na druhé straně se Csomor nemýlil. Ve druhé sérii neuspěl Tůma ani Boháč. A jak se posléze ukázalo, rozhodla třetí série. Když Navarra Sroku překonal, bylo vyrovnáno, a když Radek Bartoň Zvědělíka překonal střelou mezi betony, ze zisku bodu navíc se radovala Poruba.

Výsledky ostatních zápasů 8. kola RAKO Extraligy SD sk. B

HC Litvínov – HC AZ Havířov 2010 5:2
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – HC Olomouc 4:2
Královští lvi Hradec Králové – VHK Vsetín 8:1
HC Letci Letňany – BK Mladá Boleslav 5:1
HC Energie Karlovy Vary – IHC Písek 3:1