Ve vyrovnaném utkání získal starší dorost v Litvínově bod! V nájezdech byl úspěšný jen Csomor

24.01.2014, Gabriela Juříková

Sedmé kolo skupiny o udržení v RAKO extralize staršího dorostu svedlo dohromady tabulkové sousedy, které před zápasem dělily pouhé tři body. Poruba musela přejet celou republiku a utkat se o body s Litvínovem. První třetina byla rozpačitá a obě mužstva se spíše okoukávala. Domácí měli ve druhé třetině velké příležitosti skórovat, ale z gólu se naopak radovali hosté, kdy Spěšného v polovině zápasu překonal Patrik Gola. Třetí třetina měla již pravé hokejové parametry a Litvínov šel rázně za vyrovnáním, kterého se dočkal v padesáté minutě z hole Helta. Utkání nakonec dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž byl úspěšnější domácí tým.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 35.kolo pá 24.1.15:00
HC Litvínov
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1sn(0:0, 0:1, 1:1 – 0:0)
Branky a nahrávky: 50. Helt (Kučera T.), rozhodující sam. náj. Reichel – 33. Gola (Bartoň, Gřeš). Rozhodčí: Knapík – Ptáček, Kokrment. Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 134. Střely na branku: 38:27. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
HC Litvínov: Spěšný – Jonák, Březák, Vostárek, Kučera M., Sklenička – Brzek, Kučera T., Reichel, Havelka, Drašar, Helt, Dunko, Bočkaj, Bárdoš.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Olšr, Štěpán, Síkora, Šípek, Ščurek, Široký – Bartoň, Gola, Gřeš – Csomor, Mládek, Kurnik – Bialoň, Dohnal, Šustala.

Hned od začátku utkání domácí zatlačili hostující hráče, ale svůj tlak v prvních pěti minutách nedokázali přetavit v gól. V 16. minutě skvělou šanci Tomáše Kučery zlikvidoval v tomto utkání fantastický Dominik Sroka. V první třetině se toho tedy moc nestalo a oba týmy šly do kabin za stavu 0:0.

Druhá třetina měla podobný průběh jako ta první. Největší slabina domácích byla v celém utkání koncovka. Dvě šance v prvních pěti minutách spálili Martin Havelka a Filip Helt. Ve 33. minutě potrestal domácí Patrik Gola. Tento gól domácí hráče nakopl, ale do konce třetiny se jim už vyrovnat nepovedlo.

Od začátku třetí třetiny domácí hráči vlítli na hostující hráče, ale opět díky hrůzostrašné koncovce vytěžili „jenom“ jeden gól. Po obrovských šancích Kučery a Havelky se trefil, až v 50. minutě vynikající Filip Helt . V posledních deseti minutách zápasu se hrálo nahoru dolu. Ani jeden tým nedokázal využít své šance a tak se šlo do prodloužení.

V tom mělo více ze hry hostující družstvo, jenže ani Bartoň, ani Gola využít své šance nedokázali a utkání dospělo do nájezdů. A ty jsou otázkou štěstí. Nejprve poslal do vedení hosty v první sérii Martin Csomor, ale radost hostujících netrvala dlouho, neboť svůj nájezd proměnil i Tomáš Kučera. V druhé sérii neproměnil svůj nájezd Tomáš Gřeš.

Poté přišla třešnička dnešního večera v podání Kristiána Reichla, který svou otočkou o 360 stupňů rozhodl, kdo získá bod navíc. Aby nájezdy pokračovali, musel Gola svůj nájezd proměnil, což se nestalo a domácí se tak mohli radovat z výhry.

Poruba díky skvělé formě Dominika Sroky, získala cenný bod, a i když si na Litvínov věřila a čekala plný počet bodů, může být spokojena. V sobotu 25. ledna čeká RT TORAX další důležitý zápas v Ústí nad Labem. Utkání začíná ve 13 hodin.

Výsledky ostatních zápasů 7. kola RAKO Extraligy SD sk. B

HC Energie Karlovy Vary – BK Mladá Boleslav 5:0
HC Slovan Ústečtí Lvi – HC AZ Havířov 2010 5:6pp
Královští lvi Hradec Králové – HC Olomouc 4:1
HC ČSOB Pojišťovna Pardubice – VHK Vsetín 4:3
HC Letci Letňany – IHC Písek 3:4sn

Ohlasy k utkání

Josef Beránek (HC Litvínov): Myslím si, že v dnešním utkání jsme znova potvrdili, že máme problém s proměňováním šancí. Dnes jsme si jich vytvořili docela dost. Pořád tomu chybí taky rychlost a dostatečná tvrdost. Zaplať pánbůh za ty dva body, rozhodně je bereme. Myslím si, že nám budou ještě hodně platné.

Petr Rambousek (RT TORAX Poruba): Získali jsme tady bod, ale myslím si, že neprávem. Litvínov byl po všech stránkách lepší. My jsme v té nadstavbové části odehráli sedmé utkání a bylo to nejhorší utkání, co jsme předvedli. I když jsme doma s Hradcem prohráli 0:5, tak jsme nehráli tak špatně. Nezasloužili jsme si opravdu ani ten bod, ale náš gólman podal opravdu excelentní výkon. Nakonec jsme mohli brát tři body, ale Litvínov si opravdu ty dva body zasloužil.