Starší dorostenci si po Písku poradili také s Mladou Boleslaví, v nadstavbě ještě nenašli přemožitele!

14.12.2013, Gabriela Juříková

Poslední zápas v tomto roce sehráli starší dorostenci s Mladou Boleslaví, která v minulém utkání potrápila Havířov. V první třetině se týmy otloukávaly a hledaly, jak soupeře překonat, jenže branky se diváci nedočkali. Až když se zápas překulil do druhé půle, trefil se v přesilovce do černého Patrik Gola. Mladá Boleslav měla mnoho šancí k vyrovnání, její snahy však ztroskotávaly na brankáři Srokovi, kterému se zápas opět povedl. V závěru třetí třetiny hráli hosté power–play a Tomáš Gřeš z půli hřiště skóroval do prázdné brány. Starší dorostenci tak obě domácí vystoupení zvládli a rok 2013 zakončili vítězně.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 30.kolo so 14.12.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
BK Mladá Boleslav
2:0(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 31. Gola (Mládek), 60. Gřeš (Csomor). Rozhodčí: Šír – Konvička, Gančařík. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 102. Střely na branku: 35:44. Průběh utkání: 2:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Olšr, Síkora, Štěpán, Šípek, Ščurek, Široký – Csomor, Dohnal, Gřeš – Gola, Mládek, Šustala – Kurnik, Nardelli, Korec.
BK Mladá Boleslav: Růžička – Adamík, Tůma, Žalud, Mašek, Mattis – Macura, Průšek, Prokop, Vajsejtl, Uřidil, Vaníček, Planý, Skořepa, Švejda, Němec, Sedmík.

Před vánoční, potažmo reprezentační, přestávkou sehráli starší dorostenci druhý zápas nadstavby RAKO extraligy. Hra měla od začátku spád, jednou se dařilo Mladé Boleslavi, trochu méně domácím, ale obě mužstva si nějaké gólové šance dokázala vypracovat. A na bezbrankové první třetině měli každopádně zásluhu oba gólmani. Opticky měl více práce domácí Dominik Sroka. Hodně nebezpečný před jeho brankovištěm byl obránce Vojtěch Adamík a střely Vajsejtla a Mattise končili mimo bránu.

A ani přesilovky hostů nepřinesly kýžený výsledek. Boleslavský Růžička čelil střelcům Csomorovi, Gřešovi a v útoku vypomáhající obránci Šustalovi a Golovi, který po vyšívačce nezamířil přesně. Po bezbrankové třetině bylo pořád vše otevřené. Ve druhé třetině se začalo projevovat to, že obě mužstva hrála podobný systém hry. Naplno útočí i brání a jen velké chyby soupeře mohly znamenat vstřelení branky. Hodně prostoru dostal Dominik Skořepa, ale ztroskotal na skvělém Srokovi. Na druhé straně se o vstřelení branky starali Gřeš s Golou, který pálil z první a jen o centimetry minul boleslavskou tyč.

Bezbrankový stav zůstal i po střele Průška a kdyby měl o krok navíc Vajsejtl, mohl dorážet do odkryté brány. Domácí si byli síly soupeře vědomí a hráli skoro osobní obranu. Obránce Síkora sváděl s Němcem tvrdý boj o prostor i puk přes celé kluziště a když se ke kotouči dostal Gřeš, tak si na útočné modré herně nerozuměl s Csomorem. Zrovna v půli utkání měli domácí přesilovku, kterou se štěstím proměnil Patrik Gola. Kotouč se před Růžičkou odrážel od hokejek a bruslí až jej po Mládkově nahození postrčil Růžičkovi mezi betony právě Gola.

Boleslavští chtěli soupeře vyprovokovat po každém přerušení hry, ale rozhodčí už náznaky šarvátek dokázali zklidnit. Velkou příležitost k vyrovnání měl Vojtěch Adamík, který pálil hned po vyhraném buly, jenže domácí brankář měl dobrý výhled a puk podržel ve výstroji. V závěru prostřední třetiny měl hned dvě šance k navýšení vedení Ivo Dohnal, ale Růžička byl při nájezdu i dorážce výborný. A Dohnal pokračoval v dobývání boleslavské brány i ve třetí třetině. Jeho nahození neměl kdo u tyče tečovat.

Mladá Boleslav v poslední třetině domácí přestřílela, sice jen o jednu střelu, ale gólově se proti Srokovi neprosadili. Zuby si na domácím brankáři vylámal Prokop, Vaníček i Skořepa. Poruba zúročila své snažení až v poslední minutě. Hosté odvolali brankáře a drželi se v útočné třetině. Čtyřikrát se opakovalo vhazování před Srokou a pokaždé se domácí tým dokázal ubránit. Až když Csomor poslal kotouč za modrou, kde si jej převzal Tomáš Gřeš, zbavil se obránce a z poloviny hřiště se trefil do prázdné brány –2:0.

Mladá Boleslav odjela s nepořízenou a RT TORAX vstoupil do nadstavbové části RAKO extraligy nad očekávání. Po dlouhé třítýdenní přestávce, kdy budou jen trénovat, je čeká 10. a 11. ledna dvojzápas v Letňanech a Karlových Varech.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Utkání bylo těžké, rozhodně těžší než včerejší s Pískem. Mladá Boleslav byla rozhodně kvalitnější soupeř. Když se nám včera nepovedla první třetina a klukům jsme rázně domluvili, v dalších dvou částech hráli to, co měli. Tentokrát všech patnáct hráčů, kteří dostali důvěru, hrálo celý zápas výborně a podali perfektní výkon. Vše bylo samozřejmě podpořeno výborným výkonem brankáře Sroky.

Tomáš Potěšil (BK Mladá Boleslav): V Havířově jsme odehráli velmi dobré utkání, ale vstřelili jsme jen jeden gól, a to stačilo na zisk jednoho bodu. Odehráli jsme tady také dobrý zápas. Měli jsme šance na pět, šest gólů a myslím si, že jsme byli aktivnější a lepší mužstvo. Jenže jsme nebyli úspěšní v zakončení. Když se podíváte na naše statistiky, tak ve dvaceti čtyřech zápasech jsme vstřelili jen padesát šest branek. Na góly se hodně natrápíme, i když jsme v Porubě měli šancí tak na dva zápasy.