O dalším vítězství mladších dorostenců bylo rozhodnuto již v druhé třetině

15.09.2013, Gabriela Juříková

Druhé kolo ELIOD ligy mladšího dorostu svedlo k souboji týmy, které v prvním kole plně bodovaly. Domácí RT TORAX v minulém kole vyhrál vysoko nad karvinskými mistryněmi a Hokejový klub Kroměříž na svém ledě porazil Orlovou. I když byla první třetina v režii domácího týmu, gólově ji vyhrála Kroměříž. Po přestávce se na led vrátil herně jiný tým RT TORAXu a dokázal to ve druhé minutě, kdy Michal Dang dvěma góly, které dělilo osm vteřin, otočil zápas a odemkl porubskou střelnici. Jak se později ukázalo, v konečném zúčtování si připsal další dva zásahy a u dvou branek asistoval. Ve třetí třetině se kroměřížská branka zamkla při skóre 12:1. Hosté v závěru zápasu přidali v přesilovce druhou branku a upravili výsledek na konečných 12:2 pro domácí Porubu.

ELIOD liga mladšího dorostu - 2.kolo ne 15.9.10:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HK Kroměříž
12:2(0:1, 7:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 22. Dang (Malát), 22. Dang, 23. Holub (Balcárek, Veselý), 26. Konvička (Stach, Žídek), 36. Konečný (Stach), 39. Konečný (Žídek), 40. Dang (Holub), 42. Timura (Dang), 43. Vilček (Dang), 51. Holub (Veselý), 55. Malát (Vospálek), 56. Dang (Vilček) – 13. Zmeškal, 59. Dofek (Hradil, Odvářka). Vyloučení: 4:4, navíc Zmeškal a Židlík (oba KRM) 10 min. OT. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 58. Průběh utkání: 0:1, 12:1, 12:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Remiáš (40. Lamla) – Balcárek, Herejk, Prokeš, Skokan, Jendruš, Pažický, Pavelka – Konvička, Žídek, Stach, Konečný, Dang, Vilček, Timura, Veselý, Malát, Holub, Plachý, Vospálek, Voznička.
HK Kroměříž: Machač (40. Hasala) – Šico, Dluhoš, Potměšil, Odvářka, Kavka, Židlík, Laciga, Galetka, Byrtus, Hradil, Zmeškal, Světinský, Dofek, Hostášek, Petráš, Polišenský.

Mladší dorostenci vstupovali do utkání s Kroměříží v roli velkého favorita. V první třetině si sice výběr trenéra Martina Smetáka vytvořil velký tlak, ale Machač držel akcie Hanáků velmi vysoko. Stačila jedna povedená akce, kterou zakončoval hostující Zmeškal, a hosté odcházeli do šaten o něco spokojenější.

"První třetina byla jasně v naší režii, ale gólman soupeře chytal výborně," přiznává porubský lodivod, který musel o přestávce vymyslet recept na překonání kroměřížského obranného valu. "Něco jsme si v kabině řekli a do druhé třetiny jsme šli s tím, že musíme chodit více do branky," poodkrývá Smeták.

A výsledek se okamžitě dostavil. Vše nastartovaly dvě rychle po sobě jdoucí trefy Danga z úvodu druhé třetiny. A pak už skóre jen rychle narůstalo. RT TORAX byl v prostřední části hry ve střelecké chuti a do přestávky přidal dalších pět kousků. O druhé pauze svítilo na světelné tabuli vysoké skóre 7:1.

O vítězi bylo prakticky rozhodnuto a oba týmy poslaly do branky svého náhradníka. Zatímco Lamla byl téměř bez práce, Hasala musel být stále ve střehu. Čisté konto udržel jen necelé dvě minuty a porubští mladší dorostenci neměli nadále slitování. Jejich brankostroj se nakonec zastavil až na čísle dvanáct.

Až v závěru hosté prostřelili i Lamlu a alespoň kosmeticky upravili výsledek na konečných 12:2. "V poslední třetině jsme si výsledek pojistili dalšími góly a klukům můžu za předvedený výkon jen blahopřát. Naše hra jde totiž nahoru a v zápase byly vidět i náznaky z nácviků přesilovek," těší šéfa střídačky mladšího dorostu.

Po vysokém vítězství nad karvinskými ženami si tak RT TORAX drží vysoký průměr dvanácti gólů na utkání a suverénně vede tabulku východní skupiny ELIOD ligy mladšího dorostu. Protáhnout svou neporazitelnost se porubští hokejisté pokusí také v neděli 22. září na půdě Nového Jičína.