Starší dorost lapil na Lapači tři body a vytvořil si na Vsetín desetibodový náskok

29.11.2013, Gabriela Juříková

Základní část RAKO extraligy se blíží ke konci a týmy na chvostu tabulky sbírají body, kde se dá. Vsetín proto připisoval duelu s Porubou velký význam a na soupisku zařadil i reprezentanty Abdula a Ščotku. První třetinu byli domácí rozhodně lepším týmem a potvrdili to gólem Hořanského. Útočný standard si udrželi i v prostřední části, jenže neuhlídali Golu a Csomora, kteří se v půli utkání postarali o vyrovnání. Přestože byli domácí střelecky produktivnější a Dominik Sroka čelil celkem sedmatřiceti pokusům, tři body si nakonec přivlastnil RT TORAX díky vítězné trefě kapitána Gřeše. Domácí Vsetín po tomto duelu ztrácí na Porubu už deset bodů. V sobotu se od 13:30 proti porubským mladíkům postaví Třinec.

RAKO Extraliga staršího dorostu - 25.kolo pá 29.11.16:30
VHK ROBE Vsetín
HC RT TORAX Poruba 2011
1:2(1:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 12. Hořanský (Mikula) – 28. Csomor (Gola), 48. Gřeš (Mládek). Rozhodčí: Fiedler – Adamec, Poruba. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 125. Střely na branku: 37:22. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
VHK ROBE Vsetín: Gottwald – Weintritt, Gazda, Ščotka, Svozílek, Hohl – Hořanský, Lainka, Konopka, Mikula, Abdul, Tydlačka, Grygar, Blahunek, Strmiska, Kovář.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sroka – Štěpán, Síkora, Kovaljov, Šustala, Ščurek, Široký – Gola, Kurnik, Csomor, Bartoň, Gřeš, Korec, Mládek, Nardelli, Dohnal.

Ohlasy k utkání

Jiří Rech (VHK Vsetín): Utkání rozhodla první třetina. Kdybychom dali pět branek, tak by se nikdo nemohl divit, protože když to počítám, tak jsme měli asi osm tutových šancí. Dali jsme jenom jeden gól a hokej se hraje, bohužel pro nás, na branky. Samozřejmě musíme počítat s tím, že soupeř nějaký gól dá, takže jsme 1:2 prohráli. Na jeden zásah se dá vyhrát tak jednou za sezonu. Za stavu 1:1 jsme měli ještě v poslední minutě druhé třetiny vyloženou šanci, která opět nevyšla. Poruba z náhodné dorážky dala na 2:1 a už si to pohlídala.

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): První třetina byla z naší strany velmi vlažná. Po dobrých třech zápasech s Olomoucí, Havířovem a Kometou, jsme asi nastoupili s vědomím, že to půjde samo. Mysleli jsem si, že se tu nic nestane, ale bohužel jsme se přesvědčili o opaku. Kdyby to bylo po první třetině 5:0 nebo 4:0 pro domácí, nemohli bychom se ničemu divit. Díky bohu branky nedali, gólman nám opět zachytal. Další dvě třetiny byly hodně vyrovnané. Šance byly na obou stranách. Mohu říct, že tyto tři body jsou otázkou i štěstí, ale kluci poslední dvě třetiny bojovali a hráli jeden za druhého. A vlastně se ukázalo, že trend, který jsme nastolili po reprezentační přestávce, nám sedí. Jedině touto cestou můžeme získávat body.