Juniorský šlágr kola bavil. Poruba srovnala šest vteřin před koncem, nakonec padla po nájezdech

11.10.2013, Redakce

Netradičně až v pozdních večerních hodinách byl na programu šlágr pátečního kola juniorské ligy. Poruba se v něm představila na půdě Havířova a k vidění byl vskutku zajímavý duel, v němž si oba celky uvědomovaly jeho důležitost. Po bezbrankové první třetině se už v prostřední dvacetiminutovce přítomní diváci gólů dočkali. RT TORAX si po trefách Mačka a Ryšky vytvořil dvoubrankový náskok, jenže za dalších dvacet minut už byly pomyslné misky vah převáženy na stranu AZetu. Ten směřoval k cennému vítězství, ale šest vteřin před závěrečnou sirénou poslal zápas k nájezdovému rozluštění Tomáš Rataj. V dovednostní disciplíně předvedli větší um junioři Havířova, kteří tak zvítězili 4:3.

Liga juniorů - 7.kolo pá 11.10.20:00
AZ Heimstaden Havířov
HC RT TORAX Poruba 2011
4:3sn(0:0, 2:2, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 35. Suchý (Diviš, Deutsch), 36. Vyčesaný (Matějek), 45. Matějek (Lenomar, Diviš), rozhodující sam. náj. Suchý – 23. Maček (Rataj), 27. Ryška (Král, Pasker), 60. Rataj. Rozhodčí: J. Jeřábek – Gančarčík, Kašinský. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3.
AZ Heimstaden Havířov: Slanina – Deutsch, Weisser, Flamík, Graca, Potočný, Gawlas - Vyčesaný, Suchý, Lenomar, Caruk, Diviš, Matějek, Synek, Wolek, Šesták.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, R. Gola, Baca, Puškár, Bolek, Schwarz, Pšeja, Kaleta, Brnčal, Mišenko, Rataj, D. Maček, Ryška, Holaň, Král, Havránek, Pasker.

Havířov vstoupil do utkání velmi aktivně a už v osmé sekundě si připsal Caruk první střelu. Postupem času se ale hosté dostávali víc a víc dopředu. Ve 4. minutě netrefil jen o malý kousek branku Král a o chvíli později se Maček dostal až před Slaninu, odkud zkoušel vystřelit bekhendem, ale nedal.

V první třetině jsme byli svědky mnoha trestů, ale Havířov ani Poruba nedokázaly fauly potrestat. V 16. minutě předvedli pěknou souhru Havířovští. Suchý našel Diviše, který zatáhl puk do útočné třetiny a vrátil ho Kamilu Lenomarovi, který z dobré pozice trefil pouze Šrámka.

V 18. minutě se dostal ke dvojité dorážce porubský Pasker, ale i zde byl úspěšnější brankář. I těsně před koncem třetiny musel zasahovat Slanina proti dvěma dorážkám Schwarze. Do šaten se šlo za bezbrankového skóre.

Ve 23. minutě se Poruba dokázala poprvé prosadit. V přesilové hře poslal Rataj přihrávku Davidu Mačkovi mezi kruhy, který už neměl problém Slaninu prostřelit – 0:1. Ve 27. minutě odskočila Poruba do dvoubrankového vedení. Filip Ryška vystřelil od modré čáry švihem, a kotouč zapadl pod horní tyčku – 0:2.

Ve 35. minutě AZet snížil. Dominik Suchý zvolil na modré střelu, ta se odrazila od obránce a obloučkem zapadla za bezmocného Šrámka. Hostující brankář neměl šanci ani při další akci Havířovských. O minutu později vystřelil Tomáš Matějek, puk Šrámek vyrazil před sebe, kde jej trefil v jízdě nohou Michal Vyčesaného – 2:2.

Ve 45. minutě dokázal Havířov otočit zápas. Tomáš Matějek využil povedené souhry s Kamilem Lenomarem, který mu poslal puk na zadní tyčku, kde už nebyl problém puk dorazit – 3:2. Když už to vypadalo, že si AZet odnese z utkání tři body, stalo se něco nečekaného. Slanina chybně rozehrál, puk poslal přímo na hůl Tomáši Ratajovi, který šest vteřin před koncem utkání vyrovnal – 3:3!

Zápas se dostal, jako už poněkolikáté v sezoně, do nájezdů. V nich byl úspěšný pouze havířovský Dominik Suchý, který využil naznačení a zavěsil puk pod víko – 4:3.