I ve třetím zápase junioři bodovali, doma hladce přehráli obávaný Přerov

27.09.2013, Gabriela Juříková

V minulém kole prohráli junioři v Prostějově až na nájezdy, tentokrát si hodlali vyšlápnout na Zubry. V deváté minutě otevřel brankový účet kapitán Poruby David Maček a do přestávky přidal gól Pasker. Přerov dvoubrankové manko v druhé minutě prostřední třetiny snížil brankou Hradila. Kaleta vzápětí odpověděl třetí porubskou trefou a do přestávky zvýšil vedení RT TORAXu Brnčal. Na začátku poslední tercie si připsal pátý domácí gól Ryška a gólman Šrámek podruhé lovil puk ze své sítě, když jej překonal Řezáč. V závěru zápasu se díky důrazu na brankovišti prosadili Pobuta a Maček. U čtyř gólů asistoval Robin Gola a výrazně se podepsal pod porubskou výhru. Přerov si z Ostravy odvezl vysokou porážku 2:7.

Liga juniorů - 3.kolo pá 27.9.18:15
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
7:2(2:0, 2:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 10. Maček (Gola R., Mihal), 19. Pasker (Ryška), 33. Kaleta (Rataj, Ryška), 39. Brnčal (Gola R.), 43. Ryška (Puškár), 57. Pobuta (Maček, Gola R.), 54. Maček (Gola R.) – 32. Hradil (Čelko), 50. Řezáč (Haničinec). Rozhodčí: Klapetek – Kopřiva, Jureček. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 120. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 5:1, 5:2, 7:2.
HC RT TORAX Poruba 2011: Šrámek – Pobuta, Baca, Puškár, Bolek, Pšeja, Ryška – Kaleta, Brnčal, Mišenko – Rataj, Maček, Mihal – Holaň, Havránek, Gola R. – Schwarz, Pasker.
HC ZUBR Přerov: Grigárek – Šťastný, Kundrátek, Adámek, Masíček, Foltýn, Duda, Běhal, Čelko, Šnirc, Hradil, Haničinec, Řezáč, Kebza, Kubal, Gazda, Nohál, Siegel, Němec.

Ohlasy k utkání

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Přijel hodně těžký soupeř, celý týden jsme se na něj připravovali a body jsou pro nás hodně dobré, protože s Přerovem je hodně těžké vyhrávat. A nám se to dnes podařilo. Pozitivem proč jsme dnes vyhráli; tak zlepšili jsme hlavně pohyb na brankovišti, tlak do brány, důraz na brankovišti, z čehož padali branky. Co nám nejde, jsou přesilovky. Proměňování přesilovek na to, kolik jim na trénincích věnujeme času je hodně malá. Každopádně výborné tři body s těžkým soupeřem.

Dočkal Petr (HC ZUBR Přerov): Přijeli jsme s nějakou taktikou, kterou jsme z kraje zápasu plnili, ovšem o celém utkání rozhodly naše obrovské individuální chyby v obranné třetině, kdy jsme vybídli ze sedmi gólů minimálně pětkrát soupeře skórovat. Projevila se nezkušenost mladších hráčů. Nicméně i když jsme se dostali ve druhé třetině do kontaktu, tak jsme opět po hrubce soupeře pustili do utkání. Nebyli jsme produktivní v šancích, do kterých jsme se dostali. Z naší strany nepovedené utkání, pro nás ponaučení, že se takto nedá hrát o body.