Mladší dorost opouští elitu, k záchraně nepomohl ani srdnatý výkon proti vedoucímu Třinci

17.03.2013, Adam Bagar

Mladší dorostenci přivítali v předposledním kole soutěže celek z nejvyšších pater tabulky – Třinec. V úvodní části favorit vstřelil jen jednu branku a trápil se i v dalším průběhu střetnutí. Poruba srdnatě bojovala a neustále dotahovala mírný třinecký náskok. Oba celky předvedly několik individuálních hrubých chyb, i proto diváci viděli slušných deset gólů. Definitivní rozhodnutí přišlo až v samém závěru, kdy Oceláři vstřelili šestou branku a mohli se radovat z vítězství 6:4. RT TORAX i přes srdnatý výkon již definitivně opouští nejvyšší soutěž, na AZet totiž ztrácí již sedm, na Vsetín pak šest bodů. Bahníkův tým čekají ještě duely v Havířově a Vítkovicích.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 35.kolo ne 17.3.10:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Oceláři Třinec
4:6(0:1, 3:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Šípek, 35. Malát (Bijota), 39. Csabala (Bialoň), 50. Csabala (Široký) – 2. Adámek (Roman Miloš, Poruba), 32. Roman Michal (Poruba, Kofroň), 37. Roman Miloš (Škorpík, Poruba), 38. Mach (Kofroň, Bartko), 45. Sztwiertnia (Kaukič, Škorpík), 59. Tůma (Janiczek). Rozhodčí: Rapák – Kukelka, Žídek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 63. Střely na branku: 16:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:4, 3:4, 3:5, 4:5, 4:6.
HC RT TORAX Poruba 2011: Peslarová – Bijota, Boháč, Pažický, Šípek, Široký, Šustala – Bernát, Bialoň, Csabala, Holub, Konečný, Konvička, Malát, Novák, Stach, Veselý, Žídek.
HC Oceláři Třinec: Hlaváč – Adámek, Bartko, Imrich, Janiczek, Krása, Radzienciak, Roman Michal – Kaukič, Kofroň, Mach, Poruba, Roman Miloš, Škorpík, Sztwiertnia, Tůma, Zogata.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že jsme odehráli velmi solidní zápas, protože hrál vlastně poslední s prvním. Udělali jsme velké množství chyb, které soupeř dokázal potrestat. Hokej je hra chyb. Třinec měl dobře sehrané přesilovky, které dokázal proměňovat. Snažili jsme se ještě výsledek dotáhnout, ale po hrubé individuální chybě nám soupeř dvě minuty před koncem odskočil na dvě branky. Kluci bojovali, snažili jsme se potrápit silného soupeře, ale individuálními chybami jsme si zápas sami prohráli.

Jozef Lucák (HC Oceláři Třinec): Náš výkon byl trošku slabší. Poruba hrála efektivně, dokázala využít skoro každé šance. Dotahovala neustále výsledek, o který jsme se báli až do konce. Z naší strany došlo k určitému podcenění, kluci si asi mysleli, že to půjde samo. Nasazení porubských hráčů bylo vynikající, což nás přinutilo trošku k lepšímu výkonu.