Mladší dorostenci Poruby nestačili na Olomouc a připsali si další vysokou porážku

24.02.2013, Kateřina Juříková

Režie utkání byla po celou dobu na holích Olomouce, která již v prvních pěti minutách vedla 2:0. Domácí se velice trápili a nejvíce gólmanka Peslarová, která po páté obdržené brance opustila klec a přenechala starosti Remiášovi. Během zápasu se Porubě podařilo dát pouze dva góly a to z holí Jakuba Konvičky a Jana Bernáta. Olomouc se ale vyřádila a nejvíce si hosté zastříleli ve druhé části utkání, kdy skórovali celkem pětkrát. Peslarová se do své svatyně v poslední třetině vrátila, ale i tak pod jejími betony prošel puk ještě dvakrát a stav se zastavil na konečném výsledku 2:10.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 30.kolo ne 24.2.10:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Olomouc
2:10(1:3, 1:5, 0:2)
Branky a nahrávky: 12. Konvička, 31. Bernát (Konvička, Bialoň) – 2. Kuba (Beutl, Zabloudil), 5. Kuba (Krejčiřík), 10. Malý, 27. Malý (Heža, Škoda), 31. Krejčiřík, 34. Škoda, 36. Heža, 36. Krejčiřík (Kuba), 45. Kuba (Pěcha), 55. Malý (Heža). Rozhodčí: Janda R. – Krakovčík, Parma. Vyloučení: 6:3. Využití: 1:0. Diváci: 88. Střely na branku: 22:38. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:5, 2:5, 2:10.
HC RT TORAX Poruba 2011: Peslarová (31. – 40. Remiaš) – Bialoň, Krupa, Pažický, Prokeš, Csabala, Novák, Boháč, Šustala, Stach, Široký, Konečný, Veselý, Skokan, Bijota, Konvička, Bernát, Žídek.
HC Olomouc: Pospíšil – Beutl, Holibka, Malý, Horák, Heža, Krejčiřík, Skopal, Urban, Piska, Škoda, Müller, Galvas, Kolovratník, Zabloudil, Pěcha, Kuba.

Začátkem utkání se kotouče chopili domácí, ale dlouho si jej neuhlídali. Olomouc se přesunula před gólmanku Poruby, kde vzápětí po několika neúspěších skóroval do odkryté klece Miroslav Kuba. U puku byli stále hosté a Poruba se jen stěží bránila nátlaku. O několik minut později se opět přiřítil Miroslav Kuba, který poslal kotouč nad rameno porubské brankářky.

Puk si drželi na holích stále hosté a domácí měli vždy co dělat, aby je dostali ze svého prostoru. Porubští se sice párkrát dostali do útočného pásma, jenomže soupeř je vždy o kotouč obral a domácí tak neměli šanci si na olomouckého gólmana vystřelit. Při dalším útoku Kohoutů prošel puk pod Peslarovou, když se jej snažila zastavit. Branku si připsal Tomáš Malý.

Domácí dostali obrovskou příležitost v podobě přesilové hry. Po necelé dvě minuty se drželi v útočném pásmu, kde si nahrávali a nakonec po střele Jakuba Konvičky přesilovku využili. Utkání dostalo v tu chvíli nový náboj. Poruba se nenechala soupeřem zatlačit do rohu a ustavičně o puk bojovala. Při jednom domácím útoku mohl dát Bialoň gól, ale Pospíšil byl rychlejší a následný pokus o dorážku puku do odkryté klece se porubskému hráči také nepodařil.

Druhá třetina začala tresty. Nejprve měli početní výhodu domácí, ale poté se také dostali do čtyř. Když již byla Olomouc kompletní, obsadili prostor před porubskou klecí, ale Holibka trefil pouze horní tyč brankové konstrukce. Při dalším útoku Olomouce domácí udělali další faul a na deset sekund hráli pouze ve třech. Všechny přesilovky oba gólmani ustáli a žádná branka nepadla.

Olomouc se usídlila v útočném pásmu a neustále se pokoušela o gól. To se nakonec podařilo. Heža pálil od modré a Tomáš Malý, který stál u porubské klece, lehce popostrčil puk tím správným směrem, mezi beton a tyč gólmanky. Zanedlouho poté skóroval Vojtěch Krejčiřík.

Po páté obdržené brance Kláru Peslarovou v kleci vystřídal Matěj Remiáš a ihned na to ji její spoluhráči pomstili krásnou akcí. Rychlou střelu z mezikruží poslal na Pospíšila Jan Bernát. Porubští začali opět tlačit a zrychlovat tempo své hry, ale nepomáhalo to. Hosté opět stav po střele Jaroslava Škody navýšili. Olomoučtí si na porubské straně otevřeli střelnici. Další branku dal Jakub Heža a po vhazování Vojtěch Krejčiřík.

Do klece se na závěr utkání vrátila Peslarová a musela se pořádně ohánět, neboť její tým byl v oslabení. Přesilovku hosté nevyužili, ale boj o další gól nevzdávali. Kotouč mezi betony poslal Miroslav Kuba, který tak za zápas nastřílel hattrick.

Hra se neustále přesouvala z jednoho pásma do druhého, avšak nejvíce střílelo mužstvo hostí. Olomoučtí se stále pokoušeli o další a další branky, ale nedařilo se jim. Strhl se urputný boj před porubskou klecí, který nakonec vyhráli hosté. Tomáš Malý poslal nad klečící gólmanku puk, který ji prolétl obloučkem nad hlavou a skončil za jejími zády. Poruba již neměla žádnou šanci. Do konce třetiny již ovšem nepadla další branka, a tak utkání skončilo stavem 2:10.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Výsledek 2:10 je pro nás hrozivý. Svou práci neodvedli dobře gólmani, obránci ani útočníci. Hrajeme s tím, co máme a nejhůře na tom byla třetí lajna, která z deseti branek obdržela osm.

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Jsem rád, že jsme vyhráli.