Mladší dorostenci dobyli olomouckou plechárnu, bezbrankový duel rozhodly nájezdy

13.12.2012, Adam Bagar, Tomáš Schmiedt

Mladší dorostenci se v dalším kole extraligy představili na půdě Olomouce. Hanáci si v dosavadním průběhu sezóny připsali nad Porubou dvě hladká vítězství a i tentokrát byli velkým favoritem. Na gól však čekali diváci marně. Kohouti sice byli aktivnější, ale ztroskotávali na pozorné obraně a výborném Matyáši Daňovi. Vůbec poprvé v sezóně se tak v nejvyšší soutěži mladších dorostenců stalo, že se za bezbrankového stavu muselo prodlužovat. Nakonec o vítězi rozhodly až samostatné nájezdy. I v nich se střelci trápili, nakonec až v páté sérii rozhodl o porubské cenné výhře Dominik Csabala.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 21.kolo čt 13.12.17:00
HC Olomouc
HC RT TORAX Poruba 2011
0:1sn(0:0, 0:0, 0:0 – 0:0)
Branky a nahrávky: rozhodující sam. náj. Csabala. Rozhodčí: Cik – Doleček, Novotná. Vyloučení: 3:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 68. Střely na branku: 37:21. Průběh utkání: 0:1.
HC Olomouc: Venkrbec – Škoda, Galvas, Spurný, Piska, Kolovrátník, Beutl, Dajčar – Urban, Heža, Malý – Holibka, Kuba, Zabloudil M. – Horák, Zabloudil Z., Krejčiřík – Stryk.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa – Pažický, Boháč, Šustala, Široký, Šípek, Bijota – Bialoň, Dohnal, Csabala, Novák, Stach, Kovalski, Konečný, Holub, Konvička, Bernát.

Mužstva dlouho nemohla najít pořádný rytmus hry, těžko se prosazovala do soupeřova obranného pásma. První vyloženější šance tak přišla až v 9. minutě hry. Urban při přečíslení dvou proti jednomu namazal před hostující klec Hežovi, který však neprotlačil kotouč za Daňu.

Poté si Kohouti zahráli dvě přesilové hry těsně za sebou. V nich si sice dokázali vytvořit nějaké střelecké pokusy, jenže ty byly často hodně nepřesné, nebo je snadno chytal hostující gólman.

Úvod prostřední dvacetiminutovky přinesl oživení v podobě většího počtu vyloučených hráčů během několika minut, což přineslo i po jedné gólové šanci na obou stranách. Nejprve se Stryk procpal po pravé straně až před Daňu, který ale jeho následný pokus vytěsnil mimo nebezpečí. Poté v přečíslení dvou proti jednomu Bernát nahrál Kovalskému, jenže ten svým zakončením zasáhl pouze Venkrbce.

Utkání se poté, stejně jako v prvním dějství, neuvěřitelně táhlo. V mžiku se přehouplo do poslední části, kde se celky dostávaly do zajímavých zakončení jen sporadicky, takže to, co by mohlo být pro většinu fanoušků před zápasem překvapivé, se stalo skutečností. Po šedesáti minutách hry branka nepadla.

Gólový půst se dokonce přehnal i přes prodloužení, takže nakonec vítěze musely určit nájezdy. Při těch v páté sérii rozhodl Dominik Csabala, který jako jediný dokázal skórovat. Poruba si tak z Hané odvezla výhru 1:0 po samostatných nájezdech.

Ohlasy k utkání

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Jsem hodně zklamaný z toho, že jsme utkání nezvládli. Kluci vůbec nezareagovali na příkazy, které jsme jim dali. Bohužel se ukazuje, že ti, kteří by příští rok měli hrát už za starší dorost, mají velké problémy se změnou stylu hry, když je to potřeba. To se právě hodně projevilo proti mužstvu, které je předposlední v tabulce a které je opravdu jedno z nejhorších v lize. Nebyli jsme se vůbec schopni prosadit, hráči nekombinovali, nehráli hokej. Předvedli jsme v zápase klasický rybník.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): První dvě třetiny se hrálo vyrovnané utkání. Moc vyložených šancí nebylo, neboť oba brankáři chytali velmi dobře, obě mužstva zodpovědně bránila. Během prvních dvou třetin jsme ale měli více vyloučených hráčů, takže jsem rád, že jsme všechna oslabení ustáli, neinkasovali jsme z nich. Ve třetí třetině nás soupeř začal přehrávat, byl opticky lepší, ale nedokázal toho využít. Ubojovali jsme v šedesáti minutách remízu, prodloužení a nájezdy pak už bývají trošku o štěstí. Nakonec si vezeme domů dva body. Chtěl bych klukům za odvedený výkon poděkovat, z naší strany to byl hodně odbojovaný zápas.