Mladší dorostenci sympaticky vzdorovali vedoucím Vítkovicím a odjeli s těsnou porážkou

29.11.2012, Adam Bagar

Městské derby Vítkovic s Porubou mělo velkého favorita. Vítkovičtí v prvním vzájemném utkání nasázeli svému soupeři šestnáct branek. Tentokrát šli sice do rychlého vedení, ale RT TORAX důsledně bránil a těsný fotbalový výsledek vydržel až do třetí části, kdy vedoucí celek tabulky přidal druhou trefu. Poruba se však nevzdávala a nadále sympaticky soupeře trápila. Deset minut před koncem se dokonce dočkala snížení zásluhou Ondřeje Žídka. Na vyrovnání už nedosáhla a z vítkovického ledu odjela s těsnou porážkou 1:2. Výborný výkon podal tradičně brankář Matyáš Daňa, který si na konto připsal 38 úspěšných zákroků. V dalším kole se osmý celek tabulky představí na půdě brněnského Warrioru.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 18.kolo čt 29.11.17:00
HC Vítkovice Ridera
HC RT TORAX Poruba 2011
2:1(1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Šendera (Slánský), 45. Hartmann (Krenželok) – 50. Žídek (Dohnal). Rozhodčí: Polášek – Parma, Bala. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: 40:17. Průběh utkání: 2:0, 2:1.
HC Vítkovice Ridera: Kováč – Bartek, Čechman, Krčmář, Krenželok, Šendera, Veřmířovský – Hartmann, Hill, Korec, Malina, Maxner, Raška, Slánský, Spratek, Stupka, Tomaník.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa – Bijota, Boháč, Pažický, Šípek, Široký, Šustala – Bernát, Bialoň, Csabala, Dohnal, Holub, Konvička, Malát, Novák, Veselý, Žídek.