Rozjetí mladší dorostenci Třince ukončili porubskou vítěznou sérii

25.11.2012, Adam Bagar

Porubští mladší dorostenci se po špatném vstupu do soutěže zvedli a před nedělním kláním měli na kontě čtyři výhry v řadě. Tentokrát však do jejich stánku přijel druhý celek tabulky, rozjetý Třinec. Oceláři od úvodních minut potvrzovali svou kvalitu a již v první dvacetiminutovce si vytvořili luxusní tříbrankový náskok. V poklidném utkání nakonec přidali už pouze jeden zásah do černého. Poruba tak vyšla střelecky naprázdno a podlehla Ocelářům 0:4. Brankář Matyáš Daňa si na konto připsal celkem 35 úspěšných zákroků. V dalším utkání se svěřenci trenéra Bahníka představí v městském derby na ledě Vítkovic.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 17.kolo ne 25.11.10:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Oceláři Třinec
0:4(0:3, 0:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Murín (Janiczek), 9. Kofroň (Poruba, Švaňa), 9. Kaukič (Radzienciak, Murín), 39. Imrich. Rozhodčí: Polášek – Chamrád ml., Adamík. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 16:39. Průběh utkání: 0:4.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa – Bijota, Boháč, Pažický, Šípek, Široký, Šustala – Bernát, Bialoň, Csabala, Dohnal, Holub, Konečný, Konvička, Kovalski, Malát, Novák, Stach.
HC Oceláři Třinec: Ovčaři – Adámek, Bartko, Imrich, Janiczek, Krása, Radzienciak – Kakukič, Kofroň, Mach, Murín, Poruba, Roman, Škorpík, Švaňa, Tůma, Zogata.

Třinečtí vstoupili do utkání mnohem aktivněji a brzy se dočkali vedoucí trefy. Důraz na brankovišti se vyplatil Matěji Murínovi, jenž natřikrát dopravil touš za bezmocného Daňu. Další gól favorit přidal v početní výhodě. Poruba našel šikovně u druhé tyče najetého Davida Kofroně a ten se z první nemýlil. Uběhlo pouhých čtyřicet vteřin a hostující lavička se mohla radovat potřetí. Bekhendovou střelou přelstil domácího gólmana Lukáš Kaukič. Jelikož další pohledná akce Kofroně s Porubou gólem neskončila, odcházelo se do šaten za stavu 0:3.

V prostřední tercii Oceláři mírně polevili a příliš hokejové krásy tak k vidění nebylo. Až v závěru se hosté opět dostali do tlaku a vytvářeli si i šance. Po Kofroňově individuální akci se k dorážce dostal Škorpík, ale Daňa se stačil dobře přesunout. V dalším úniku trefil Roman jen tyč, ale střela Ondřeje Imricha již propadla Daňovi přes lapačku až do branky. V závěru ještě domácí gólman vychytal samostatný nájezd Poruby a o chvíli později Murín v podobné situaci ztroskotal na tyči.

Závěrečná perioda se nesla v podobném duchu. Domácím nešla upřít snaha a bojovnost, ale Třinečtí pohodlně svůj náskok hájili až do závěrečné sirény. Šancí bylo k vidění jako šafránu, za zmínku tak stojí snad jen Škorpíkův průnik před branku a střela Krásy, který ztroskotal na vymrštěné Daňově lapačce. V jednoznačném klání tak Poruba podlehla Třinci 0:4 a ukončila tím sérii čtyř výher v řadě, naopak třinecká série zápasů bez porážky v normální hrací době nadále trvá.

Další zápasy 17. kola ELMD – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC Vítkovice Steel 3 : 9
HC AZ Havířov – HCM Warrior Brno 6 : 2
HC Olomouc – HC PSG Zlín 4 : 3 sn.
HC Slezan Opava – SHKm Hodonín ? : ?

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Přijel velmi kvalitní soupeř. Na utkání jsme se připravovali, ale už od první třetiny, kdy nás Třinec přehrál 3:0 po vlastních chybách, bylo jasně vidět, kdo drží taktovku pevně v rukou. Ve druhé třetině přidal soupeř další gól poté, co se naše obrana rozestoupila. Bojovali jsme, ale nepodařilo se nám dát gól a bez něj se nedá vyhrát.

Vlastimil Janiczek (HC Oceláři Třinec): Začali jsme dobře a dostali jsme se rychle do vedení 3:0. Místo toho, abychom přidali nějaký další gól, tak jsme začali faulovat a trošku jsme tím dostali Porubu zpět do zápasu. Rozhodla až čtvrtá branka a pak už jsme si výsledek jen pohlídali.