Mladší dorostenci čekají již 150 minut na gól, v nervózním utkání podlehli Olomouci

28.10.2012, Adam Bagar

Mladší dorostenci se po delší době představili opět na svém ledě, kde naposledy inkasovali šestnáct branek od suverénních Vítkovic. Tentokrát se v Porubě představila čtvrtá Olomouc. Ta od začátku potvrzovala roli favorita. Zpočátku se sice ještě střelecky trápila, ale následně třikrát v rozmezí necelých sedmi minut udeřila a zajistila si pohodlný náskok. V prostřední tercii se hra srovnala, ale závěr zápasu opět patřil Hanákům, kteří trestali domácí nedisciplinovanost. V závěrečné periodě, která byla až příliš nervózní, inkasoval RT TORAX celkem jedenáct trestů. Poruba tak podlehla Olomouci jasně 0:5. V dalším kole zajíždí svěřenci trenéra Bahníka do nedalekého Havířova.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 12.kolo ne 28.10.10:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Olomouc
0:5(0:3, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 11. Holibka (Heža), 16. Štefka (Krejčiřík, Zabloudil), 17. Malý (Heža), 47. Malý (Klvaňa, Heža), 52. Galvas (Malý, Horák). Rozhodčí: Havel – Parma, Lasák. Vyloučení: 11:6, navíc Dohnal 10 min. OT [NESP], Bialoň 10 min. OT [NESP], Kovalski 10 min. OT [NESP] a Dohnal (všichni POR) 10 min. OT [ZHK]. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 17:35. Průběh utkání: 0:5.
HC RT TORAX Poruba 2011: Peslarová – Bijota, Boháč, Krupa, Prokeš, Skokan, Šípek, Široký – Bernát, Bialoň, Csabala, Dohnal, Hranický, Konvička, Kovalski, Malát, Novák, Stach, Veselý.
HC Olomouc: Venkrbec (31. Šoustal) – Beutl, Galvas, Klvaňa, Kolařík, Kolovratník, Müller, Spurný, Škoda – Heža, Holibka, Holiš, Horák, Husták, Krejčiřík, Kuba, Malý, Stryk, Zabloudil M., Zabloudil Z., Štefka.

Olomouc vstoupila do utkání dle předpokladů velice aktivně. Střelecky se však v úvodních minutách značně trápila. Z mezikruží minul porubskou klec Heža, gólem neskončila střela Štefky k tyči, když se Peslarová dokázala výborně přesunout, a prostoru před brankou nevyužil ani Spurný. Až po deseti minutách hry se Kohouti dočkali zaslouženého vedení. Adrián Holibka procedil touš mezi betony domácí gólmanky.

Hanáci pokračovali ve své aktivitě a v přesilové hře svůj těsný náskok navýšili. Po závaru na brankovišti dotlačil kotouč za brankovou čáru až Jan Štefka. Za další minutu svítilo na světelné tabuli již skóre 0:3. Peslarové vypadl puk z lapačky a pro Tomáše Malého již nebyl problém poslat jej do téměř prázdné branky.

V prostřední dvacetiminutovce se hra srovnala. Olomouc již nebyla tak nebezpečná a šancí se rodilo jako šafránu. Snížení měl na holi Kovalski. Ten se dostal přes dva bránící hráče až před Šoustala, který v polovině duelu nahradil Venkrbce, ale trefil jen hruď připraveného gólmana. Když pak v přesilové hře trefil svým tvrdým projektilem Beutl pouze břevno, branku ve druhé tercii diváci neviděli.

Třetí třetina se od začátku nesla v nervózním duchu a především na domácí trestné lavici bylo permanentně plno. Olomouc měla k dispozici také dlouhou přesilovku pět na tři. Tu dokázala až těsně před jejím skončením využít. Kapitán Klvaňa svou střílenou přihrávkou vybídl ke skórování Tomáše Malého.

Hanáci dokázali následně využít ještě jednu svou početní výhodu. Teprve třináctiletý Jakub Galvas se dobře orientoval na brankovišti a poslal touš za záda bezmocné Peslarové. V závěru se hosté radovali ještě jednou, ale jejich branka nemohla být uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Poruba tak podlehla Olomouci vysoko 0:5 a její čekání na gól trvá již dlouhých 150 minut.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že o výsledku rozhodla již první třetina, kterou jsme prohráli 0:3. V kabině jsme se snažili hráče namotivovat a druhá třetina již byla z naší strany lepší. Ve třetí třetině jsme hráli nedisciplinovaně. Na druhou stranu se mi vůbec nelíbil výkon rozhodčího. Naši hráči by se měli více soustředit na hru než na jeho výkon.

Radek Pospíšil (HC Olomouc): Myslím, že si utkání Poruba prohrála sama svou velkou nekázní. V první třetině jsme byli jednoznačně lepším týmem. Druhá třetina se nám však příliš nepodařila, až ve třetí části kluci opět hráli to, co hrát měli, a došli k hladkému vítězství.