Mladší dorostenci v dohrávce ztratili dvoubrankové vedení, Warrioru podlehli po nájezdech

10.01.2013, Adam Bagar

Mladší dorostenci měli na programu dohrávané utkání s brněnským Warriorem. To příliš hokejové krásy nepobralo a zajímavých momentů přineslo naprosté minimum. V první třetině se RT TORAX dostal do vedení zásluhou Ondřeje Žídka a fotbalové skóre vydrželo až do konce druhé periody, kdy zvyšoval již na 2:0 Marek Kovalski. Zdálo se, že Poruba kráčí za cenným tříbodovým ziskem, ale Brno dokázalo dvěma přesnými zásahy ve třetí třetině srovnat krok. Na řadu tak přišlo prodloužení, ve kterém branka nepadla a rozhodnout se muselo až v samostatných nájezdech. V nich byli šťastnějším celkem hosté, kteří otočili výsledek na konečných 2:3.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 10.kolo čt 10.1.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HCM Warriors Brno
2:3sn(1:0, 1:0, 0:2 – 0:0)
Branky a nahrávky: 11. Žídek (Dohnal, Bialoň), 39. Kovalski – 45. Haman, 53. Petrla (Lainka), rozhodující sam. náj. Haman. Rozhodčí: Janda R. – Janda L., Goláň. Vyloučení: 0:6. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 85. Střely na branku: 30:20. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa – Boháč, Šustala, Široký, Šípek, Dlouhý, Bijota – Bialoň, Dohnal, Csabala, Novák, Kovalski, Konečný, Konvička, Bernát, Žídek, Stach.
HCM Warriors Brno: Gerža – Petrla, Zelinka, Kuntoš, Svoboda, Kunst, Tondl, Kůst, Jarolím, Lecián, Neusser, Dvořák, Roubal, Haman, Jurnečka, Hladký, Lainka, Vágner.

Začátek dohrávaného utkání se nesl ve velmi opatrném duchu. Do vedení se však dostala po pohledné kombinaci Poruba. Dohnal našel před brankou volného Ondřeje Žídka a ten měl před sebou již poloprázdnou klec a tudíž i lehkou úlohu dorazit kus černé pryže bekhendem do branky. RT TORAX byl rázem mírně aktivnější, v další šanci si Dohnal objel branku a zamířil jen do boční sítě. Když pak v samostatném úniku neuspěl ani Bernát, odcházelo se do šaten za těsného vedení domácích.

Ve druhé dvacetiminutovce toho příliš zajímavého k vidění rovněž nebylo. Warrior si často vypomáhal fauly, ale porubské přesilovky byly doslova tragické a Gerža tak byl téměř bez práce. Až v závěru třetiny vzal veškerou zodpovědnost na sebe Marek Kovalski, který dostal před brankou až příliš prostoru, potáhl si puk a přesně zavěsil. Zdálo se, že Porubští kráčí k dalšímu důležitému vítězství, ale hraje se až do poslední minuty, což dobře věděli i brněnští mladší dorostenci.

Hned v úvodu třetí části se po individuální akci o snížení postaral Filip Haman a rázem bylo vše otevřené. Šancí bylo nadále jako šafránu, přesto se Jihomoravané dočkali vyrovnání. Na modré čáře napřáhl Tomáš Petrla a Daňovi kotouč propadl až za brankovou čáru. V závěru měl RT TORAX k dispozici ještě jednu přesilovku, ale další branku již přítomní diváci neviděli a zápas musel jít do prodloužení.

V něm si oba celky připsaly po jedné velké šanci. Nejprve Tondl měl na holi rozhodnutí, ale ztroskotal na Daňovi a pouhých deset vteřin před koncem nechala brněnská obrana před brankou nekrytého Csabalu, který rovněž neuspěl a na řadu přišly samostatné nájezdy. V nich jako jediný uspěl po blafáku Filip Haman a zařídil tak hostům bod navíc. Poruba sice měla utkání dobře rozehráno, přesto podlehla Warrioru 2:3 po samostatných nájezdech.

Ohlasy k utkání

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Utkání jsme měli rozehráno dobře a dostali jsme se do vedení 2:0. Ve třetí třetině soupeř začal hrát a brzy jsme inkasovali branku. Nakonec se soupeři podařilo i vyrovnat. Samostatné nájezdy už jsou spíše o náhodě, předchozí dvoje nájezdy jsme zvládli a tentokrát byl úspěšnější soupeř. Myslím si, že náš problém byl opět ve využívání přesilových her. Hráli jsme jich asi šest a nevyužili jsme ani jednu. Proti takovému soupeři jako je Brno musíme bod brát.