V Třinci drželi mladší dorostenci dvě třetiny naději na dobrý výsledek

07.10.2012, Adam Bagar

V roli outsidera zajížděli mladší dorostenci na půdu aktuálně druhého Třince. RT TORAX v první periodě Oceláře zaskočil a vypracoval si po trefě Iva Dohnala těsné vedení. Favorit však v úvodu prostřední dvacetiminutovky dokázal výsledek otočit, stále však bylo vše otevřené. Až závěrečná třetina přinesla definitivní rozuzlení nedělní zápletky. Třinečtí v ní nasázeli čtyři branky a připsali si na konto vysoké vítězství 6:1, přestože dvě třetiny utkání hosté výsledkově drželi krok. Brankář Matyáš Daňa si na konto připsal celkem 39 úspěšných zákroků. Mladší dorostenci tak nadále zůstávají na samotném konci tabulky. V dalším utkání navíc přivítají silné Vítkovice.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 8.kolo ne 7.10.12:00
HC Oceláři Třinec
HC RT TORAX Poruba 2011
6:1(0:1, 2:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 21. Škorpík (Poruba, Radzienciak), 28. Kaukič (Švaňa), 52. Švaňa (Tůma, Janiczek), 52. Roman (Škorpík, Poruba), 56. Poruba (Kofroň, Škorpík), 59. Poruba (Janiczek, Škorpík) - 12. Dohnal (Široký). Rozhodčí: Lotko - Majetný, Stonavský. Vyloučení: 7:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 72. Střely na branku: 45:22. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
HC Oceláři Třinec: Hlaváč – Radzienciak, Imrich, Janiczek, Adámek, Roman, Bartko, Valíček – Mach, Kaukič, Švaňa, Kofroň, Krása, Poruba, Tůma, Zogata, Škorpík.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa – Krupa, Pažický, Boháč, Široký, Šípek, Skokan, Bijota, Konvička – Bialoň, Dohnal, Csabala, Novák, Malát, Stach, Kovalski, Konečný, Holub, Bernát.

V úvodu utkání se vyskytl ve Werk-aréně drobný problém v podobě nefunkčního ukazatele času, a tak se prvních šest minut hrálo bez jasně viditelného průběhu zápasu. V půli třetiny zvedli hosté radostí ruce nahoru, neboť dokázali vytěžit ze své šance krátce po ukončení jejich přesilové hry a jít do vedení. Široký od modré lehce vystřelil kotouč, který svou přesnou tečí usměrnil za záda bezmocného Hlaváče Ivo Dohnal. Domácí samozřejmě nebyli spokojení s jednobrankovou ztrátou a vrhli se do zbytku periody po hlavě do útoku. Ohromná překážka byl ale skvěle chytající brankář Matyáš Daňa, který několikrát úspěšně podržel svůj tým.

Na počátku druhé dvacetiminutovky dokázali Třinečtí využít svou přesilovou hru, trvající z předchozí třetiny, a vyrovnat tak na 1:1. Gól padl při podobné situaci jako tomu bylo u první branky zápasu. Tentokrát to byl Jan Poruba, kdo střílel od modré čáry a Denis Škorpík byl tím přesně postaveným hráčem, který dokázal svou čepelí tečovat puk mezi tři tyče. Ve druhé periodě se domácí radovali ještě jednou. Šťastlivcem byl Lukáš Kaukič, kterému se povedlo z pravé strany prostřelit gólmana hostů. Poté zápas rozkouskovalo několik vyloučení, ale ani jeden tým nevyužil své příležitosti.

V poslední periodě nejprve nadále držel svůj tým úspěšný brankář Matyáš Daňa, ale netrvalo dlouho a puky mu začaly padat za jeho záda. Robin Švaňa trefil přesně levý růžek branky a tento moment nastartoval třinecké mladíky. Pouhých patnáct sekund po tomto gólu Miloš Roman zužitkoval přihrávku Valíčka a snadně vsítil gól do odkryté části brány. Poté jsme sledovali doslova exhibici a Jan Poruba předvedl krásnou hokejovou parádu, neboť prostrčil puk mezi nohama jednoho protihráče a sám zavěsil pod víko. Aby toho nebylo málo, Jan Poruba pak ještě zarazil poslední hřebíček do rakvičky hostů gólem v oslabení a stav 6:1 byl konečným skórem utkání.