Olomouc nadělovala, mladší dorostenci se vrací z Hané s devíti inkasovanými góly

16.09.2012, Tomáš Schmiedt, Adam Bagar

Mladší dorostenci mají za sebou své třetí letošní vystoupení. V něm se představili na půdě favorizované Olomouce. Hanáci od úvodních minut svou roli potvrzovali a již v první periodě si vytvořili luxusní tříbrankový náskok. V prostřední části navíc přidali další tři trefy a porubská střídačka se tak mohla oprávněně obávat nelichotivé desítky. Brankostroj Kohoutů se nakonec zastavil na čísle devět. Za RT TORAX dokázali skórovat Jakub Stach a Dominik Csabala. Hosté si tak připsali na konto třetí porážku, tentokrát v poměru 2:9. Další duel sehrají svěřenci trenéra Bahníka další neděli, kdy hostí Havířov.

ELIOD extraliga mladšího dorostu - 3.kolo ne 16.9.10:00
HC Olomouc
HC RT TORAX Poruba 2011
9:2(4:1, 3:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Malý (Holibka), 8. Horák J. (Zabloudil Z., Galvas), 13. Holiš (Zabloudil Z., Horák J.), 14. Spurný (Štefka), 33. Štefka (Kolovrátník), 36. Krejčiřík (Štefka), 39. Galvas (Zabloudil Z., Horák J.), 48. Škoda (Holiš), 56. Holiš (Horák J., Škoda) – 13. Stach (Bialoň), 54. Csabala (Novák). Rozhodčí: Cik – Doleček, Vožda. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 1:0. Diváci: 62. Střely na branku: 42:21. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 8:1, 8:2, 9:2.
HC Olomouc: Šoustal M. – Škoda, Galvas, Spurný, Beutl, Kolovrátník, Kolařík, Müller – Horák J., Zabloudil Z., Holiš – Kuba, Krejčiřík, Štefka – Šoustal T., Malý, Holibka – Zabloudil M., Přibylová.
HC RT TORAX Poruba 2011: Daňa (41. Peslarová) – Krupa, Pažický, Prokeš, Boháč, Široký, Šípek, Dlouhý, Bijota – Bialoň, Dohnal, Csabala, Novák, Malát, Stach, Kovalski, Konečný, Veselý, Holub, Bernát, Žídek.

Hanáci naplnili roli favorita hned od začátku. Při signalizovaném vyloučení nepohrdl Tomáš Malý přihrávkou zpoza brány a doklepl kotouč za Daňova záda. O necelou minutu po něm se před hostující svatyní výtečně uvolnil Jiří Horák, který přesně umístěnou střelou pod horní tyčku přidal druhý gól svého týmu.

Poruba byla sice po většinu zápasu v útlumu, ale místy se jí podařilo zahrozit, často však po chybách domácích hokejistů. Jednu takovou hosté využili ve 13. minutě, kdy po nedorozumění Kohoutů za vlastní brankou dokázali porubští hráči vybojovat kotouč. Ten následně putoval do mezikruží na hůl Jakubu Stachovi, který svým vynikajícím zakončením do levého horního růžku nedal Michalu Šoustalovi žádnou šanci.

Naneštěstí pro hosty Mora do minuty odpověděla dvěma trefami. David Holiš dostal příliš mnoho prostoru před Daňovou klecí, čehož olomoucký útočník dokázal využít. Pár desítek vteřin na to překonal brankáře Poruby pokusem mezi betony Lukáš Spurný.

Poté všem hráčům na chvíli zvlhnul střelecký prach, protože další branka přišla až v polovině duelu. Jan Štefka se snažil proniknout po levé straně, avšak byl faulován. Jenže i když byl ve složité pozici na zemi, dokázal nějak zázračně poslat kotouč za Daňu.

Do konce prostřední části se domácí trefili ještě dvakrát, mezi tři tyče zamířil Vojtěch Krejčířík a Jakub Galvas. Závěrečná dvacetiminutovka pak nabídla tři góly, postupně skórovali olomoucký Jaroslav Škoda, porubský Dominik Csabala a na závěr podruhé v zápase se z gólu mohl radovat David Holiš.

Mora si tedy ve své plecharéně připsala jednoznačné vítězství 9:2, které si naprosto za svůj výkon zasloužila. Hosté se snažili vzdorovat statečně, ale marně. Poruba tak i nadále zůstává bez bodu.

Ohlasy k utkání

Marián Takáč (HC Olomouc): Hráli jsme konečně tak, jak si to vždy představujeme a jak by to mělo vypadat. V první třetině jsme se ujali rychlého vedení, avšak po naší individuální chybě jsme inkasovali lacinou branku. Rychle jsme se ale z ní poučili, a kluci poté výborným výkonem dokráčeli k vítězství.

Miroslav Bahník (HC RT TORAX Poruba): Domácí šli pevně za svým cílem. Když jsem se podíval na jejich soupisku, tak jsem si všiml, že se skládá ze spousty hráčů ročníku 97. Zápas byl tedy jasně postavený tak, že by Olomouc měla zvítězit. První třetinu jsme odehráli špatně, prohráli jsme ji 1:4 a soupeř nás přehrával. Tu vyšší prohru ale vidím hlavně v individuálních schopnostech domácích hráčů.