Starší dorostenci porazili Karvinou jedenácti brankami, ovšem trenéři nebyli s hrou spokojeni

16.11.2012, Kateřina Juříková

Poruba na svém ledě přivítala Karvinou, která obývá sedmou příčku v tabulce. Zápas v prvních minutách ovládli domácí, ale postupem času začínala být hra chaotická. Porubským se vůbec nedařily přesilovky, přihrávky byly občas nepřesné a puk byl chvílemi jako horký brambor poletující neustále nad ledem. Ale i přes tyto nedostatky dokázali zvítězit. Zato hosté se trápili. Karviná přijela pouze s jedním gólmanem a třinácti hráči a bylo to na jejím výkonu patrné. V první třetině se podařilo domácím nastřílet tři branky a v následujících dvou třetinách přibylo dalších osm. Po dvou gólech vstřelili Denis Brnčal a Adam Kropka, ale nejvíce kanadských bodů si připsal Vojtěch Holaň, který dal jednu branku a na tři nahrál.

Liga staršího dorostu - 14.kolo pá 16.11.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HC Býci Karviná
11:1(3:0, 3:1, 5:0)
Branky a nahrávky: 4. Kropka (Rataj), 10. Holaň (Brnčal), 14. Brnčal (Holaň), 22. Smrčka (Csomor), 24. Csomor (Smrčka, Gřeš), 29. Mládek, 42. Gřeš, 53. Havránek (Holaň), 55. Kropka (Rataj), 56. Brnčal (Holaň, Havránek) 60. Laryš – 23. Pacas (Sap). Rozhodčí: Koziol – Bartošák, Kopřiva. Vyloučení: 6:4, navíc Boleslavský 10 min. OT. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 95. Průběh utkání: 4:0, 4:1, 11:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mec – Štěpán, Kotas, Charvát, Síkora, Ščurek, Bolek, Fajkus, Holaň, Havránek, Brnčal, Smrčka, Gřeš, Csomor, Mládek, Rataj, Kropka, Stoklásek, Boleslavský, Laryš, Knopp.
HC Býci Karviná: Zika – Pasrbek, Heczko, Dutkiewicz, Frojda, Kurowski, Piechaczek J., Morcinek, Šmíd, Sap, Pacas, Kasperlík, Gawlas, Piechaczek M.

Domácí mužstvo se ihned po prvním vhazování ujalo kotouče a ve čtvrté minutě padl první gól, o který se po Ratajově přihrávce postaral Adam Kropka. Zikovi nepomohlo ani to, že se pokusil svým ležícím tělem zakrýt celé brankoviště. Karvinští hráči se pokusili o odplatu, ale ujíždějícímu Morcinkovi se nepodařilo prostrčit puk mezi tyč a porubského gólmana. Pasrbek, Šmíd, Heczko a Kasperlík obsadili prostor před Mecem, ale nedokázali poskakující kotouč zkrotit a dostat za gólmanova záda.

Poruba pořádně potrápila Ziku v polovině první třetiny, když se usídlila před jeho teritoriem. Gólman se přesouval ze strany na stranu, až přestal vnímat, kde soupeřovi hráči jsou. Sledoval Brnčala a čekal od něj střelu, ale porubský útočník rychle nahrál Vojtěchu Holaňovi, který ihned vypálil do odkrytého prostoru. O pár minut později domácí opět využili Zikovy nepozornosti a tentokrát nahrával Holaň Denisu Brnčalovi. Karviná nesla vedení domácích dost špatně, ale bylo vidět, že se nevzdává, jenže Kasperlík, Kurowski a Šmíd žádný gól nedali. Ani střela Dutkiewicze nepřekonala připraveného Mece.

Hosté v další části vystrkovali drápky. Jejich hra byla urputnější a zákeřnější. Jenže ani to Karviné nepomohlo. Puk poslal mezi Zikovy betony Marek Smrčka. Vzápětí byl za faul kolenem potrestán hráč Karviné a domácím se naskytla další příležitost. Porubští sice přesilovku využili, ale před tím než se tak stalo, doplatili na svou nepozornost a Lukáš Pacas, který jim ujel, prostřelil Mece. Tuto chybu domácí napravili brankou Martina Csomora.

Nebýt pohotového porubského obránce, dali by hosté druhý gól a využili by přesilovku. Kasperlík pálil z mezikruží, puk projel Mecovi mezi betony a těsně před brankovou čarou puk zachytil domácí obránce. Po návratu vyloučeného se Jonáš Mládek dostal před karvinskou klec, kde se jej hned ujali dva obránci a sevřeli ho. I tak se ale domácímu útočníkovi podařilo puk nadzvednout nad Zikovy betony a Poruba tak vedla 6:1.

Ani ve třetí třetině nebyla nouze o střely. Domácí se v počátku poslední části utkání usídlili před Zikou, na kterého vypálil prudkou střelu Tomáš Gřeš. Karvinský brankář se pokusil puk odrazit vyrážečkou, ale puk byl rychlejší. Překvapený Zika zůstal jako přimražený. Hra začínala být víc a víc tvrdší, a ačkoliv hosté opět hráli v přesile, nedokázali toho využít.

Kotouč často střídal majitele, ale častěji u puku byli domácí, kteří neustále trápili karvinského brankáře, což se jim již několikrát vyplatilo. A nebylo všem gólům konec, neboť po další porubské razii Zika opět podlehl. O gól se postaral Martin Havránek. Pár minut poté skóroval Adam Kropka. Karviná byla již na pokraji svých sil a jejich gólman určitě také. Toho domácí využili ve svůj prospěch a Denis Brnčal přidal desátou branku. Hosté se ke konci třetiny snažili uhlídat svého gólmana, ale nedařily se jim ani pokusy o obsazení útočného pásma. Poslední branku poslal za Ziku devětadvacet vteřin před koncem Lukáš Laryš a domácí tak zvítězili 11:1.

Ohlasy k utkání

Petr Rambousek (HC RT TORAX Poruba): Výsledek výborný, ale s hrou úplně spokojení nejsme. Nebylo to tak, jak bychom si představovali.

Tomáš Výtisk (SK Karviná): Nemám k tomu co říct.