Junioři jsou v novém roce nadále bez porážky, v Prostějově si otevřeli střelnici

13.01.2013, Adam Bagar

Po vítězstvích nad Havířovem a Šumperkem se junioři v novém roce poprvé představili i na ledě soupeře. Již ve vyrovnané první třetině si v Prostějově vytvořili těsný náskok a když pak dokázali ubránit množství domácích přesilovek, zcela převzali iniciativu a začali Hanáky přehrávat. Především třetí třetinu Poruba zcela ovládla a odevzdanému soupeři v ní nasázela čtyři branky. Nakonec si na konto připsala hladké vítězství 8:1. Dvěma góly a stejným počtem asistencí se blýskl útočník Pavel Pobuta. Třetí výhra v řadě tak RT TORAX, který má navíc k dobru duel v Brně, zaručeně posune v tabulce.

Liga juniorů - 24.kolo ne 13.1.11:45
LHK Jestřábi Prostějov
HC RT TORAX Poruba 2011
1:8(1:2, 0:2, 0:4)
Branky a nahrávky: 14. Zezula (Tomek) – 8. Jasiok (Pobuta, Franek), 15. Maček, 27. Rosypka (Kysučan), 32. Kaleta (Dominec), 41. Piják (Dusík), 46. Pobuta (Cháňa), 49. Dominec (Pobuta), 54. Pobuta (Kaleta). Rozhodčí: Škach – Bryška, Novák. Vyloučení: 8:10. Využití: 1:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 87. Střely na branku: 33:41 (17:14, 10:11, 6:16). Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:8.
LHK Jestřábi Prostějov: Kloc (41. Vysloužil) – Kaluža, Vybíral, Dufka, Arnošt, Konečný, Matoušek, Prokop, Skácel, Zezula, Koranda, Jurník, Dočkal, Pezda, Koutský, Tomek.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Ryška, Franek, Jasiok, Cháňa – Maček, Odsedek, Piják – Kysučan, Mihal, Rosypka – Dominec, Kaleta, Pobuta.

V úvodní třetině byl k vidění rychlý hokej ze strany na stranu a oba gólmani tak museli být neustále v permanenci. Skóre otevřela Poruba při hře čtyři na čtyři. Pobuta posunul puk na Robina Jasioka a ten svou tvrdou střelou k tyči překonal Kloce. Navýšit porubský náskok mohl Rosypka, ale trefil jen pravou tyč. Na druhé straně tak udeřili Jestřábi. V přesilovce dostal před Seifertem až příliš prostoru Michal Zezula, který si zkušeně počkal a zakončoval do poloprázdné branky. Za pouhých dvacet vteřin měla důvod k radosti opět hostující střídačka, když David Maček pouze vložil hůl do prostějovské rozehrávky a kotouč skončil za překvapeným Klocem. Do šaten se tak odcházelo za stavu 1:2.

V úvodu druhé dvacetiminutovky měl Prostějov k dispozici sérii přesilových her, dokonce téměř minutovou početní výhodu pět na tři, ale Poruba vše ustála a naopak sama následně přidala třetí gól. Kysučan našel dobře u levé tyče operujícího Vladimíra Rosypku, který sice napoprvé ještě prázdnou klec netrefil, ale přesto ještě dokázal touš zasunout do branky. Těsně po polovině duelu hosté udeřili dokonce při vlastním oslabení. V situaci dva na jednoho posunul Dominec puk na Jakuba Kaletu a ten se trefil ideálně pod horní tyč. Další branka ve druhé periodě k vidění nebyla a Jestřábi ztráceli před závěrečným dějstvím již tři branky.

Pouhých pětadvacet vteřin stačilo porubským juniorům k tomu, aby se prosadili i ve třetí části. Po střele Dusíka dorážel pohotově na brankovišti Lukáš Piják. Prostějov zcela odpadl a na ledě již bylo pouze jedno mužstvo. Cháňa vysunul Pavla Pobutu a ten při samostatném úniku i s dávkou štěstí překonal Vysloužila, který v brance nahradil Kloce. Třetí formace měla prsty i v sedmé brance, když Pobuta našel v předbrankovém prostoru Jakuba Domince a ten z první poslal touš do branky. To nebylo ze strany Poruby stále vše a již na 1:8 zvyšoval v oslabení Pavel Pobuta, který proměnil samostatný únik přesnou střelou nad lapačku. Prostějov podlehl Porubě vysoko 1:8.

Ostatní výsledky 24. kola LJ – sk. Východ:

VHK Vsetín – HC AZ Havířov 6 : 2
HK Hokej 2003 Šumperk – HC ZUBR Přerov 4 : 6
HC Slezan Opava – SHK Hodonín 3 : 2 sn.
HC Frýdek-Místek – HCM Warrior Brno 6 : 1

Ohlasy k utkání

Radomír Kužílek (LHK Jestřábi Prostějov): Myslím si, že jsme byli vyrovnaným soupeřem pouze v první části utkání, kdy jsme se ještě snažili dodržovat nějakou herní taktiku. Po srovnání jsme hned v následujícím střídání udělali chybu, kdy jsme si dali v podstatě vlastní gól. Od druhé třetiny bylo na ledě už jen jedno mužstvo. Utkání se nám vůbec nepovedlo. Myslím si, že kluci k němu nepřistoupili dobře a byli ještě v takové euforii z pátečního vítězství v Hodoníně, čímž nepodali takový výkon, jaký bychom si představovali.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Myslím si, že jsme sehráli jeden z nejpovedenějších zápasů, kdy po celkem vyrovnané první třetině jsme začali soupeře postupně přehrávat a ve třetí třetině bylo už na ledě prakticky jedno mužstvo. I přes vskutku vysoký počet vyloučení jsme utkání zvládli a soupeře vcelku jednoznačně přehráli. Těžší utkání však ještě přijdou a v nich se teprve ukáže, zda rostoucí forma bude mít dlouhodobějšího trvání.