Junioři ve Frýdku-Místku dominovali a nastříleli sedm gólů

30.09.2012, Adam Bagar

V dalším kole Ligy juniorů zajížděla Poruba na půdu Frýdku-Místku s jasným cílem – připsat si premiérové tři body. V první třetině sice ještě domácí byli vcelku vyrovnaným soupeřem, ale od druhé části už RT TORAX na ledě jasně dominoval a postupně svůj dvoubrankový náskok z první části hry navyšoval. Brankostroj hostů se nakonec zastavil na čísle sedm. O unikátní zápis se postaral obránce Martin Juřík, jenž za celý zápas odehrál pouhých deset vteřin, přesto dokázal připravit vítěznou branku pro Jakuba Kaletu. Dvakrát se navíc trefil v oslabení Lukáš Kofroň, jenž měl rovněž velký podíl na hladkém vítězství 7:0. Juniorka se tak na čtvrtý pokus dočkala tří bodů.

Liga juniorů - 4.kolo ne 30.9.10:30
HC Frýdek-Místek
HC RT TORAX Poruba 2011
0:7(0:2, 0:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 8. Kaleta (Juřík, Maček), 10. Jasiok (Vrána), 28. Kofroň (Kysučan), 38. Kofroň (Kysučan), 41. Vrána, 49. Piják (Mihal), 56. Dusík (Maček). Rozhodčí: Jeřábek J. – Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 5:5, navíc Golasovský (FRM) 10 min. OT a Halla (POR) 5 min. + OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:2. Diváci: 69. Střely na branku: 19:41 (10:11, 4:13, 5:17). Průběh utkání: 0:7.
HC Frýdek-Místek: Třeštík (28. Horváth) – Golasovský, Teper, Čintala, Hamhalter, Beinstein, Minařík, Bartek, Čahoj, Kurajský, Mamula, Slovák, Vacula, Kočko, Valíček, Blažek, Jakubowski, Mičulka, Ďuriček.
HC RT TORAX Poruba 2011: Seifert – Dusík, Franek, Vrána, Jasiok, Ryška, Baca, Juřík – Kofroň, Dominec, Kysučan – Piják, Mihal, Rosypka – Maček, Kaleta, Halla (3. Lukašík).

Utkání začalo poněkud nepříjemným momentem. Hned při svém prvním pobytu na ledě narazil Halla na mantinel Čintalu, který odjížděl z ledu za pomoci svých spoluhráčů a zápas pro něj předčasně skončil. Stejně tak i pro porubského útočníka, který vyfasoval od hlavního Jeřábka trest na pět minut plus do konce utkání. Frýdek-Místek ovšem dlouhou početní výhodu využít nedokázal, když si nevytvořil jedinou šanci.

Naopak na druhé straně dokázala skórovat hned ze své první střely Poruba. Martin Juřík sotva opustil trestnou lavici a hned se zapojil do útoku, kde našel dobře před brankou operujícího Jakuba Kaletu a ten se z první nemýlil. Neuběhly ani dvě minuty a RT TORAX své vedení navýšil. Za záda nejistého Třeštíka propadlo nahození Robina Jasioka.

Domácí si rovněž vytvořili několik zajímavých možností, ale v koncovce byli jaloví. Seifert si dokázal postupně poradit se samostatným únikem Slováka i nebezpečným pokusem Kurajského. Hosté následně zahrávali téměř dvouminutovou přesilovku pět na tři. V té napálil Piják pouze levou tyč branky. V úplném závěru třetiny pak Baca překonal Třeštíka nahozením z půlky hřiště, ale dle sudích touš překročil brankovou čáru až po časovém limitu.

Od druhé třetiny již byl na ledě pouze jeden tým. Piják ještě na brankovišti ani nadvakrát neuspěl, ale při vlastním oslabení již hosté svůj náskok navýšili. Po přihrávce Kysučana se bekhendem prosadil Lukáš Kofroň a vyhnal tím Třeštíka z branky, kterou tak hájil Horváth. Hned musel čelit šikovné individuální akci Lukašíka, který ovšem po objetí branky u druhé tyče neuspěl.

Další frýdecká přesilovka znamenala netradičně další gól v domácí síti. Kysučan ještě svůj samostatný únik nevyužil, když byl tísněn obráncem, ale Lukáš Kofroň přesnou střelou k tyči již rozveselil porubskou střídačku počtvrté. Když pak v závěru druhé části nevyužil rychlý brejk Dominec, odcházelo se do šaten za rozhodnutého stavu 0:4.

Ve třetí třetině neuběhla ani minuta a hosté přidali další gól. Tentokrát stejně nejistého Horvátha překonal Radim Vrána bekhendovou střelou z blízkosti branky. Porubští pokračovali v tlaku a nadále měli zápas pevně ve svých rukou. Maček v dobré střelecké pozici neuspěl, ale následující akce již měla gólovou tečku. Mihal poslal puk na levou stranu na Lukáše Pijáka a ten opět překvapil frýdeckého gólmana.

Hosté se nakonec dočkali i využité přesilové hry. Kapitán Michael Dusík napřáhl na modré a kotouč se doklouzal až za brankovou čáru. Další oku lahodící akci předvedlo duo Piják – Mihal, ale skóre se již do konce duelu nezměnilo. Frýdek-Místek tak po nedobrém výkonu podlehl Porubě vysoko 0:7.

Ohlasy k utkání

Radim Nečas (HC Frýdek-Místek): Byli jsme Porubě nedůstojným soupeřem. Hosté nás přehrávali ve všech směrech, v kombinaci, důrazu i v bruslení.

Petr Trojan (HC RT TORAX Poruba): Konečně jsme dokázali naplno bodovat a soupeře jednoznačně přehrát. Myslím si, že jsme ani zdaleka nemuseli vytáhnout všechny trumfy, protože soupeř působil odevzdaným dojmem, hrál chaoticky a dovolil nám hrát si svou hru. Přesto nemohu být stále spokojený, protože chvílemi jsme nehráli tak, jak si představuji. Přestože jsme gól nedostali, tak hlavně v obranné fázi jsme udělali v první třetině několik chyb, na jejichž odstranění budeme pracovat a v podstatě se již dívat do dalšího zápasu.