Šumperk odjel z Poruby bez bodu

09.12.2011, Gabriela Juříková

Hosté, s hodně úzkým hráčským kádrem, odolávali útočně naladěným domácím do šesté minuty. Během dalších šedesáti vteřin inkasovali podruhé, ale do první přestávky dokázali díky trefě Kobzy snížit. Jenže na mužstvo, pro které nepřicházelo v úvahu prohrát, jestliže chce nadále stíhat vedoucí Přerov, nic víc nevymysleli. V druhém dějství si RT TORAX výhru pojistil třemi zásahy a v poslední periodě přidal ještě jednu trefu. Jízdě za vítězstvím nad HK Šumperkem velela čtvrtá pětka, která byla strůjcem čtyř gólů z šesti. Se dvěma góly a nahrávkou byl nejproduktivnější Lukáš Laryš, gól a nahrávku si připsali Csomor s Holáněm. Dvoubodový (0+2) byl i obránce Vojtěch Stanke. Před reprezentační přestávkou odehrají starší dorostenci ještě jeden duel – v neděli na domácím ledě proti Frýdku-Místku.

Liga staršího dorostu - 19.kolo pá 9.12.17:00
HC RT TORAX Poruba 2011
DRACI PARS ŠUMPERK
6:1(2:1, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Laryš (Stanke), 7. Csomor (Kaleta, Vrána), 25. Holáň (Laryš), 37. Laryš (Stanke, Holáň), 39. Gelnar (Csomor, Schwarz), 48. Smrčka (Pelech, Gola) - 19. Kobza (Langr). Rozhodčí: Libiger - Kopřiva, Urbánek. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 6:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Maček - Vrána, Soukal, Baca, Demel, Balcar, Chamrád, Juřík, Stanke - Havránek, Wolný, Kaleta - Csomor, Schwarz, Gelnar - Gola, Pobuta, Pelech - Laryš, Smrčka, Holáň
DRACI PARS ŠUMPERK: Holý - Vepúřek, Nemeškal, Koutský, Pražák, Adam, Malý, Kobza, Langr, Holický, Nastoupil, Zindulka, Ondráček, Evják

Další výsledky 19. kola LSD - sk. Východ

HC Frýdek-Místek - SHKm Hodonín 2 : 4
HC Zubr Přerov - HK Jestřábi Prostějov 6 : 2
HC Orlová - HC Slezan Opava 2 : 7
HC Uherské Hradiště - SK Karviná 7 : 5

Tabulku vede Přerov s třicetipěti body. O pět bodů méně má Poruba. Třetí je Šumperk, který ztrácí na první místo devět bodů. Čtvrté místo s osmnácti body patří Uherskému Hradišti, páté se sedmnácti Hodonínu. Na šestém místě je se čtrnácti body Prostějov a na dalších příčkách dělí soupeře jen jeden bod - Frýdek-Místek, Karviná, Opava a tabulku uzavírá Orlová s deseti body.