Dorost s Třincem prohrál

27.01.2007, Vladimír Vronka

Dorost Sarezy stále bojuje o play - off. Na porubský led přijeli třinečtí Oceláři, kteří okupují poslední místo zajišťující play - off. Třinec se dostal rychle do hry, ale šance nevyužil, naopak Sareza svou šanci dokázala využít. Hosté dokázali v první třetině vyrovnat. O osudu utkání rozhodly poslední dvě minuty druhé třetiny, kdy musel skvěle chytající Andreas Kubáň lovit puk ze své brány po hrubých chybách v obraně hned třikrát. Třinec dotáhl zápas do vítězného konce a odváží si tři body za výhru 6:2.

- 39.kolo so 27.1.13:00
HC Sareza Ostrava
HC Oceláři Třinec
2:6(1:1, 0:3, 1:2)
Branky a nahrávky: 9. Barčák(Jelšík, Uherek), 46. Vajda(Jelšík) - 15. Toman (Bajtek, Špaček), Rufer (Ostřížek), 40. Bajtek (Marosz), 39. Bajtek (Martyčák J., Marosz), 52 . Ostřížek (Toman), 54. Toman (Martyčák J.). Rozhodčí:Šír - Tuzial, Račák. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 100. Střely na branku: 32:34.
HC Sareza Ostrava: Kubáň (od 54. Hanuska) - Poláček, Špok, Kičmer, Parma, Mládenka, Žvátora - Uherek, Jelšík, Vajda, Barčák, Richter, Šimkovič, Motyka, Voznica, Jach, Zuber.
HC Oceláři Třinec: Marek - Rajnoch, Gottwald, Hamrozi, Hastrman, Martyčák J., Marosz, Samek, Špaček, Pavlík, Vojta, Ostřížek, Martyčák T., Rufar, Toman, Kaďorek.

Zápas začali lépe hosté a již v první minutě musel Kubáň v ostravské svatyni zastavovat střelu Hamroziho, pokus o dorážku vedl k prvnímu vyloučení v zápase. Třinec nesehrál přesilovku dobře a využít nedokázal ani druhou přesilovku, ve které měl však blízko ke gólu Bajtek, ale beton domácího gólmana byl na místě, ani teč Ostřížka a dorážka Hamroziho gólem neskončila. Sareza se osmělila v 6. minutě, kdy jel Vajda s Jelšíkem na jediného obránce, ale následný zmatek před Markem v třinecké bráně nedokázali ostravští zužitkovat. Stejní hráč vytvořili zámek v deváté minutě, který dokázal přetavit v první branku utkání Jan Barčák, hostující gólmana sice puk zasáhl lapačkou, ale gólu zabránit nedokázal. Sám před Kubáněm se ve 14. minutě zjevil Tomáš Martyčák, ale ostravský gólman dokázal puk vyrážečkou poslat do ochranné sítě. Třinec dokázal srovnat stav utkání z přesilové hry, kdy měl , po vyšachování bránící čtveřice, snadnou práci Jakub Toman. V poslední minutě první třetiny mohli udeřit domácí, ale Barčák s Uherkem nedokázali dostat puk do brány.

Ve druhé třetině začali lépe opět hosté, ale přihrávku Marosze nedokázal dostat do brány Tomáš Martyčák. Na druhé straně ujel Jelšík, ale ani on nedokázal překonat gólmana. Ve 26. minutě vyslal Špok do šance Vajdu, ale ten v pádu puk nedokázal usměrnit. Oba týmy se snažily strhnout vedení na svou stranu, ale vítězily obrany nad útoky, když už se někdo dostával do šance, tak chyběla finální přihrávka. Ve 38. minutě ujel v oslabení Ostřížek s Tomášem Martýčákem, ale obránce nedovolil změnu skóre. Jenže pak se sesypala ostravská obrana a Třinec rozhodl o osudu utkání. Nejprve v přesilové hře zůstal před brankovištěm volný Filip Bajtek. O osmatřicet sekund později končí střela Adama Rufera za Kubáněm. Uběhlo dalších patnáct sekund, když další hrubku v obraně zakončil tečí Filip Bajtek. Třinec šel po druhé části do šatny s vedením 4:1.

Třetí třetina mnoho hokejových akcí nepřinesla. Sareza dostala možnost sehrát přesilovku 5 na 3, ta měla trvat minutu a jednadvacet sekund. Ostravští však nepotřebovali celý čas na úpravu skóre. Puk se dostal před bránu k Radovanu Vajdovi, který poslal puk přesně do horního růžku. V 52. minutě musel zasahovat Kubáň proti střele Tomana, kterou vyrazil před Davida Ostřížka, ten již dokázal zvýšit třinecké vedení. V 54. minutě uháněl zpět za pukem Vajda, jenže čárový rozhodčí se puku vyhnul přesně do dráhy ostravského útočníka. Puku se zmocnili třinečtí, po nahrávce Jakuba Martyčáka se prosadil Jakub Toman. Do branky nastoupil po šesté brance Robin Hanuska, ale mnoho ošemetných situací řešit nemusel. Tři body za výhru 6:2 si připsali hosté z Třince, kteří domácí vyškolili z produktivity.