Junioři prohráli boj se Šumperkem 3:5. Rozhodující byla třetí třetina

21.01.2024, Eva Suchánková

V neděli 21. ledna přivítali Porubané na domácím ledě Mladé draky. Zápas byl do konce druhé třetiny vyrovnaný, domácí vedli o jeden gól. Vedení však ztratili v posledních pěti minutách, a tak Šumperk odjížděl domů se třemi body.

Liga juniorů - 30.kolo ne 21.1.
HC RT TORAX Poruba 2011
HK Mladí Draci Šumperk
3:5(1:0, 2:2, 0:3)
Branky a nahrávky: 7. Sobol P. (Hansel, Svozil), 37. Sobol P., 37. Chromišin (Koida, Matějka) – 23. Plhal (Tomeš, Cekr), 27. Izák (Tomeš, Lichner), 56. Cekr (Lichner), 58. Izák (Tomeš, Plhal), Izák (Lichner, Plhal). Rozhodčí Kroček – Rychlý, Cygal. Vyloučení: 5:2, navíc Šindler (POR) 5+OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2, 3:5. Diváci: 111.
HC RT TORAX Poruba 2011: Sobol – Ševčuk, Kalužík, Bodnar, Janeček, Telnov, Kosina, Karal – Šrubař, Šindler, Hansel, Skřipčák, Koida, Graněčný, Svozil, Matějka, Sobol, Chromišin, Martiňák
HK Mladí Draci Šumperk: Rygl – Plhal, Cekr, Němec, Zavoral, Souček, Jarmara, Slabý – Netolický Izák, Škrabal, Haas, Hejátko, Tomeš, Najman, Lichner, Bařica, Szabó

Přesná střela Petra Sobola mezi tři tyče Ryglovy brány otevřela v 7. minutě skóre utkání a poslala Porubu do vedení. To však bylo pro první třetinu vše. V úvodu té druhé Šumperští využili přesilovou hru a z hole Lukáše Plhala srovnali. Krátce na to se dokonce dostali do vedení zásluhou Martina Izáka. Domácí však nečekali příliš dlouho dvěma rychlými góly získali vedení zpět. Jako první se podruhé v zápase prosadil Petr Sobol a zanedlouho rozjásal porubskou střídačku Illia Chromišin. Mladí draci však neztráceli naději a bojovali dál. V 56. minutě dokázali znovu srovnat trefou Davida Cekra. Následně se pak dvěma velmi rychlými góly Martina Izáka, které od sebe oddělovalo pouhých 35 sekund dostali do vedení, a to již dokázali do konce zápasu udržet.