Junioři padli se Šumperkem 0:2 a dále tak prohrávají

24.11.2023, Eva Suchánková

V pátek 24. listopadu, odehráli Porubané na domácím ledě 17. kolo Ligy juniorů. Zápas nebyl příliš gólově bohatý, protože v něm padly pouze dvě branky, a to ze strany Mladých Draků. Porubští junioři si tak na své konto připisují již sedmou prohru.

Liga juniorů - 17.kolo pá 24.11.19:00
HC RT TORAX Poruba 2011
HK Mladí Draci Šumperk
0:2(0:0, 0:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Bařica (Netolický), 38. Seidenglanz (Jarmara, Plhal. Rozhodčí Mikler – Vengřín, Bartek. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:2. Diváci: 69.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Švečuk, Karal, Bodnar, Janeček, Telnov, Kalužík, Kosina – Chromišin, Šrubař, Šindler, Hansel, Veselý, Graněčný, Martiňák, Matějka, Sobol, Koida, Dobša, Skřipčák
HK Mladí Draci Šumperk: Putin – Cekr, Plhal, Zavoral, Souček, Jarmara, Slabý – Netolický, Škrabal, Haas, Seidenglanz, Izák, Mácha, Szabó, Najman, Jeřábek, Lichner, Bařica, Tomeš

V první třetině se nic dramatického neodehrálo. Šumperští měli možnost si zahrát první a jedinou přesilovku v této části utkání, kterou však nedokázali využít. O zápase tak musely rozhodnout třetiny další. Na začátku té druhé si zahráli svou první přesilovou hru domácí, ani ti ale nedokázali početní výhodu zužitkovat a stav tak byl stále na nule. To se změnilo v 29. minutě, když chytajícího Marečka překonal Patrik Bařica. Ke konci druhé periody se ještě dokázal prosadit Kryštof Seidenglanz, který definitivně ukončil gólový účet zápasu. Šumperk tak nad Porubou zvítězil 2:0 a domů si odvezl 3 body.