Junioři v prvním zápase na domácím ledě nedokázali urvat vítězství, s Havlíčkovým Brodem prohráli 1:3

17.11.2023, Eva Suchánková

Den boje za svobodu a demokracii patřil 15. kolu Ligy juniorů, ve kterém si porubští junioři poprvé v sezoně zahráli doma v Kooperativa areně. V tomto zápase přivítali Havlíčkův Brod, ten dokázal urvat vítězství, a Porubané jsou tak opět bez cenných bodu.

Liga juniorů - 15.kolo pá 17.11.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
BK Havlíčkův Brod
1:3(1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 16. Telnov (Janeček) – 5. Vildomec (Fiala, Jungwirth), 44. Peš (Fiala, Vaněček), 54. Peš (Vildomec, Jungwirth). Rozhodčí Janda – Konvička, Vojtášek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3. Diváci: 100.
HC RT TORAX Poruba 2011: Mareček – Telnov, Kalužík, Bodnar, Janeček, Činčala, Kosina, Karal – Veselý, Hansel, Skřipčák, Koida, Graněčný, Šťastný, Dobša, Šindler, Šrubař, Matějka, Chromišin, Martiňák
BK Havlíčkův Brod: Sigmund – Chymo, Vildomec, Mrtka, Byakov, Novotný, Kuchta, Vaněček, Pražák – Machovský, Peš, Fiala, Janko, Jungwirth, Windegger, Krejčí, Nový, Chlubna, Dvořák, Machač

Prvního gólu se chopili Bruslaři, když v 5. minutě překonal Marečka Matěj Vildomec. Ještě v úvodní třetině však dokázali domácí srovnat, poté co Valentyn Telnov potrestal chybu Havlíčkobrodských, kteří hráli v šesti hráčích a museli si tak odpykat dvouminutový trest. Druhá třetina stála na skvěle chytajících gólmanech, jenž nepustili za svá záda jediný puk. To se ale v poslední části utkání neopakovalo. Ve 44. minutě dostal hosty opět do vedení Hynek Peš, svůj gól navíc dokázal zopakovat ještě o 10 minut později, když potrestal faul Porubských, a tak i potvrdil vítězství svého týmu.