Junioři padli se Slavií 1:3, z Čech se tak po druhém zápase vrací s prázdnou

04.11.2023, Eva Suchánková

V sobotu 4. listopadu odehráli junioři druhý zápas v Čechách. Po vysoké páteční prohře s Třemošnou padli Porubané také s pražskou Slavií a domů se tak po dvoudenním tripu vrací bez bodu.

Liga juniorů - 14.kolo so 4.11.11:00
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011
3:1(1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Štípek R. (Hubinka), 34. Křivánek (Štípek V., Krums), 57. Šámal (Kříženecký, Jokl) – 52. Graněčný (Rigo, Janeček). Rozhodčí Mareš – Serbus, Černohlávek. Vyloučení: 2:6, navíc Brotánek (SLA) 5+OK. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1. Diváci: 39.
HC Slavia Praha: Tesař – Křivánek, Klíma, Hron, Kubata, Hubinka, Jokl, Brotánek, Málek, Kříženecký – Štípek V., Skalský, Krums, Štípek R., Hasman, Vlach, Šámal, Vosmík, Sander, Janoušek
HC RT TORAX Poruba 2011: Drabčík – Ševčuk, Janeček, Bodnar, Činčala, Kosina, Telnov, Karal – Hansel, Skřipčák, Graněčný, Rigo, Platzek, Dobša, Martiňák, Šrubař, Koida, Chromišin, Veselý

První třetina týmům příliš mnoho šancí nepřinesla. Pražané si hned ze stratu utkání zahráli přesilovou hru, v té však příliš neohrozili Drabčíkovu bránu a utkání tak pokračovalo dál za stavu 0:0. V 7. minutě si našla přihrávka před brankou volného Richarda Štípka, který touš poslal za záda hostujícího gólmana.

Ve druhé periodě byli opět výrazně aktivnější Pražané a tentokrát si i vybojovali několik vyložených gólových šancí, Drabčík však měl vše pod kontrolou a svou klec bránil hlava nehlava. Přišla ale další početní výhoda pro Slavii, kdy Miroslav Křivánek po rychlé nahrávce Štípka trefil Drabčíkovu odkrytou bránu.

V poslední části utkání se dokázali prosadit také porubští mladíci poté, co Vojtěch Graněčný dorazil puk za záda Tesaře, jenž touto akcí přišel o čisté konto. Slavisté ale ještě v 57. minutě zvýšili svůj náskok a tím definitivně poslali ke dnu naději, že by Porubané mohli srovnat. Viktor Šamal přesnou a tvrdou střelou k levé tyči zakončil gólový účet zápasu, čímž potvrdil vítězství Pražanů.

Ohlasy k utkání

Tomáš Potěšil (HC RT TORAX Poruba 2011): My jsme do utkání vstoupili stejně špatně, jako jsme dohráli včerejší zápas. První třetina byla z naší hodně špatná, ne-li katastrofální. Do druhé třetiny jsme klukům trošku vyčinili a zlepšila se alespoň agresivita, nasazení a pohyb. Myslím si, že zlom nastal v přesilovce 5 na 4, kterou jsme měli 5 minut a v podstatě jsme z toho nedokázali nic vytěžit, navíc jsme tam udělali ještě útočný faul. V poslední třetině jsme do toho dali náboj, dali jsme na 2:1 a měli jsme nějaké šance a trochu jsme zase zvýšili aktivitu a agresivitu i pohyb a tlak do brány, ale po hrubé individuální chybě ve středním pásmu jsme dostali tři minuty před koncem třetí gól, který to rozhodl. Slavia byla hokejovější a myslím si, že i lepší po té hokejové stránce. Gratuluji soupeři k vítězství.