Poruba začala skalpem mistra! Takřka tříhodinovou bitvu rozsekl Šedivý

13.09.2023, Pavlína Vítková

Poruba zahájila novou prvoligovou sezonu na stejném místě, na kterém zakončila tu předchozí: ve Zlíně. Domácímu celku měla co vracet, a taky že vrátila. Takřka tříhodinovou bitvu pro sebe získala v samostatných nájezdech, které rozsekl Ondrej Šedivý. Jedna z letních posil se už ze hry zaskvěla dvěma góly. K cennému vítězství 4:3 výrazně přispěl i brankář Ondřej Bláha, jenž kryl 38 střel a navrch vychytal všechny nájezdy.

CHANCE LIGA - 1.kolo st 13.9.17:30
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba 2011
3:4sn(1:1, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. Zbořil (Sedláček), 39. Köhler (Sadovikov, Sedláček), 43. Lang (Novotný, Šlahař) – 1. Šedivý (Berisha, Razgals), 37. Šedivý (Berisha), 54. Klimíček, rozhodující nájezd Šedivý. Rozhodčí: Pilný, Veselý – Bohuněk, Augusta. Vyloučení: 7:9, navíc Z. Sedlák – Lemcke oba 5, Voráček 5+OK. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3126. Střely na branku: 41:28. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 3:2, 3:4.
PSG Berani Zlín: Kořének – Hrbas, Suhrada, Čáp, Talafa, Novotný, Zbořil – Süss, Kindl, Pospíšil – Šlahař, Vlach, Lang – Z. Sedlák, Werbik, Novák – Sedláček, Sadovikov, Köhler – Gago.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, A. Sedlák, Klimíček, Gutwald, Pohl, Lemcke, Voráček, Adamec – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň – Šedivý, Berisha, Razgals – Gřeš, Vachovec, Brodek – Moravec.

Poruba naskočila do zápasu nebojácně a start nového ligového ročníku zvládla lépe. Hned v čase 0:57 totiž vypálil Ondrej Šedivý a šokoval zlínské tribuny. Ostravané po první minutě vedli. O chvíli později byl ovšem vyloučen Frenks Razgals a domácí se postupně začali dostávat do hry. V osmé minutě si přesilovku vyzkoušel i RT TORAX, další branka z toho ovšem nebyla. Ve třinácté minutě se nicméně přeci jen prosadil zlínský výběr, autorem úvodního domácího gólu byl Mikuláš Zbořil. Poté na trestnou lavici putoval i Justin Lemcke, který se provinil vysokou holí. Ševci toho ale při své výhodě moc nepředvedli a do kabin se tedy šlo za stavu 1:1.

Prostřední část pak nabídla zejména množství emocí a trestných minut. Už zhruba po minutě a půl došlo na bitku, které se účastnili domácí Sedlák a porubský Lemcke. Oba za to vyfasovali shodně po pěti minutách. A jen o pár okamžiků později se vylučovalo znovu. Na vypjaté šarvátce se tentokrát podíleli Voráček a Sadovikov. Dalšími hříšníky byli Lang (sekání) a Razgals (hrubost). A ani tím vylučování nekončilo. Sudí postupně pokárali Klimíčka, Berishu, znovu Langa, Kindla a ještě zlínského Sedláka. Už to začínalo vypadat, že budou k vidění jen prohřešky, v čase 36:57 ale opět zaúřadoval Ondrej Šedivý, využil početní výhody a poslal Porubu znovu do vedení. Zlín nicméně stihl před koncem periody vyrovnat, lehkou tečí Sedláčkovy střely se prosadil Bedřich Köhler.

A domácím poté vyšel i vstup do koncovky. V čase 42:48 skóroval Martin Lang a Zlín tak poprvé v zápase vedl. Pak navíc následoval trest pro Justina Lemckeho, domácí hokejisté tedy byli při chuti. Několik minut to vypadalo, že Zlín si bude výsledek hlídat. Jenže Poruba zabojovala a k domácí nelibosti srovnala. Úspěšným střelcem byl tentokrát v čase 53:15 obránce Jiří Klimíček. Berani poté působili trochu zaskočeně a i přes pár útočných pokusů již recept na Bláhu hledali marně. Utkání tedy muselo do prodloužení.

V tom mohl hattrick zkompletovat Ondrej Šedivý, zlínský gólman ale vytasil pohotový zákrok a gólu zabránil. O výsledku klání tedy musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch výhru nakonec přeci jen vystřelil Šedivý a stal se porubským hrdinou.