Poruba si s chutí zastřílela! Béčku Slovanu Bratislava nasypala 7 gólů

29.08.2023, Adam Bagar

Porubští hokejisté zaznamenali v přípravě čtvrté vítězství, v kravařském azylu jasně přehráli bratislavské Modré krídla poměrem 7:0. Dvakrát se trefil Ondrej Šedivý, o další branky se postarali Jiří Brodek, Adam Sedlák, Tomáš Šoustal, Daniel Klímek a Petr Mrázek.

CHANCE LIGA - přípravné zápasy - přát. út 29.8.18:00
HC RT TORAX Poruba 2011
Modré krídla Slovan
7:0(4:0, 3:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Šedivý (Voráček, Razgals), 13. Brodek (Klímek, Moravec), 14. Sedlák (Doudera, Razgals), 16. Šoustal (Mrázek, Tvrdoň), 31. Klímek (Šoustal, Doudera), 33. Šedivý (Razgals), 39. Mrázek (Šoustal). Rozhodčí: Rapák, Cabák – Bartoň, Tvrdý. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 89. Střely na branku: 47:28. Průběh utkání: 7:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Bláha – Doudera, Sedlák, Klimíček, Pohl, Hlaváč, Lemcke, Voráček – Mrázek, Šoustal, Tvrdoň, Šedivý, Střondala, Razgals, Brodek, Vachovec, Häring, Klímek, Moravec, Gřeš
Modré krídla Slovan: Andrasik (21. Marossy) – Fabuš, Huaser, Kralovič, Bohunický, Vidovič, Demo, Volkov – Dudáš, Preisinger, Ožvald, Trubač, Petráš, Klučiár, Včelka, Mamonov, Jendek, Olos, Adamčík, Hajník

Rezervní tým slavného Slovanu Bratislava si nedávno málem vyšlápl na Třebíč, ale v Buly Areně od začátku tahal za kratší konec pomyslného provazu.

Už po čtyřech minutách poslal RT TORAX do vedení Ondrej Šedivý, když šikovně protečoval Voráčkovu střelu od modré. Na 2:0 pak zvyšoval Jiří Brodek, jenž pro změnu tečoval Klímkovu přízemní střelu z mezikruží. U jeho trefy zapsal asistenci i 18letý David Moravec, jenž naskočil s kapitánským céčkem.

Porubští byli nadále při chuti, za dalších 86 sekund se blýskl výstavní střelou do růžku Adam Sedlák a pohodlný čtyřbrankový náskok trefil ještě před odchodem do kabin po pohledné kombinaci Tomáš Šoustal.

Hosté sáhli k výměně gólmana, Patrika Andrasika nahradil Alexandr Marossy, ani on však rozjetou porubskou mašinu nezastavil. V polovině duelu se dostal za obranu Daniel Klímek a únik chladnokrevně zakončil svým prvním gólem v novém působišti.

Zanedlouho se podruhé v utkání zapsal mezi střelce Ondrej Šedivý. Poruba se i nadále ofenzivně bavila, další pěknou individuální akci předvedl Petr Mrázek, když si drze najel před gólmana a našel přesně škvíru mezi jeho betony.

Třetí dějství už se v poklidu dohrávalo a další branku nepřineslo. Ondřej Bláha tak zapsal nulu a svěřenci trenéra Jiřího Režnara hladké vítězství 7:0, už ve čtvrtek narazí na dalšího slovenského soupeře – k odvetě vyrazí do Zvolena, kde se má hrát od 18:00.

Ohlasy k utkání

Karel Suchánek (HC RT TORAX Poruba 2011): Věděli jsme, že soupeř sahal proti Třebíči po vítězství, takže z naší strany k žádnému podcenění nedošlo. V prvních dvou třetinách jsme se kombinačně i střelecky prosadili, ve třetím dějství už ale naše hra opadla, kluci začali hrát individuálně a chyběla nám koncovka. Myslím, že jsme se měli prosadit ještě daleko víc.

Ján Lipiansky (Modré krídla Bratislava): Čekal jsem, že Porubu více potrápíme. Věděli jsme o kvalitě soupeře, připravovali jsme se na něj, jenže jsme bohužel vůbec nezachytili začátek utkání. Byli jsme všude o krok pozadu, prohrávali souboje a domácího toho využili. Na můj vkus bylo příliš brzy rozhodnuto. V poslední třetině jsme se trošku vrátili do zápasu, ale na výsledku už se nic nezměnilo. Duel nám zkrátka vůbec nevyšel, ale pro naše mladé hráče to byla velká škola hokeje.