Pětigólová druhá třetina rozhodla o vítězství ve Zlíně. Petr Sobol slavil hattrick

03.12.2022, Gabriela Juříková

Dorostenci v sobotu 3. prosince ve 4. kole nadstavby O pořadí v play off napodobili páteční utkání áčka. Také ve Zlíně prohrávali 0:1 a také utkání otočili ve svůj prospěch. Rozdíl byl ale v tom, že Moravcovi svěřenci nasázeli „Ševcům“ bůra. Ve třetí třetině přidal kapitán Petr Sobol gól v oslabení a oslavil tak s výhrou 6:1 i hattrick.

Extraliga dorostu – Východ - 4.kolo so 3.12.16:00
PSG Berani Zlín
HC RT TORAX Poruba
1:6(1:0, 0:5, 0:1)
Branky a nahrávky: 13. Vaculík (Ruml) – 25. P. Sobol (Žídek), 27. Koida (Jevtěchov), 28. Hlaváč (P. Sobol, Žídek), 37. P. Sobol (Jeřábek), 37. Hansel (Indrst, Zachriasz), 43. P. Sobol Rozhodčí: Šico – Šobáň, Kaprál. Diváci: 49. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 32:48. Průběh utkání: 1:0, 1:6.
PSG Berani Zlín: Uherek – Kotala, Mořkovský, Sedláček, Uřičář, Lukaštík, Ruml – Paták, Vaculík, Nesrsta, Holba, Valášek, Matula, Pešák, Heš, Klimek.
HC RT TORAX Poruba: S. Sobol – Pavlíček, F. Veselý, Bodnar, S. Stasiuk, Jeřábek, Dragon – Hansel, Zachariasz, Indrst – Koida, Jevtěchov, Skorochod – M. Hlaváč, P. Sobol, J. Žídek

Tlak Poruby mohlo v páté minutě přerušit oslabení, ale zlínský hráč údajný faul Petra Sobola odvolal. Úžasné gesto fair play! Porubané k pokračujícímu tlaku přidali přesilovku, jenže paradoxně měl větší šanci skórovat Zlín. Heš sebral špatnou nahrávku Koidy a Vaculík orazítkoval tyč brány, kterou hájil Samuel Sobol. Co se domácím nepodařilo v oslabení, zdařilo se ve čtyřminutové přesilovce. RT TORAX se dokázal osvobodit, ale v polovině oslabení se Koida vrátil do hry, když Martin Vaculík s nahrávkou přejel modrou a střelou zápěstím otevřel střeleckou listinu. Zbývajících sedm minut si nátlakový hokej užili „Ševci“. Až na Koidovu akci, kerou mu Uherek zneříjemnil.

Po přestávce pokračoval Zlín v ofenzívě. Vaculík se dostal za porubsou obranu a kličkovanou nezakončil střelou. Poruba poté získala přesilovku, kterou sice nevyužila, byť měla příležitosti. Když byl domácí tým v plném počtu, došlo na vyrovnání. Uherek vykryl jen instiktivně porubské nahození betonem, ale puk se odrazil na hůl Petra Sobola, jenž z otočky dostal puk do brankové sítě. A začaly se dít věci! RT TORAX za dvě minuty od vyrovnání vstřelil v rozmezí 42 vteřin dvě branky a strhl vedení na svou stranu. Na 2:1 vymyslel akci vyjetím z rohu Rodion Koida se střelou do horní části branky a na 3:1 si připsal gól Mathyas Hlaváč. Jeho střela se odrazila od zlínského obránce, čímž Uherka překvapila a ten se už bezradně ohlížel za kotoučem za brankovou čarou. Porubané měli rázem více ze hry. Domácí se oklepávali z nepříznivého stavu vyhazováním kotouče přes celé kluziště a tvrdou hrou na hraně pravidel. Jednou se ale do oslabení dostali a měli štěstí, že RT TORAX v polovině třetiny přesilovku neproměnil. Ovšem vítězné nastavení hosté nepustili a v 37. minutě, tentokrát v rozmezí 39 vteřin, přidali další dva góly. Jak napsal reportér utkání, RT TORAX z ničeho nic přidal čtvrtou branku! Petr Sobol si po levém křídle najel do pásma a střelou k bližší tyči Uherka velmi překvapil. V zápětí nahrál Indrst Tomáši Hanselovi, který zlínského brankáře objel a pohodlně zakončil.

Třetí dějství začala Poruba oslabením, ale nemuselo jí to vůbec mrzet. Kapitán Petr Sobol únik zakončil střelou mezi betony a s šestým týmovým gólem slavil i hattrick. Zlínští mohli upravit výsledek v přesilovce, ale Samuel Sobol Vaculíka tentokrát vychytal a stejně tak i Kotalu. Hosté se ubránili a posléze prověřili Marka Uherka. Stasiuk nezakončil ideálně, Koidovu dělovku domácí gólman vytěsnil a Jetěchovova střela se otřela o lapačku do ochranné sítě. V přesilovce se hodně činil Tomáš Hansel, ale druhou trefu utkání nezapsal. Berani se dostali do útočné třetiny, ale na porubskou obranu neměli nejlepší recept. Ani přečíslení tři na dva se domácím nedařilo odehrát přesnou nahrávkou. V závěru třetiny se neujala ani střela z dálky z hole Matuly. Dorostenci RT TORAX napodobili páteční utkání áčka s tím rozdílem, že z 0:1 otočili stav na konečných 6:1.