Přestřílení soupeře, hattrick a přesto dorost na první body ve Vítkovicích nedosáhl

02.12.2022, Gabriela Juříková

Dorost Poruby odehrál první venkovní utkání skupiny O umístění v playoff a nevytáhl přitom paty z Ostravy. Na bránu Ridery vyslali více střel než soupeř, v první třetině stáhli dvoubrankové manko, ale hattrick Oleksije Jevtěchova na vítězství nestačil. Na čtvrtý gól se svěřencům Davida Moravce nepodařilo odpovědět.

Extraliga dorostu – Východ - 3.kolo pá 2.12.17:00
HC Vítkovice Ridera
HC RT TORAX Poruba
4:3(2:2, 0:0, 2:1)
Branky a nahrávky: 7. Man (Douda, Fasner), 11. Douda (Muroň), 44. Hofman (Muroň), 56. V. Fojtík (Saxa) – 12. Jevtěchov (Skorochod, Bodnar), 16. Jevtěchov (Hansel), 54. Jevtěchov (Skorochod). Rozhodčí: Tomeček – Vengřín, Peluha. Diváci: 156. Vyloučení: 8:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 34:37. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3.
HC Vítkovice Ridera: Vilém – Vincent Glos, Zvejška, Vítězslav Glos, Man, Kisza, M. Fojtík, Čuba – V. Fojtík, Muroň, Douda, Saxa, Hanák, Fasner, Sedlák, Nazad, Hofman, Lerch.
HC RT TORAX Poruba: Láryš – Pavlíček, F. Veselý, Bodnar, S. Stasiuk, Jeřábek, Dragon – Hansel, Zachariasz, Indrst – Koida, Jevtěchov, Skorochod – M. Hlaváč, P. Sobol, T. Vehovský

Střeleckou listinu otevřely Vítkovice v sedmé minutě, kdy jim vyšel přechod středního pásma. Do Doudovy nahrávky se opřel Matyáš Man a Láryše nekompromisně prostřelil. Domácí si vedení pojistili v začátku druhé poloviny třetiny, když Jiří Douda projel po pravém křídle a z prostoru kruhu vystřelil. Puk Láryšovi propadl někde přes ruku k druhé tyči. Na tento gól už Poruba odpověděla rychlou protiakcí. Oleksij Jevtěchov se protáhl levou stranou a dostal do jízdy přesnou přihrávku Skorochoda, kterou poslal za Viléma. První trest odpískal sudí v šestnácté minutě a přesilovku získal RT TORAX. Po necelé minutě ji využil. Oleksij Jevtěchov si počkal na Hanselovu přihrávku a z pravé strany nasměroval kotouč do brány – 2:2.

Druhou třetinu začali Porubané oslabením. Dokonce se bránili šestnáct vteřin ve třech. Jakmile dlouhé bránění ustáli, před Viléma pronikl Jevtěchov a nebezpečně zakončil. Domácí gólman byl v druhé třetině pod neustálým tlakem. A to nejen díky oslabením svého týmu. Porubané přesilovky sehrávali výborně, ovšem zakončení končilo na gólmanovi. I v plném počtu hráčů měli hosté ofenzivní převahu a jen sporadicky se Vítkovčtí dostali před Láryše. Největší šanci měly Vítkovice paradoxně v oslabení. Dobře napadly porubskou rozehrávku a v Láryšově brankovišti úřadovali i obránci Stasiuk s Bodnarem. Puk zastavili před brankovou čarou a vznikla z toho valná hromada.

Po druhé přestávce hrála Poruba oslabení, které ustála obětavostí hráčů, když lehaly do střel. Neuspěl tak man a ani Hanák s Doudou. Ovšem ve čtvrté minutě třetí třetiny neuhlídali hosté Marka Hofmana, jenž prvotně puk zavezl do pásma. Muroň vypomohl při jeho pádu, obkroužil branku a zpoza ní Hofmanovi nahrál do pravého kruhu, odkud domácí snajpr přesně zavěsil. RT TORAX dostal šance na vyrovnání v přesilovkách, které sehrál výborně, ovšem bez gólové tečky. Vilém svým umem držel chudé vedení. Jeho protějšek byl stejně aktivní a spoluhráčům zákroky dával šanci na vyrovnání. Což se dostavilo v 54. minutě v podobě hattricku Oleksije Jevtěchova. Stojíc zády k bráně jemně tečoval střelu Skorochoda z levého křídla a puk proletěl Vilémovi nad ramenem pod horní tyč. Do prodloužení zápas nedoplul, protože na branku Vojtěcha Fojtíka po přečíslení a přesné nahrávce skrz brankoviště, RT TORAX, snažíc se vyrovnat parádními akcemi přes střední pásmo, neodpověděl.