Vsetín pokořen! Junioři odehráli výborný zápas a s výhrou slavili i čtvrtou Slížovu nulu

01.03.2023, Gabriela Juříková

Ve středu 1. března dohrávali junioři 14. kolo ligy. Vsetín v tomto ročníku ve třech odehraných zápasech porubští junioři neporazili, ovšem první březnový den slavili fotbalovou výhru a čtvrté Slížovo čisté konto.

Liga juniorů - 14.kolo st 1.3.18:10
HC RT TORAX Poruba 2011
VHK ROBE Vsetín
1:0(1:0, 0:0, 0:0)
Branky a nahrávky: 17. Halata (Hlaváč, Fišara). Rozhodčí: Kroček – Bartek, Bezděk. Diváci: 69. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Střely na branku: 27:30. Průběh utkání: 1:0.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Falhar, Ševčuk, F. Hlaváč, Fišara, Činčala, Černý, Řepa, Kalužík – Krčmarský, Hradil, Wawrzkiewicz, Koudelný, Skřipčák, Halata, L. Stasjuk, Chovanec, Gnap.
VHK ROBE Vsetín: Pavlíček – Velikovský, Mošnička, Hamřík, Kráčalík, Machů, Fojtík, Zedek – Urge, Ramert, Melenovský, Heinrich, Stodůlka, Koláček, Hrdý, Matějíček, Rigo, Juráň.

V malé hale porubského zimního stadionu se odehrála bitva věčných rivalů. Porubané v první třetině vytěžili z dvanácti střel vedoucí gól. V 17. minutě překonal gólmana Pavlíčka Matěj Halata za přispění nahrávačů Hlaváče a Fišary. Marek Slíž vykryl osm střel.

Ve druhé periodě se moc nepřerušovalo, přestože se mnoho střílelo. Hra se přelévala ze strany na stranu a nejvíce vynikali brankáři, kteří jen zřídka připouštěli vhazování u svých branek. Vsetínští měli v závěru třetiny mnoho šancí vyrovnat, proti byla velmi dobře koncentrovaná porubská obrana.

Třetí dějství mělo podobný ráz předchozích třetiny, jen s tím rozdílem, že sudí už přistoupil na udělování trestných minut. RT TORAX početní výhodu odehrál v útočném pásmu, ovšem i soupeř odváděl v obranné hře dobrou práci. I proto zaznamenali domácí celkově jen čtyři střely. Zato soupeř si otevřel střelnici, když párkrát zamkl domácí v jejich pásmu. Slíž si ale vždy našel skulinu, aby střely viděl a puky skryl ve své výstroji. Když scházely do konce základní hrací doby 2:22 minuty, vzal si Vsetín oddechový čas a poté hrál bez gólmana. Scházela 1:20 a domácí poskytli soupeři vyztuženou přesilovku, když se dostal RT TORAX do čtyř. Střelba ze všech pozic a úhlů nebyla úspěšná. Junioři Poruby odehráli výborný zápas a Vsetín konečně porazili fotbalovým výsledkem 1:0.