Po vyrovnaném utkání vítězně za tři body! Junioři přetlačili Techniku 3:1

16.12.2022, Patrik Rošič

V pátek 16. prosince odehráli junioři 23. kolo Ligy juniorů proti Technice z Brna. Zápas byl celkově herně vyrovnaný a jenom se čekalo, kdo se první prosadí. To se nakonec podařilo domácím třikrát v řadě. Hosté se také prosadili, ale na náskok domácích to nestačilo. Porubané tak vyhráli 3:1.

Liga juniorů - 23.kolo pá 16.12.18:15
HC RT TORAX Poruba 2011
Technika Hockey Brno
3:1(1:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 19. Elze (Halata, Stasjuk), 35. Černý (Koudelný, Gnap), 52. Stasjuk (Halata, Černý) – 53. Straka (Růžek, Šupa). Rozhodčí: Kapitanov – Návrat, Peluha.. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 112. Střely na branku: 28:36. Průběh utkání: 3:0, 3:1.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Kalužík, Fišara, Černý, Kosina, Řepa, F. Hlaváč, Ševčuk – Elze, Koudelný, Šrubař, Prokeš, Moravec, Skřipčák, Gnap, Halata, L. Stasjuk, Chovanec.
Technika Hockey Brno: Málek – Juřík, Čaňo, Blaško, Čapka, Žák, Šupa, Svoboda – Adam, Novotný, Trögner, Růžek, Fornál, Sever, Straka, Toman, Líska, Apolenář.

V první části zápasu toho moc k vidění nebylo. Hra byla vyrovnaná a hrálo se hodně nahoru a dolů. První záznam do zápisu o utkání přišel v 17. minutě, kdy na trestnou mířil hostující Svoboda. Poruba přesilovku využít nedokázala, ale to ji moc vadit nemuselo, jelikož se dvě vteřiny po uplynutí trestu prosadil Daniel Elze . Domácí tak šli do šaten s jednobrankovým náskokem.

Druhá perioda se nesla ve stejném duchu jako třetina předchozí, pouze s rozdílem, že další vyloučení přišlo už na počátku prostřední dvacetiminutovky. To mířil na lavici hanby Filip Řepa. Hosté však nabídnutou šanci na vyrovnání promarnili. A když se nepodařilo vyrovnat, tak domácí naopak navýšili své vedení. Vojtěch Černý upravil na průběžných 2:0.

Obraz hry se nezměnil ani v periodě třetí. Nejprve se však musela Poruba bránit. Druhé oslabení v utkání domácí borci bez problému ubránili. Později podruhé v utkání zamířil na trestnou Svoboda. Porubané díky Lvu Stasjukovi tak dokázali Technice odskočit po brance z přesilové hry na rozdíl tří gólů. Netrvalo to dlouho a bylo to 3:1, když se za Techniku prosadil Zbyněk Straka. To už ale bylo z pohledu vstřelených gólů vše a Porubští tak dokázali zvítězit podruhé v řadě.