Junioři prohráli třetí zápas v řadě, s Havlíčkovým Brodem padli 1:3

08.01.2023, Eva Suchánková

V neděli 8. ledna přivítali porubští mladíci, v rámci 26. kola Ligy juniorů, na domácím ledě Havlíčkův Brod. Již v první třetině se dostali Brodští do vedení, domácí se sice podařilo první gól srovnat, ale tři body si domů odvážejí hosté.

Liga juniorů - 26.kolo ne 8.1.13:30
HC RT TORAX Poruba 2011
BK Havlíčkův Brod
1:3(1:1, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 5. Zych (Vaněček, Bulík), 10. Prokeš (Hlaváč, Gnap), 41. Bulík (Zych, Vaněček), 60. Besmák (Přidal). Rozhodčí: Hranoš – Hladík, Veselý. Diváci: 100. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. Střely na branku: 21:36. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Haladěj, Kosina, Hlaváč, Fišara, Černý, Řepa, Kalužík – Krčmarský, Wawrzkiewicz, Koudelný, Konečný, Prokeš, Skřipčák, Halata, Stasjuk, Moravec, Gnap.
BK Havlíčkův Brod: Sigmund – Jeletz, Zych, Besmák, Kuchta, Bezpalec, Vaněček, Kutlvašr – Niederhafner, Kupriianov, Pilař, Janko, Dymák, Bulík, Krejčí, Hrdlička, Přidal.

Na první gól se příliš dlouho nečekalo. Již v 5. minutě se totiž hosté po střele Martina Zycha chopili vedení. Porubanům se však podařilo srovnat díky Filipu Hlaváčovi, který kotouč dostal za záda Sigmunda v početní výhodě.

Druhá perioda nepřinesla žádnou branku. Ani přesilové hry nepřispěly týmům ke gólu. A tak zůstal stav neměnný a hráči odcházeli do kabin za stavu 1:1.

O vítězi tedy rozhodla až poslední část utkání, a to třetí třetina. Na jejím začátku se o vítězný gól postaral hostující David Bulík. Vítězství Havlíčkova Brodu ještě potvrdil Ondřej Besmák, necelou minutu před koncem zápasu. Poruba tedy prohrála s dvougólovou ztrátou 1:3.