Vyrovnaný zápas dopadl lépe Zubrům. Junioři těsně padli 2:3

27.01.2023, Patrik Rošič

Porubští junioři v pátek 27. ledna odehráli další zápas Ligy juniorů, tentokrát přivítali na svém ledě přerovské Zubry. Utkání bylo dlouho vyrovnané a pokaždé to bylo jenom o jednu branku. Zubři pokaždé vedli a Poruba dokázala úspěšně vyrovnávat, jenže na třetí gól Přerova už Porubané odpověď nenašli, a tak junioři prohráli potřetí v řadě.

Liga juniorů - 31.kolo pá 27.1.18:30
HC RT TORAX Poruba 2011
HC ZUBR Přerov
2:3(1:1, 1:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 5. Hlaváč (Halata, Gnap), 34. Koudelný (Moravec, Halata) – 1. Buršík (Lysoněk, Halík), 22. Hradil (Halík, Holík), 45. Hradil (Holík, Halík). Rozhodčí: Kroček – Bartoň, Frais. Vyloučení: 6:8, navíc F. Hlaváč (POR) 5 + OK. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 115. Střely na branku: 29:35. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž — F. Hlaváč, Fišara, Černý, Řepa, Kalužík, Činčala, Kosina — Krčmarský, Elze, Koudelný, Prokeš, Skřipčák, Halata, L. Stasjuk, Moravec, Gnap, Wawrzkiewicz, Konečný
HC ZUBR Přerov: Žurek — Harásek, Pekr, Billa, M. Veselý, Nesvadba, Koblížek, Holík — Štíbr, Hradil, Šilhavý, Kolařík, Lysoněk, Svoboda, Hyža, Halík, Kuchta, Švejda, Buršík

První gól zápasu padnul již po padesáti vteřinách a to do sítě juniorů Poruby. Přerovské Zubry poslal do vedení David Buršík. Netrvalo dlouho a na světelné tabuli svítili dvě jedničky, když vyrovnal Filip Hlaváč. Do konce třetiny se už jenom vylučovalo. Třikrát na lavici hanby zamířil Přerov a dvakrát Poruba. Ani jeden tým početní převahu ale nevyužil.

Úvod druhé periody také patřil hostujícím hráčům. Na 1:2 upravil z přesilovky ve dvacáté druhé minutě Radim Hradil. V polovině tercie se skóre měnilo a to Poruba zase vyrovnala. Brance předcházelo vyloučení hostů a výhodu jednoho hráče navíc využil Jakub Koudelný. Do šaten se šlo opět za vyrovnaného stavu.

V třetí třetině přišel nedovolený zákrok Filipa Hlaváče, který byl posouzen tak, že Přerov hrál pět minut přesilovku. Hned nato fauloval ještě Černý a herní situace 5 na 3 byla na světě. A Zubři tuto možnost trestali. Vedení vrátil Přerovu svým druhým gólem Radim Hradil. Do konce zápasu už žádný gól vidět nebyl, a tak hosté těsně uhráli tři body.