Junioři nasázeli Slavii pět branek a z Prahy si odvážejí plný počet bodů

26.02.2023, Eva Suchánková

Poslední únorový zápas odehráli junioři na ledě pražské Slavie. Těžký zápas s lídrem západní skupiny ale zvládli a po výhře 5:3 si přivezli domů tři cenné body.

Liga juniorů - 38.kolo ne 26.2.14:00
HC Slavia Praha
HC RT TORAX Poruba 2011
3:5(0:2, 2:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 18. Halata (Činčala, Gnap), 20. Halata (Koudelný, Hlaváč), 21. Stasjuk, 27. Hron (Hrdlička, Plíšek), 27. Bareš (Fibigr, Tichý), 48. Curran (Václavík, Plíšek), 53. Koudelný (Halata), 58. Koudelný (Činčala, Gnap). Rozhodčí: Pastier – Stacho, Kubas. Diváci: 47. Vyloučení: 2:5. Využití: 0:1. Střely na branku: 31:22. Průběh utkání: 0:3, 3:3, 3:5.
HC Slavia Praha: Pittr – Hrdlička, Kříženecký, Kluch, Hron – Holanik, Curran, Plíšek, Dobner, Hasman, Bareš, Fibigr, Tichý, Václavík, Kvasnička, Štípek, Vosmík.
HC RT TORAX Poruba 2011: Slíž – Falhar, Ševčuk, Kosina, Hlaváč, Fišara, Černý, Řepa, Kalužík, Činčala – Krčmarský, Hradil, Wawrzkiewicz, Koudelný, Skřipčák, Halata, Stasjuk, Gnap.

Utkání začalo dvěma vyloučeními na straně porubských, obě však úspěšně ubránili a nakonec byli oni ti, co vstřelili úvodní branku. Konkrétně se o to postaral Matěj Halata. Tím však Porubané nekončili, zanedlouho se totiž Halata prosadil podruhé.

Do druhé třetiny vstoupila Poruba dalším gólem, když puk z hole Lva Viktoroviče Stasjuka skončil v pražské bráně. Slavia však během 33 sekund dokázala náskok snížit na rozdíl jednoho gólu, a to díky střele Filipa Hrona a Alberta Bareše.

Ve třetí třetině byl tento rozdíl zcela smazán poté, co Maxmilian Curran vstřelil puk za záda Slíže. Porubští však ještě dokázali odskočit, když se dvakrát po sobě prosadil Jakub Koudelný, a s dvougólovým náskokem vyhráli 5:3.